Friday, March 27, 2015

❤ Angan-angan atau? ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Bila dah ada kerajinan nak update blog ni idea pulak kekeringan. Dari tadi duduk termenung. Niesa sebenarnya berangan nak bukak cafe dekat tempat niesa ni. Angan-angan ni dah lama tau. Buat macam mini library or book cafe gitu. Then, last month my friend berjaya bukak book cafe dekat rumah dia. Kawan-kawan yg ada friend dgn niesa kat fb mesti tau pasal ni. Sebab niesa bersungguh-sungguh nak mempromosikan cafe kawan niesa ni. Excited kot.hehe


Semua desserts yang dia buat memang sedap. Memang setiap malam niesa g rumah dia utk tlg apa yang patut. Happy bila tgk kawan berjaya. Minggu lepas pun kita orang berhempas pulas baking sebab ada bukak booth dekat satu event Pertandingan Muay Thai Piala TYT Sarawak. Alhamdulillah memang dapat sambutan. Penat tu memang tak payah cakap lah sebab siang niesa kerja malam pulak tolong dia jual. 

Dari situ semangat untuk ada cafe sendiri mula disuntik. Cuma nak fikir concept lain. Tapi menu memang more to desserts lah. Memandangkan Bintulu pun semakin membangun. Shopping mall, rumah-rumah kedai pun semakin banyak. Jadi why not mencuba kan? manalah tahu angan-angan niesa dulu tu nanti jadi kenyataan. Sekarang ni tengah usaha untuk saving dan belajar buat desserts tu semua. Kawan niesa pun dah mula siapkan Business Plan. Cuma sekarang tengah perah otak nak buat concept apa. Kawan-kawan ada idea? Sharing is caring. :P


Dah lama x bubuh gambar sendiri dalam blog. :P Housekeeping selalu cakap mata niesa macam mata tidur. Macam mana tu?bila kata sepet dia cakap bukan pulak. Hahaha. Mata tidur pun boleyyyy.





5 comments:

  1. bagus angan2 ni. angan2 yg boleh memajukan diri. kalau berjaya, boleh buat full time terus.

    ReplyDelete
  2. Good for you. Good luck ya :)

    ReplyDelete
  3. wish good luck niesa..mulakan dgn angan2 lpas tu jadi knyataan.. boleh punya skrang kafe yang bkonsep memang jadi pilihan :P

    ReplyDelete
  4. fighting dear! good luck! cantik jek dear.. :)

    ReplyDelete