Thursday, October 30, 2014

❤️ Nasi Kerabu punya pasal ❤️

Assalammualaikum dan selamat petang!

eh, eh, eh. Rajin pulak kan nak update alang-alang idea mencurah-curah diladang gandum. Entry ke Sabah akan bersambung selepas entry special ni. wuhuuu! Last weekend yang mengenyangkan. Alhamdulillah and special thanks to Sally memenuhi tekak yang nak makan nasi kerabu ni. Finally!diberi peluang untuk berkumpul semula dgn family yg keduabelas ratus niesa. eh?hihi. First time jumpa masa Mini Gathering Flora Kafe bulan May tahun ni. Walaupun tak semua yg dapat dtg tapi sokay janji boleh jumpa yg lain.


Makan tak ingat dunia. Macaroni tu utk org yg xmkn nasi kerabu. Rugiiilahhh kan. omg! memang sedap 2x tambah ok balik siap tapau. kau hadoo. 1st time makan solok lado bak kata Qila.hehe. Mula-mula ingat pedas sebab cili kan, dah la niesa ni tak tahan pedas confirm berapi dan bepeluh-peluh muka. Tapi bila dah gaul dan makan sangat sedap!tak pedas pun. Cuma termakan cili padi dari budu tu je. =_="


dah la mkn free kan, dpt plak door gift. isy!mmg rugi lah yg xdtg tu.... Antara yg memeriahkan majlis Kak Nurie, Asha Hana, Nad, Qila , Bella dan Aisya!


Bz selfie secara berjemaah sampai xsempat nak menyembang sgt. Datang plak kejap mmg tak sempatlah nk lepak lelama. Nak tunggu Nad siapkan proposal idea sally holiday 3 hari 2 mlm pulak lah. Good idea kan?hihihi


Masa ni niesa tak sempat pun nk berkenalan dgn Kak Lieya Von Jay nih. Sempat laga2 pipi je. Takpe, mayb next gathering kan?oucch!nampaknya kena turun KL lg. hahaha. next year, next year.


Keberangkatan jemaah yg terakhir sebab sibuk mengisi last trip untuk perut.hehe. Thanks to bella & Nad sebab sudi menjemput niesa.

Sekian!hakak2 yg rajin tu next time kalau buat makan2 jgn lupa jemput niesa tau!tau!tau!hikhik.xoxo







Thursday, October 23, 2014

❤️ Sabah yg Ohsemmmm!! ❤️

Assalammualaikum dan selamat petang!

Hari yg indah sebab hujan + Zzzz. Tetiba rajin nak update kan sebab nak menghabiskan masa menunggu nak balik kerja. Malam ni Kuala Lumpur!!im coming!

Last week merupakan minggu yang sangat oseemmm sebab bercuti ke Sabah!woohooo! Memang excited gila dan seronok gila walaupun ada pengalaman yang mencemaskan. 1st time jejak kaki ke Sabah, bergerak dari Bintulu - Kuching - KK. Actually ada je flight direct tapi saja kan mengada nak menyusahkan diri sendiri nak gerak sekali ngan kawan-kawan dari Kuching. Huhu.

Kami ~ (9 org semuanya )

Kami menginap kt Switz Paradise Hotel, Kompleks Asia City. ( Saya cadangkan jangan menginap kat sini bagi sesiapa yang ada menyewa kereta)

Menginap kat hotel ni merupakan pilihan yg salah. uhuk. Silap sebab tak cari betul2. Kemudahan yang sangat tak memuaskan, tempat parking pun bayar RM1/hour. Dan yang paling sakit hati takda sediakan iron!punyaaaalah stresss!Bilik pun kecik je haih.

Flight dari Kuching ke KK pukul 1.45 pm dan kami sampai dalam pkul 3.30pm kot lupaa lah. Memandangkan kami ramai, jadi kami sewa Avanza RM160/day. Memang dah macam ikan sadin dalam tu. Nasib baik abg yg bagi sewa kereta tu sudi hantar luggage kta org pg hotel sbb dalam avanza dah tak muat.kihkih.

Malam tu, tempat pertama yang kami terjah Tanjung Lipat, sebab nak cari seafood. Cari jalan guna Waze je dan alhamdulillah jumpa!omg!siapa yang datang sabah memang rugi tak makan seafood. Murahhhh gilaaa! Total makanan kami RM160 utk 9 orang menu 600g udang, 500g sotong, 1kg kerang, 500g ketam, tomyam seafood, satay 20cucuk, sayur baby kailan dan termasuk air dan nasi putih. Mmg worth gila! Tapi xde lah dia bagi ngam2 500g tu kan, ada lebih2 gak lah. Tu pun tak habis sebab kenyang gilaa! Memang semua gila lah.hihi


Tempat pun cantik, romantik2 gitu. Makan sambil dihiburkan bunyi deruan ombak. Ya Allah!serius seronok sangat makan kat situ. Memang terbaiklah! Ouh ya, terasa lambat masa bejalan dekat sabah sebab cepat je gelap. Pukul 9 dah rasa macam pukul 10 lebih. Lepas makan2 singgah 1borneo jap nak cari tudung kononnya yang xperlukan iron.uhuk. 

Next entry nak cerita 2nd day kat sabah. Kundasang mariiii! Malam ni flight ke KL pula, hari sabtu ada date dengan family2 blogger sebab hari tu request Nasi Kerabu special air tangan Sally.hehe. Seronokknyaa makan freee! I love u sally! :P xoxo