Thursday, December 18, 2014

❤️ Sabah Part 4 : Pulau Sapi & Pulau Manukan ❤️

Assalammualaikum dan selamat petang!

Nak update satu entry punyalah payah kan. Adui. Selalu rindu nak blogging tapi penyakit M bermaharajalela. Destinasi terakhir sebelum balik dan shopping!

Sebenarnya plan asal bukanlah ke Pulau, tapi ke Mari-Mari Cultural Village dan ke Lok Kawi. Memandangkan kami sampai dalam pukul 12 sesi dah habis kalau nak masuk gak kena tunggu pukul 2 ptg. Takkan nak buang masa 2 jam kan?So kami tukar plan ke Pulau, sebelum tu singgah kat air terjun sebab ternampak dalam waze ada air terjun dekat-dekat situ.hehe


Bersantai sambil makan amplang free. Haha. Menyinggah tangkap gambar pastu jom ke Pulau. Redah je lah g Pulau pakai jeans. Haha


Masa nk beli cari package sesuai banyak gila agent panggil supaya beli kat dorg. Niesa pun pening and at last pilih kaunter no 10 Island Hoping sbb dapat murah and abg yg guide kita org sportingg gila!


Macam biasa kita selfie dlu~ syokk lah abg tu dikelilingi gadis-gadis sarawak :P


Soalan pertama abg baju oren tu tanya "korg nak perjalanan 15minit ke 30minit". Kami biar dia decide, dia cakap bagi kami rasa yang 15minit punya. arrggghhh!terbang dan rasa macam ni boat ke hapeee..hahaha. Syiokk + cuakk dengan gelombang-gelombang yang menghentak. -_-"


Tadaaa!dah sampai Pulau Sapi!dan SubhanaAllah serious!cantik yang gila amat. dah gila amat-amat pulak kan. Warna air laut dia menangis rasa nak mandi tapi tak de bawak baju persalinan. Nak snorkling dan main air pun tak dapat! :(


Memandangkan banyak masa yang perlu dihabiskan. Abg tu suggest buat parasailing tanpa basah. Ok, tu je yang boleh main tak basah. Utk double RM160 dan yang memang teruja sangat nak naik niesa ngan ex roomate niesa je. Kawan-kawan yang lain semua tak nak. Sesi membodek dapat le RM140 utk 2 org.excited gila!


Masa naik ni memang menjerit sebab gayattt asyik panggil makkk..makkk..makkk.. Haha. Abg tu sengih je.ok fine. pakai jeans pon boleyy.Bila sampai atas rasa macam tak nak turun sebab syiokkk! dengan angin nya. Rasa nak tidur pun ada. 15 minit je kat atas tu. Sekejap giloss.tsk.tsk. T_T

Seterusnya ke Pulau Manukan. Sampai sini kita orang blurr. Sebab tak tahu nak buat apa. HAHA. Girls2 yang lain macam biasa sibuk dengan photoshot sendiri. Tapi berbanding dengan Pulau Sapi niesa lebih suka duduk Pulau Sapi lama-lama.


Airnya tak secantik kat Pulau Sapi. Ouh ya, masa ni memang panas gila sebab pukul 3.hehe.


Lompatan yang tak menjadi.hahaha. (gambar kurang berkualiti)

Dan tamatlah perjalanan kami kat 2 pulau ni walaupun separuh hari je dannn yang palingg sadisssss..


Balik hujan!!!dan basah! =_=" tak nak basah sangat kannn. Ambik kau!boat yang kami guna masa balik takde bumbung hujan plak lebat sikit sakit ok muka. Sabarrr je lahh.

Sampai disini, tapi yang pastinya saya akan kembali lagi ke sini.hehe

Nota hati : Lepas ni nak blogwalking pulak. Sorry tak berkesempatan nak balas jejak-jejak tapak kaki korang semua.Salam rindu!xoxo!









34 comments:

  1. Ya ampun ! Macam nak pergi je oiii !! T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergii leee kak nurie hoii..bestt gilerrrrrr...hehehe..

      Delete
  2. seronoknya lahh. cuti cuti malaysia. nak ole ole satu. heeee ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah sayang ni masa pg bln 10 hari tu..cerita dh basi baru nk up entry..kihkihkih

      Delete
  3. perghh, best gila. tengok air dia clear crystal eh ? Hope to be there soon ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..crystal clear..serious cantikk sgt... :)

      Delete
  4. Seriusly, cantiknya view Pulau Sapi & Pulau Manukan Niesa... Subhanallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sgt cantik EH..boleh lah bercuti ke pulau nnti.. :D

      Delete
  5. WAH WAH
    CANTIK BANGET KAK NIESAAAA
    THE VIEW IS SOOO TEMPTING UGGGHH HAHAHAAHHA.

    tak sbr nya nak besar nak travel jugak wiwiwiwiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. cpt2 besar lah qila kita travel sama2..hihi <3

      Delete
  6. Btw!!!
    do plees blogwalk to my blog hahahhaahhaahahhaahaahahahahaha
    Eh hello berapa tahun dh kak nisa tak bw ni ish. Update blog banyok ciked.
    Lap u kilat kilat!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas lah nk bw blog omey awk tu..xkuasaaaaa..hahaha..dh sembilan thun 1 bln x bw ni hoiii..ok tu tipu..

      Delete
  7. Subhanallah, cantik sangat pantai tu.

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. yeahh!very awesome!xpuas naik..hehe

      Delete
  9. Replies
    1. tulah...tgk air dia je pun dh rasa mcm..wooaaaaa...

      Delete
  10. Seronoknya jenjalan..nak juga.. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom le jejln azwa...mesti seronok pnyalah..

      Delete
  11. best 3x ;)
    tp akak lum sampai lagi huhuuuu

    ReplyDelete
  12. hujung2 tahun ni asyik ujan, nak p jenjalan pun rasa macam tak berapa nak syiok. hehehee

    ReplyDelete
  13. Wow bestnyer!! Sonok pergi cmni nan geng kan...

    ReplyDelete
  14. kacak ehhhh air nya.. tok rasa geram mok pergi juak tokkk. hehe

    ReplyDelete
  15. Sukalah tengok suasana di sana.. gambar menarik, suasana meriah, semuanya manis2 & ceria.. :) :)

    ReplyDelete
  16. Dulu saya pernah tinggal dalam kem kat Lok Kawi. Dengar cerita, Lok Kawi sekarang ni dah membangun. Tak macam zaman saya tinggal dulu yang ada hanya kedai-kedai runcit biasa-biasa je.

    ReplyDelete
  17. niesa...dd update blog !!!!....hahahaha...bestnyer parasailing.....!!!!....amboi cuti sakan nampak...kalah orang yang tengah cuti sekolah ni tau ...hahahah...

    ReplyDelete
  18. sampai hati tak ajakkkk oiii...hahahaha

    ReplyDelete
  19. niesa... ruginya bella xfollow hari tu.
    mohon buat trip lg skali next year. bella and qila nak join. hehehehe

    ReplyDelete
  20. Cantiknya..seronok la pegi dengan kawan2

    ReplyDelete
  21. Cantiknya..seronok la pegi dengan kawan2

    ReplyDelete