Tuesday, November 11, 2014

❤️ Sabah Day 2 Part 2 : Desa Dairy Farm, Kundasang ❤️

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Kembali bersiaran. Alhamdulillah beransur pulih, luka-luka pun beransur kering. Tetiba kan cakap pasal luka dipendekkan cerita hari selasa lepas2 terlibat dalam kemalangan kecil. T_T Alhamdulillah tak teruk cuma luka-luka je tapi sakit jugak lah.ehe.

Cerita bersambung about my trip to Sabah. Tempat yang harus korang pergi Desa Dairy Farm, Kundasang! Kalau nak feeling ala2 kat New Zealand, haaa..harus jejak kaki kat sini. Niesa cadangkan korang datang pepagi. Mesti seronok gila aih!Niesa hari tu sampai kundasang tengah hari tu pun sebab kereta rosak and jalan tutup kan.huhu.


Pintu masuk sementara nak bayar tiker kita selfie dulu. RM4/person kalau tak silap. Lupa pulak dah. Masa ni memang panas lah nasib baik ada angin dia yang sejuk-sejuk.




Alang-alang dah jejak kaki kat sini jgn lupa cuba aiskrim dan susu segar dia tau!memandangkan susu coklat dah habis masa tu niesa beli aiskrim je. RM5/mangkuk kecik tu. tsk.tsk. Sedap!


View dia sangat-sangat cantik. Kita orang tak sempat nak ke kandang lembu tu sebab hari dah mula hujan. Time berselfie ni pun dah mula hujan renyai-renyai. Memandangkan break kereta kita org bermasalah jadi  terpaksa balik awal sebab risau hujan lebat. (tapi masa balik memang hujan lebat gila + kabus jalan pun tak nampak.)

Destinasi kedua yang kami singgah semestinya Rumah Terbalik! next entry ya. xoxo!







15 comments:

  1. lum pernah jejak kaki kat sini lagi...insyaallah kalau ke sabah akan berkunjung ke desa fairy farm nie...

    ReplyDelete
  2. belum pernah jejak kaki kat sini lagi...kalau berkesempatan ke sabah nanti nak jengah juga desa fairy farm nie...

    ReplyDelete
  3. Weeee alhamdulillah tgn tu makin baik ish kak niesa take care hihi

    Wah wah mesti best kan cuaca panas tp angin tu tetap sejuk awwww would love to go there one fine day nanti hikhik

    ReplyDelete
  4. Kundasang ni yang nampak macam overseas tu kan.

    ReplyDelete
  5. OMG bestnya, cantik gila pemandangan. Azwar tak jejak lagi ke situn..huhu

    ReplyDelete
  6. OMG bestnya, cantik gila pemandangan. Azwar tak jejak lagi ke situn..huhu

    ReplyDelete
  7. Amboi amboi, seronoknya ye dia ke Sabah! I'm coming tp taktau bila hahaha dalam mimpi kot T_T

    ReplyDelete
  8. teringin nak p kudasang kali ke 2.huhu

    ReplyDelete
  9. ohhhh my cantiknya kundasang....ika ada kawan2 sabahan..tengok dorang post2 gambar kundasang rasa macam nak pergi je tengok sendiri depan mata hewhew

    anyway, how's life? lamanya tak singgah blog niesa T_T

    ReplyDelete
  10. ohhhh my cantiknya kundasang....ika ada kawan2 sabahan..tengok dorang post2 gambar kundasang rasa macam nak pergi je tengok sendiri depan mata hewhew

    anyway, how's life? lamanya tak singgah blog niesa T_T

    ReplyDelete
  11. Bestnyaa. Teringin nak jejak kaki kat kundasang :)

    ReplyDelete
  12. Kundasang!!! sejuk-sejuk. Suka fresh flower dkt sana.

    ReplyDelete