Thursday, October 23, 2014

❤️ Sabah yg Ohsemmmm!! ❤️

Assalammualaikum dan selamat petang!

Hari yg indah sebab hujan + Zzzz. Tetiba rajin nak update kan sebab nak menghabiskan masa menunggu nak balik kerja. Malam ni Kuala Lumpur!!im coming!

Last week merupakan minggu yang sangat oseemmm sebab bercuti ke Sabah!woohooo! Memang excited gila dan seronok gila walaupun ada pengalaman yang mencemaskan. 1st time jejak kaki ke Sabah, bergerak dari Bintulu - Kuching - KK. Actually ada je flight direct tapi saja kan mengada nak menyusahkan diri sendiri nak gerak sekali ngan kawan-kawan dari Kuching. Huhu.

Kami ~ (9 org semuanya )

Kami menginap kt Switz Paradise Hotel, Kompleks Asia City. ( Saya cadangkan jangan menginap kat sini bagi sesiapa yang ada menyewa kereta)

Menginap kat hotel ni merupakan pilihan yg salah. uhuk. Silap sebab tak cari betul2. Kemudahan yang sangat tak memuaskan, tempat parking pun bayar RM1/hour. Dan yang paling sakit hati takda sediakan iron!punyaaaalah stresss!Bilik pun kecik je haih.

Flight dari Kuching ke KK pukul 1.45 pm dan kami sampai dalam pkul 3.30pm kot lupaa lah. Memandangkan kami ramai, jadi kami sewa Avanza RM160/day. Memang dah macam ikan sadin dalam tu. Nasib baik abg yg bagi sewa kereta tu sudi hantar luggage kta org pg hotel sbb dalam avanza dah tak muat.kihkih.

Malam tu, tempat pertama yang kami terjah Tanjung Lipat, sebab nak cari seafood. Cari jalan guna Waze je dan alhamdulillah jumpa!omg!siapa yang datang sabah memang rugi tak makan seafood. Murahhhh gilaaa! Total makanan kami RM160 utk 9 orang menu 600g udang, 500g sotong, 1kg kerang, 500g ketam, tomyam seafood, satay 20cucuk, sayur baby kailan dan termasuk air dan nasi putih. Mmg worth gila! Tapi xde lah dia bagi ngam2 500g tu kan, ada lebih2 gak lah. Tu pun tak habis sebab kenyang gilaa! Memang semua gila lah.hihi


Tempat pun cantik, romantik2 gitu. Makan sambil dihiburkan bunyi deruan ombak. Ya Allah!serius seronok sangat makan kat situ. Memang terbaiklah! Ouh ya, terasa lambat masa bejalan dekat sabah sebab cepat je gelap. Pukul 9 dah rasa macam pukul 10 lebih. Lepas makan2 singgah 1borneo jap nak cari tudung kononnya yang xperlukan iron.uhuk. 

Next entry nak cerita 2nd day kat sabah. Kundasang mariiii! Malam ni flight ke KL pula, hari sabtu ada date dengan family2 blogger sebab hari tu request Nasi Kerabu special air tangan Sally.hehe. Seronokknyaa makan freee! I love u sally! :P xoxo

17 comments:

  1. wah niesa coming to town...best best best...

    ReplyDelete
  2. time gie sabah dulu tak sempat plak nak makan kat tg lipat ni...maybe next time boleh terjah...

    ReplyDelete
  3. See you this Sabtu Niesa ! Hehehehe. Kemain tau makan seafood tak ingat Che Ta ni. Ehek. :P

    ReplyDelete
  4. yes setuju !! seafood kat sabah memang ohsem and berbaloi makan sampai kenyang. hihi..

    ReplyDelete
  5. yeaaaa. dah sampai sabah. tidur dekat kundasang pun best. kalau nak menginap sana, bagitaulah saya. ada homestay dekat sana, kawan saya punya :D

    ReplyDelete
  6. Wahh seronoknya jenjalan.. menarik ni. Semoga selamat perjalanan & ceria selalu.. nnti share pengalaman k.. :)

    ReplyDelete
  7. Bestnya dapat jalan2 kat Sabah. Kmk blm pernah pergi gik.

    ReplyDelete
  8. yuhuu..makan banyak2 nanti badan sihat macam akk..haha. how r u dear?

    ReplyDelete
  9. akhirnya update! hahaha..untung la berjalan sakan kan..kekeke

    pastikan datang awal..makan banyak!

    ReplyDelete
  10. bestnya!.salu dgr kwn2 cita seafood d sbh murah2,dh kmk pengemar seafood..bila la mok jejak sbh tok ..wuuu T.T..

    ReplyDelete
  11. salam niesa.. bestnye g jalan2.. :D

    ReplyDelete
  12. berkareh eh g kuching dolok. haha!

    ReplyDelete
  13. laa..tak tanya akak dulu tenpat yg menarik pada harga bajet..he he. Takpe, next time

    ReplyDelete