Thursday, October 30, 2014

❤️ Nasi Kerabu punya pasal ❤️

Assalammualaikum dan selamat petang!

eh, eh, eh. Rajin pulak kan nak update alang-alang idea mencurah-curah diladang gandum. Entry ke Sabah akan bersambung selepas entry special ni. wuhuuu! Last weekend yang mengenyangkan. Alhamdulillah and special thanks to Sally memenuhi tekak yang nak makan nasi kerabu ni. Finally!diberi peluang untuk berkumpul semula dgn family yg keduabelas ratus niesa. eh?hihi. First time jumpa masa Mini Gathering Flora Kafe bulan May tahun ni. Walaupun tak semua yg dapat dtg tapi sokay janji boleh jumpa yg lain.


Makan tak ingat dunia. Macaroni tu utk org yg xmkn nasi kerabu. Rugiiilahhh kan. omg! memang sedap 2x tambah ok balik siap tapau. kau hadoo. 1st time makan solok lado bak kata Qila.hehe. Mula-mula ingat pedas sebab cili kan, dah la niesa ni tak tahan pedas confirm berapi dan bepeluh-peluh muka. Tapi bila dah gaul dan makan sangat sedap!tak pedas pun. Cuma termakan cili padi dari budu tu je. =_="


dah la mkn free kan, dpt plak door gift. isy!mmg rugi lah yg xdtg tu.... Antara yg memeriahkan majlis Kak Nurie, Asha Hana, Nad, Qila , Bella dan Aisya!


Bz selfie secara berjemaah sampai xsempat nak menyembang sgt. Datang plak kejap mmg tak sempatlah nk lepak lelama. Nak tunggu Nad siapkan proposal idea sally holiday 3 hari 2 mlm pulak lah. Good idea kan?hihihi


Masa ni niesa tak sempat pun nk berkenalan dgn Kak Lieya Von Jay nih. Sempat laga2 pipi je. Takpe, mayb next gathering kan?oucch!nampaknya kena turun KL lg. hahaha. next year, next year.


Keberangkatan jemaah yg terakhir sebab sibuk mengisi last trip untuk perut.hehe. Thanks to bella & Nad sebab sudi menjemput niesa.

Sekian!hakak2 yg rajin tu next time kalau buat makan2 jgn lupa jemput niesa tau!tau!tau!hikhik.xoxo







25 comments:

  1. Replies
    1. hihihi...suka nasi kerabu..nyumnyum

      Delete
  2. wah untunglah untunglah, akak tak dapat join pun...

    ReplyDelete
  3. wow.. sedap nye nasi kerabu dia plus nga solok lada lagi... nyum nyum. craving pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap fifie..lagi2 sally yg masak..(harap2 sally baca komen ni...kihkihkih)

      Delete
  4. Hehe sama sama kak Niesa :D Eh ehh Nad ke yang kena buat proposal tu? :p Korang plan lahh Nad mesti join punyaaa cepat plan tak sabar ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nad takde kerja sangat kan..hahahaha

      Delete
    2. sokong sally!nad kena buat!hihihi

      Delete
  5. Meriah sangat ni. Best betul! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. farah bila nk bergathering dgn kta org pulak?hee

      Delete
  6. Banyak jwak yang datang. Untung mun diam dekat Malaya. Senang nak gathering ngan blogger2 lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yala tek..rindok ati..kita yg dekat tok rindok nangga nak..

      Delete
  7. thanks jugak sebab datang rumah sally..hehehe :)

    ReplyDelete
  8. cepat polah proposal. g before hujung thun depan. mok join juakkk. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aisya!ktk polah!hahaha...jommm..tetiba excited...

      Delete
  9. Assalammualaikum... niesa,

    wahh meriah nyer .. best dapat jalan..

    mselim3

    pls; nasib en.polis tu baik hati..

    ReplyDelete
  10. Btw kak nisa super lawak
    Every time.
    Hahahahahah

    ReplyDelete