Thursday, June 12, 2014

❤ Rindu untuk bersukan ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Kerja tak settle sibuk nak update blog. Kihkih. Boss tak ada so kita enjooyyyyyy!Niesa masih pening fikir pasal audit sebab boss tak ada. Banyak supporting document dekat dia yang mana tah dia campak b4 niesa masuk kerja dulu. Esok dia balik nak remind untuk kali ke brapa tah. Nasib la kau BOSS, kalau takk.

Ouh ya, sekarang World Cup 2014 dah mula korang sokong team mana?tapi ni bola sepak, niesa tetiba rindu nak main hoki pulak. Tak ada kaitan langsung.hehe. Tadi nampak orang post kat facebook

Gudluck untuk pasukan Malaysia mlm ni. Sumber SINI

Dulu niesa memang bercita-cita nak jadi pemain hoki bertaraf antarabangsa. Kononnya la kan. Tapi tu lah, masa form 1 main wakil Bahagian Bintulu terus injured ibu jari retak. Lepas tu ayah tak bagi main hoki dah. Tapi anak degil macam niesa ni mana nak dengar kan?so main jugak sampai form 3. Kesan jari retak tu niesa tak boleh nak bengkok sgt ibu jari sebab sakit sampai sekarang tak boleh. Nak menulis pun ibu jari lurus je.

Teringat masa mula-mula dulu game kat kuching, coach kata kalau kalah kena denda buat push ups 100x depan bilik hotel. Kau!memang kami perempuan kalah!

Sampai menggeletar tangan buat push ups. Nasib baik yang tolong kira tu "baik" ngan niesa. Tak sampai pun 100x. kihkih. 

Entah bila la kan dapat merasa sukan-sukan macam tu lagi. Sekarang umo baru duaplohtiga nak bersukannya kusss semangat. Nak berjalan 100m, naik tangga tingkat 4 pun dah mengah cam mana tu? I miss the old days so much.. :( 

#throwback geng2 futsal. 

Dah 2 tahun tak pernah bersukan. Kalau berjogging dalam 2 tahun ni boleh kira berapa kali. Dulu mintak kawan aja berenang. Sekali bukan nye mengaja kena bahan ada la sebab dia kata niesa berenang klaka. Setiap kali bukak cerita tu mesti ketawa sampai menangis. Saba jelah. Tak de kawan yang agak rajin nak bersukan.hmmm.hmmm.okbai!







28 comments:

  1. Bersenam ni nak mula tu yang berat sikit. Dah start nanti, boleh keep on untuk dijadikan sebagai sebahagian dari rutin harian :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..sbb dh lama tinggal...bila nk start balik boleh demam seminggu...hehe

      Delete
  2. Rajinnya bersukan , kalau akak ? Memang taklah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hobi kot..tp dulu lah..hahaha

      Delete
    2. nurie nie mesti suka game...hehehe

      Delete
  3. Memang kebanyakkannya camni lah kot, Niesa... abih je zaman sekolah & kolej, memang x pernah bersukan... Niesa kira baru jugak, yang k nrl ni dah berapa tahun entah x bersukan... setakat jalan kaki keliling taman/tasik tu adalah... hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak...niesa ni dh lama xbersukan sbb xde kawan...huhu...kalau ada kawan xpayah ckp la..hehe

      Delete
  4. rajinnya nak bersukan.malas gila kalau nani :P

    ReplyDelete
  5. niesa aku terkejut jugak bila tgok poster ingatkan mlayisia lawan bola vs afrika selatan..rupanya hoki ... terkejut den!!!!
    aku sokong fran :P

    klikx3

    ReplyDelete
  6. Hahaha. Aktifnyaaa awakk ni. kalau saya, hareeeemmmmm. kahkahkah.

    ReplyDelete
  7. Wahh.. best. Saya pun peminat hoki sejak dari darjah 6 hinggalah tingkatan 5.. mmg suka sgt2.. tp skrng menonton je lah klu ada kat tv.. dah pencen.. jogging je.. :D

    ReplyDelete
  8. tgk x pembukaan piala dunia ni..hihi..dulu hbt ea dlm hoki

    ReplyDelete
  9. Saya tak pernah pandai buat push ups. Tangan saya tak kuat :(

    ReplyDelete
  10. Kak minat Jerman & Portugal bola sepak ni...haha..(tapi smlm tertidur tak bgn pun)..
    ambooi pemain hoki rupanya dulu.. siap wakil Bintulu tu...hebattt...aduhh! bab2 sukan ni lemah lah skrg ni... isk! ntah bila nak start balik

    ReplyDelete
  11. Oh atlet hoki rupanya Niesa ni.
    Selamat bersukan Niesa ;)

    ReplyDelete
  12. akak pun minat bersukan. semua 'sukan biasa' akak main. satu je jangan bagi akak main, bola jaring..! tak minat.. tak tau mengapa..hihi.

    ReplyDelete
  13. sama la kita, seingat CN last berbasikal sebelum preggy, sekarang irfan dah 2 tahun, mmg lama tak bersukan...cuma slalu buat pun lari naik turun tangga, at least maintan peha kecik je..hehe

    ReplyDelete
  14. ayye T_T
    qila tak pernah bersukan. acane ni hoiii

    ReplyDelete
  15. rajin nya kak niesa bersukan. ninaa jln skit ppon dh mengah haha :p

    ReplyDelete
  16. ktk rindu mok bersukan. kmk rindu mok menari agik. sobs.

    ReplyDelete
  17. Sokong England, walaupun dah tak power mana skang nih. South Korea ngan Jepun pun aku sokong. Kena support wakil Asia.

    ReplyDelete
  18. Wuu..jari retak, rasa ngilu pula tulang nih baca. Heee

    ReplyDelete
  19. wahhh...niesa main hockey ker???mesti lincah orangnya nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  20. Adoii bab senam ni LM macam berat kaki je nk mulakan. Sobssss. Sadis betul

    ReplyDelete
  21. salam. huuu sukan? sy kurang gembar tapi kalau pegi campaign minat la..mendaki gunung@bukit ke..tapi sukan ni memang jarang huhu badminton pun x reti main hahahha :D

    ReplyDelete
  22. kalo bsukan kompom akak pancit. huhuhu

    ReplyDelete