Tuesday, June 03, 2014

❤ The Liebster Award by Cik Fifie ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Last day cuti hari ni. Wuaaaaa!xpuasnyaaa. Blog pun bercuti, mood blogging tak payah cakap la.Haha. Sebelum terlambat, niesa nak jawab soalan-soalan dari Cik Fifie dulu ye.

1. Lagu yang menggambarkan perasaan anda sekarang.
Salahkah - Rossa dan Hafiz

2. Cerita yang menggambarkan kehidupan anda sekarang.
Entah la Cik Fifie oii..haha. kena kaji dulu cerita apa sesuai. XD

3. 5 menda/perkara yang sangat-sangat penting dalam hidup anda.
Banyak aih perkara penting dalam hidup ni. Kalau nak list 5 je memang tak cukup.haha

4. 5 menda/perkara yang boleh buat anda rasa bahagia sangat.
 1. Bila mak ayah niesa happy sangat-sangat tu la yg buat niesa bahagia sangat.
 2. Bila semua family niesa happy sangat-sangat tu la yang buat niesa bahagia sangat.
 3. Bila orang yang niesa sayang buat sesuatu diluar jangkaan walaupun dengan sekadar 3 patah perkataan. :P
4 dan 5 tu nanti niesa fikir lagi ye.hehe

5. 5 menda/perkara yang buat anda lost or hilang tumpuan/focus dalam hidup.
Perkara yang boleh buat hilang tumpuan ni tak menentu. Mungkin antaranya terlampau banyak sangat yang difikirkan dan juga putus cinta. :P

6. 5 cara anda mengatasi masalah hilang focus dlm hidup.
5 cara utk mengatasi ye?makan,makan,makan,makan,makan dan makan. Hahahaha

7. 5 cara anda mengatasi masalah kurang keyakinan pada diri sendiri.
Masalah kurang keyakinan ni memang dari dulu lagi tak leh nak atasi. Niesa sendiri tak tahu la macam mana nak mengatasi masalah ni. Memang selalu je kurang keyakinan diri.hehe

8. Pernah jatuh cinta?bila?bagaimana?
Tipu la kata tak pernah kan?Pernah la jugak kali terakhir tahun lepas.hmm. bagaimana?cinta tu hadir dalam macam-macam cara yang kita sendiri tak sedar. Bila kita tolak perasaan tu, semakin tu la dia datang dekat dan terus tertanam dalam jiwa. ecewah!hahaha.

9. 5 ciri-ciri pasangan pilihan hati anda?
Niesa cuma nak pasangan yang boleh bimbing niesa dan yang boleh terima kelemahan/kekurangan dalam diri niesa sebenarnya. Kalau jawapan novel kesetiaan dan kejujuran tu penting. Tapi memang penting pun. Hahaha.

10. Apa pendapat anda tentang blog Cik Fifie?
Secara jujurnya, blog cik fifie ok cuma perlu susun lagi kot yang dekat bawah tu dan buang la apa yang tak penting sebab kadang-kadang bagi niesa serabut kalau tengok. :)

11. Pada pendapat anda, apa yg perlu ditambah baik dalam blog Cik Fifie ni?
Untuk penambah baikkan tu rasanya semua dah ok kot. Untuk tips, niesa ni tak reti sangat, mungkin kena rajin blogwalking. Utk nuffnang pulak, selalunya org akan tinggal pesan kata dia "isi tabung" kalau kita rajin "isi tabung" utk org tu jugak begitulah sebaliknya. kira mcm win win situation la kan. Sy click tabung awk,awk click tabung sy.

Ok done jawab!Rindu korang semua!xoxo!okbai!

20 comments:

  1. yeay hari ni nampak niesa...wakakakaka...lama akak tak sampai sini... wah, semangat sungguh tu jawab liebster award ni....

    ReplyDelete
  2. Wahh patut lama ilang..sbb cuti jg kah niesa... rinduuu tau...kak pun suka lah lagu Hafiz-Rosa tu..:-)

    ReplyDelete
  3. Niesa ni kena makan ye untuk kembalikan fokus. So, nanti time ambik ujian memandu tu nanti jangan lak asyik nak makan je masa drive, sebab tak nak hilang fokus. hahaha :-p

    ReplyDelete
  4. salam. amboii jiwang dia layan lagu rosa & hafiz hahhaha :D

    p.s menabung digi award ..:))

    ReplyDelete
  5. Segmen ni buat kita semua lebih kenal mengenali kan... all the best Niesa.. :)

    ReplyDelete
  6. Sebenarnya banyak cara nak atasi masalah keyakinan diri..antara salah saunya ialah dengan membaca quotes yang positif sambil cuba untuk memahami apa yang disampaikan..tak pun niesa boleh set goal and cuba archive dalam sesuatu tempoh masa yang sesuai...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. makan,makan,makan! hehe genglah kita kak oi.

    ReplyDelete
  8. Ahaha kejujuran & kesetiaan tu sangat penting la kak Niesa! <333 Jangan memain hahah

    ReplyDelete
  9. smakin mngenali niesa he..he, :)

    ReplyDelete
  10. untuk soalan number 9, insyaAllah seseorang ya pasti boleh. eh eh eh. :P

    ReplyDelete
  11. Assalam, Niesa...
    Ada lg liebster award ni ye.. k nrl pun ada hutang satu lagi... baru nak panas enjin blog yang dah lama x berupdate...
    Haa... masalah confident level tu sama la cam k nrl pun... selalu je kurang confident... x tau nak atasi camne... huahua :(
    Suka2 lagu rossa tu...

    ReplyDelete
  12. eipp salahkah ku bila~~
    mencintamu sepenuh hati~~

    ReplyDelete
  13. Bagus tu..makan makan dan makan..hihi

    ReplyDelete
  14. Eh eh de lg liebster award nih...

    ReplyDelete
  15. best liebster award ni, buat kita blogger saling mengenali antara satu sama lain ;)

    ReplyDelete
  16. Wahh.. best baca Liebster awrd nih. HEhe

    ReplyDelete
  17. ^_^ makan makan makan yew.... heheh... indeed no 8 tuh. so sweet..

    ReplyDelete
  18. tag niesa.. check sini http://feycasnowie.blogspot.com/2014/09/liebster-award-big-thanks.html

    ReplyDelete