Saturday, June 14, 2014

❤ Kisah Sabtu ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Siapa yang tengok Bola Sepanyol lwn Belanda pagi tadi?ouh yes, niesa salah seorang penyokong tak tegar Spain. Malangnya Spain kalah teruk kena belasah 5-1. kuikuikui. Sila cuba lagi next game. Esok ready utk England pulak nasib baik pukul 6 pagi. Bola punya pasal me mengantuk kat ofis. Macam biasa boss takdak.

Hari ni agak blank sebab tak cukup tidur. Terjadilah 1 kisah yang buat niesa terfikir.

"Kenapa boss pasang smoke detector dekat pantry?"

al-kisah, mengantuk-mengantuk macam ni, mula la rasa nak bancuh milo. Maaf niesa bukan penggemar kopi mahupun nescafe. Tengah syok-syok tunggu air masak guna heater je pon tetiba fire alarm berbunyi kuat gilaaaaa! terkezuttt makk! Air niesa dah mendidih dan keluar asap-asap tu mungkin sebab terlampau banyak air dan menyebabkan fire alarm tu berbunyi. Nervous ok dengar bunyi kuat pepagi buta. Kang ada yang meletup tak ke haru.


Tu yang tetiba terfikir apa fungsi smoke detector ni kat pantry. Kalau fire detector takpe ar gak. Ni baru asap masak air, agak-agak kalau niesa goreng telur mahu bergegar satu bangunan hotel ni.hahaha. Aptb.okbai!xoxo!


18 comments:

  1. mahu nak goreng telur pun habis kan hikhik lawok lah boss kak niesa haih hihihihi

    ReplyDelete
  2. Kalau ada kebakaran mesti ada asap juak nak. sebab apa smoke detector? sebab nya dipasang kat atas siling, logiknya asap sampe dolok dari api. Mun engkah fire detector, nunggu api sampe siling, kita dolok rentung. haha. fire detector atau smoke detector jadi sama jugak fungsinya. alert kita mun ada kebakaran. hehe

    ReplyDelete
  3. ahahahha... sian kak niesa... masak air pon mende tu berbunyi... agak2 kalau kentut mende tu berbunyikkk jga tak???

    ReplyDelete
  4. hahahah ! mmg terkezut kalau bunyi kuat2 mcm tu, terus hilang ngntuk kan? hehe

    ReplyDelete
  5. Gara2 tengok bola hampir menggelabah Niesa kt tempat kerja... Heheeeee
    Hidup bola, makan bola, minum bola.....

    ReplyDelete
  6. tak mahu bg staff smoking la tu..
    yg penting blanda menang yahoo..
    tapi game england..rtm x tayang la .. adoi!!

    ReplyDelete
  7. adoyaii kalau yus dah pengsan agaknya smoke alarm tu berbunyi ..

    ReplyDelete
  8. Haha...terkezut juga klu tiba2 berbunyi kan
    ..tak kan asap heater pun sdh bunyi kan..hihi..kesian bah spain..teruk di belasah 5-1 tu..haha

    ReplyDelete
  9. bos nak tgk sape yg rajin bancuh air time office hour. hehehe...

    ReplyDelete
  10. Adehhh... kecoh juga klu mcm tu kan huhu.. :D

    ReplyDelete
  11. Layan bola juga ye Niesa...
    tu yang x cukup tido tu... hehe
    Kalau k nrl kena minum nescafe kalau ngantuk2, minum milo lagi mengantuk le jawabnya... :)

    ReplyDelete
  12. Wah.. bikin suspen woo. Haha.. mesti gelabah kan?!

    ReplyDelete
  13. mungkin smoke detector tu dipasang supaya orang tak memasak dekat pantry kot..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. Uish.. Wap masak air pun blh bunyik ke. Haha.. Panik gak kan? LM pernah kena masak pki rice cooker kat hotel. Tup2 bunyik. Laju2 alih rice cooker tu kat tempat lain. Wahaha.

    ReplyDelete
  15. salam. huuu mesti haru jadinya kan yunk :)
    btw..bola? hehehhe sy x minat bola dan jarang ambik tahu pasal bola :D

    p.s menabung huawei :)))

    ReplyDelete
  16. bos niesa pasang tuh sbb xnk staf merokok kot

    ReplyDelete