Wednesday, June 18, 2014

❤ Kaunter Aduan Pekerja ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Tetiba petang-petang cam gini stress pulak kan. Lagi setengah jam nak balik kepala ni memang dah berat sangat. Tengah sibuk buat kerja ada je yang datang mengganggu nak advance gaji la, nak mintak cuti la. Macam la niesa ni boss. Explain panjang-panjang pun tak faham-faham. Kalau datang setakat nak bagi tau masalah tu tak apa jugak. Niesa boleh sampaikan semua tu pegi boss, tapi kalau dah bercerita dari a-z masalah dorang niesa nak jawab apa lagi. Hari-hari benda yang sama. Bukan niesa tak nak dengar masalah-masalah dorang tu tapi kadang-kadang niesa pun ada masalah jugak. Dah la kepala berat dengan masalah sendiri + lagi dengan masalah-masalah personal dan masalah pekerja-pekerja ni pulak. Mau gila jadinya. Lepas tu dorang ni semua jenis nak niesa yang mengadu semua masalah dorang pegi boss, apa dorang ingat niesa ni anak boss?P.A boss?Belum lagi sampai call niesa banyak kali. eiii!sakit pulak hati ni.

Tetiba rasa nak menangis pulak. Dari tadi menyabarkan diri sebab puasa. Kalau tak memang dah sembur sorang-sorang. Nasib baik ada blog yang sudi dan setia mendengar luahan hati niesa ni.sob.sob.sob T_T

46 comments:

  1. Banyak kan sabar niesa.. biasalah tu sis.. dugaan dalam dunia pekerjaan... tarik nafas panjang2 k... jgn biar perasaan sedih tu terpendam... take care tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak.. InShaAllah..take care too... <3

      Delete
  2. Alahaiii kesiannya Niesa , nak akak panggil orang kg baru tak datang pujuk. Eh ! :P

    ReplyDelete
  3. sabar ye niesa...keep calm n stay smile...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...InShaAllah akn cuba sentiasa bersabar..thanks kak ^_^

      Delete
  4. Alahai, petang2 camni buat stress plak ye... Sabar Niesa... Kejap je lagi balik... lupakan hal kerja... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..dh masuk kerja balik pulak..nk cuti la esk..eh..hehehe

      Delete
  5. kesian kat blog, terpaksa mendengar luahan hati tuan blog ni.. hehehe..
    menabung umobile sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..kalaulah blog ni boleh bercakap...hukhuk..
      eh, thanks pha is! :D

      Delete
  6. sabarlah niesa..mugkin dorg adu kat niesa sbab niesa memhami x pun ni org kuat kat office kot :P sabar ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceitt..memahami la sgttt sobri oii..hehehe..org kuat?lagilah x...thanks sobri.. :)

      Delete
    2. ha..ha.. owh bkan org kuat ya.. memgla niesa kan caring orangnya :P

      u moblex3

      Delete
  7. aiikkkkk??? kenapa plak dorang g mengadu kan kak niesa???? kak niesa rapat dengan boss ke??? hapadaaa itu olang2.... huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtau la wan...akak pn tertanya2 jugak..hehe..rapat?x aihh...mungkin sbb akak org paling lama kerja sini kot..hee

      Delete
  8. Saje je la tu, dorang nak bagi pahala free kat Nesa tu.. hehe.. Salam singgah sini..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..nasib baik sabar..hehe..thanks singgah.. ^^,

      Delete
  9. Sabar sabar. Jangan stress ya! Mungkin mereka selesa bercerita dengan Niesa sebab mereka rasa Niesa boleh dipercayai kot. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mcm mna nk buat niesa ni xdipercayai eh?kihkih..mayb niesa diam je kot..

      Delete
  10. Sabar ye Niesa..camtu lah kalau keja dengan orang..diorang nampak niesa baik ngan bos kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha..mungkin kot kak..tu la..apa boleh buat kan..

      Delete
  11. Dorg ngadu mngkn diorg trust kt Niesa kot.. mna tahu blh pjuk bos ke. Hehee.. sbr ya ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mungkin...tp kalau semua dok kongsi masalah kt niesa habis la niesa..

      Delete
  12. salam. huuu memang sakit hati kan jadi macam ni ..sabar saja la..:D

    p.s menabung invest smart :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..itulah itah..sakit hati dan jiwa raga sekali..ehe..
      thanks itah.. :)

      Delete
  13. hoho..memang gempak r boleh duk kat bahagian aduan pekerja. Saya jaga 30+ orang pun selalu ada yang overlooked.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak aihhh..lagi byk..niesa xsampai pun 30 dh nk pecah otak..hehehe

      Delete
  14. kesian niesa, lain kali kalau orang datang nak mengadu masalah, niesa buat2 ada kerja..pergi laa amik apa2 paper pegi photostat ker, print sesuatu ker..buat2 jer ada keje walaupun tgh malas..bila orang tengok macam tu mesti dia tak kacau niesa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah lan..niesa tgh focus buat kerja kot dorg boleh ddk dpn niesa cerita masalah dorg..dh org pening buat kerja dorg mcm xpaham pulak kan..eh, termengadu pulak..haha..

      Delete
    2. kalau niesa dah tak tahan sangat, cakap jer depan2..kata niesa ada keje nak buat..kalau dia tak paham jugak, niesa pegi amik kuali and ketuk pale dia..hahahaha..menabung u-mobile sini...

      Regards,
      -Strider-

      Delete
    3. kalau kesabaran dh hilang mungkin kena sound kot dorg tuh semua n kalau sampai hati...ehehe... lan suka sgt dgn kuali..
      thanks isi tabung.. :)

      Delete
  15. dik niesa....... lama x singgah sini..
    anggplh tu semua cabaran dlm dunia pkerjaan.. buatkn kita lagi tabah..
    hehee.. sabar ye sayang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah..anggap ni cabaran je..mungkin cabaran yg baru sikit..InshaAllah..thanks kak.. :')

      Delete
  16. Hmmm sabarlah Niesa.. kdg2 org ni nak citer masalah dia je, masalah org lain dia tak peduli.. semoga tabah ye..
    3x digi award.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan..dia org je ada masalah kot..haha..thanks bro khir.. :')

      Delete
  17. Replies
    1. kak niesa account asst. je..hehe..

      Delete
  18. maksudnya niesa ni perihatin.. sedia mendengr..

    ReplyDelete
  19. kmk hari2 dgr complaint org. sabar jak lah owh. huhu

    ReplyDelete
  20. sbr niesa sbr..kalo akak buat tagging "BUKAN KAUNTER ADUAN PEKERJA" pastu letak atas meja..Kalo dorg nk ngadu gak akak tnjuk aje tagging tuh

    ReplyDelete
  21. Aloo sabar eh kak Niesa? :) Manusia ni memang memacam ragam siki ehe kak Niesa sabar je eh

    ReplyDelete
  22. Diorang mungkin rasa selesa untuk cerita masalah dengan Niesa sebab Niesa ni berwajah penyayang kot pada pandangan diorang. Hehe

    ReplyDelete
  23. sabar kak. hidup ini penuh pancaroba, kiri kanan masalah saja.. hehe kata amy mastura =P keep fighting!

    ReplyDelete
  24. eh eh sukahati je nak ngadu hihihi.
    Hmm tulah kan kak niesa, thank u for the post.
    Qila ingat qila je rasa cemni.
    Kita punya lah dengar masalah orang. Hati kita siapa nak jaga?
    Masalah kita siapa dengar?
    Allah dengan blog jelah hihi.
    xD

    <3
    stay strong kak niesa love u bebeh

    ReplyDelete