Tuesday, May 13, 2014

❤ Sesi meluahkan perasaan..... ❤

Assalammualaikum dan selamat malam,

Perggghh. Dah berapa lama tak pernah update entry memalam cam gini. Hahaha. Petang tadi gigih blogwalking tapi lepas tu line macam hape je. Terus stop bukak blog pastu sambung baca novel pulak. Tajuk entry pulak, sebenarnya takde idea pun nak bubuh apa. Haha. 

Baru je lepas habis kan novel ni. Setelah sekian lama mencari, jumpa jugak masa pesta buku kt KL hari tu. Niesa dah pernah baca tapi saja nak baca lagi. 

Malam-malam macam ni memang kena la kan ngan jiwa jiwang karat. Haha. Dah la pepagi orang rosakkan mood niesa. Memang kena la kan dengan hampirnya bulan mengambang lagi. Jadi tahap "kesensitifan" tu sangat la tinggi. (Mesti cikgu BM niesa menangis baca perkataan yang niesa guna.hihi)

Malam semalam pun dah tidur bertemankan air hujan. Takkan malam ni sekali lagi kot? Haha. Nape eh perempuan macam tu? Normal kan tapi yelah, susah la nak cakap. Hmmmm.. T_T

Minggu ni busy lagi, sabtu ni ada majlis kawen. Jemput datang


Bukan niesa yang kawen ye, abang niesa. Haha. Kebetulan nama bakal kakak ipar lebih kurang. Tapi ejaan tak sama. Tak tahu la dalam family niesa ni dah berapa orang ambik nama sama. Pak anjang niesa nama isteri dia mastura, pastu nama adik dia pun mastura(maksu niesa). Pastu kakak maksu niesa nama laki dia man, nama laki maksu niesa pun man jugak. Ni abang niesa, nama bakal isteri dia pun nisa jugak. Aha. Panggilan ayah niesa lan agak-agak ada sama ke?hahaha. XD (mesti banyak mamarazi yang tengah pasang mata-mata) :P


Ouh! Sangatlah merindui budak nakal ni. Petang tadi hantar dia balik sebab dah mula sibuk. Tiba-tiba menangis hanta balik kat mak dia. Yang menangis tu bukan baby tapi niesa!apakah?hahaha. Sebab dia tidur dengan niesa dah berapa malam. Sedih haih


Antara gambar yang paling niesa suka dekat Bukit Tinggi. Kalau yang ada FB niesa tu mesti tau gambar ni.



Ni pun sama. Tak tahu la kenapa suka sangat tengok 2 gambar ni. Bukit tinggi sangat sesuai untuk ambik gambar sebab banyak gak la tempat cantik-cantik. Tapi penat la nak kena naik bukit pe semua. Ni kat Taman Botani. Sampai semput kot g jalan-jalan situ. Hahaha. 


Nota hati : Lain nak update lain yang ditaip. Saba je lah. Oklah nak sambung layan perasaan pulak.














22 comments:

  1. hahahaha....Ria Qistina tu sampai dah lama dah sally baca...sampai tak ingat dah cite pasal ape..Lulzz..hehehe...

    ReplyDelete
  2. Jgn marah marah ye kak niesa.
    Bersabar :D <3
    hehehehehheheehe eipp qila rabun ke kak niesa yg betul type tu?
    niesa what?
    :p hahahahhahaahahha.
    hmm.
    btw, cikgu bm kak niesa mmg akan sedih :p hahahaha.

    ReplyDelete
  3. snap snap, ambik gambar jadi bahan bukti.. #matamata
    hahaha! apakah?

    ReplyDelete
  4. Niesa bila lagi ye...pijc yg last sekali cantik..

    ReplyDelete
  5. novel tu mcm penah bace tapi lupa bila..hhaha..anyway kalo bace pon tak penah abes..ehhehe

    ReplyDelete
  6. Mmg Cantik view kt Bukit Tinggi tu.
    Tahniah utk Abg Niesa & pasangannya yg akn mendirikan masjid. Semoga berbahagia hingga ke taman firdausi...

    ReplyDelete
  7. Wahh.. tahniah buat abg Niesa.. semoga segalanya berjalan lancar... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  8. Bila pergi Bukit Tinggi kak?

    ReplyDelete
  9. ahahaha..lain tajuk lain update...betul lah tu sis...ahaha..
    awat sensitif lagi ni??? bulan nak mengambang jiwa emo sikit ya...sabar lah ya sis...:)

    ReplyDelete
  10. memang cantik bergambar dengan bunga bungaan

    ReplyDelete
  11. Hehe, berpisah dengan baby bukan baby yang nangis. Niesa lak yang nangis yer. Hehe.

    Bagus la tu, ada sifat keibuan. Sayang kat bebudak :-)

    ReplyDelete
  12. salam. waa..syoknya dapat cium+ bunga haha
    btw dear menabung olay dan volkswagen :)

    ReplyDelete
  13. wahhh nama keluarga kak niesa... banyaknya yang sama >_< keluarga wan plak yang nama lebih kurang sama wan dengan abang wan je la... Azuan & Redzuan, dua2 niknem wan...huhuhu

    ReplyDelete
  14. novel Ria Qistana. . i suka novel tu :)

    ReplyDelete
  15. wah cantiknya pemandangan di bkit tingi... niesa waiting ur kl entry nak tau gak lepak mana :)

    ReplyDelete
  16. congrats tuk abg ktk niesa..lamak x mlancong bukit tinggi..sejokk..

    ReplyDelete
  17. ada jugak nmpak gambar2 tu kat fb.. :)

    ReplyDelete
  18. sampaikan salam tahniah kat abg ehh...nanti kalau datang semenanjung boleh laa singgah bukit tinggi..hehehe :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  19. salam dear..singgah khamis just nak bagitau ;
    maaf sy sudah terlanjur senaraikan anda sebagai mangsa tag :)
    http://ramaramapendek.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-isya-purple.html

    ReplyDelete
  20. CN suka bukit tinggi, tempat celebrate annvsry first, fuh ! rindunya tempat tu ;)

    ReplyDelete
  21. Suka jugak gambar Niesa yang tgh pegang bunga pink tu...
    Esok abang Niesa kawin... Semoga majlis kawin abg Niesa berjalan dgn lancar... :)

    ReplyDelete