Monday, May 26, 2014

❤ Sekitar Majlis Perkahwinan Abg Sulung ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Hari ni nak semadikan beberapa keping gambar sekitar majlis perkahwinan abang sulung niesa. Baru berkesempatan nak update.

Gambar pelamin dan hantaran. Bertemakan biru. Eh, pengantin kat sebelah dia nk g gym. Lepas akad nikah pg gym ko haderrr?pastu mak marah call banyak kali suh balik.ekeke.

Majlis akad nikah.

Masa ni tetiba cincin tak muat.ekeke. 

Nenek-nenek niesa,mak niesa,adik bongsu, makcik dan kakak kat belakang. Niesa macam biasa bawak anak walaupun bukan anak sendiri. Haha. Kompang punya la bising dia boleh tidur. Habis je kompang dia bangun. eh. eh. Cikgu niesa tak percaya tu bukan anak niesa. Ouh, mesti rupa dah macam mak-mak.haha

Si kecik dah bangun sebab nak balik dah.

Di hari persandingan sebelum g jemput pengantin perempuan.

Adik beradik

Abang niesa fighter utk muay thai. Jadi xde persembahan silat ye, ni persembahan muay thai dari anak murid dia. Tengok tu ramai budak-budak baju hitam tu semua geng dia la tu.


Time ni memang tengah panas. Tak payah nak pakai payung sgt haih.haha.

Anak beranak dengan menantu baru. 

Sebenarnya ramai lagi yang tak ada dalam gambar sebab tak tahu la pergi mana. Penat jerit panggil semua orang. =_="

Adik beradik. Bongsu tak ada sebab mengamok tak suka bergambar. Kesian adik dan kakak niesa gambar terputus. Menyesal pulak suruh orang tu tolong tangkap gambar. 

Yang ni pulak entah button apa dia usik dekat camera dslr pakcik niesa tu sampai terlebih lighting pulak. =_=" Lagi 2 orang tu makcik niesa.

Maaf la ye mengganggu en.pengapit. Dorang tengah sibuk cakap pasal apa tah. Bahaha. Teringat zaman sekolah, budak-budak lelaki memang tak berani ganggu niesa sebab abang niesa gangster sekolah. Bila nampak niesa je mesti panggil niesa dengan panggilan "adik farid". Dulu skinhead, sekarang muay thai pulak. Abang yang garang tapi baik sebenarnya. Hehe.

Budak ni kan siang tidurrrr je keje. Malam mainnnn je keja. Pastu kalau nak tidur tak nak senyap-senyap. Kena pompangpompang baru nak tidur. Kalau bunyi krik.krik.krik memang tak nak lah tidur.

Selamat menjalani kehidupan bekeluarga, bahagia dan berkekalan hingga ke Jannah.Amin

Nota Hati : Maaflah tak perasan terlampau banyak gambar. Haha. Harap tak muntah hijau.Okbai!








40 comments:

  1. eh apasal rasa macam tak dapat jemputan ni...muahahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh jemput..akak je yg x dtg..hukhuk.. :P

      Delete
  2. Replies
    1. adik pengantin ramai..mana 1 ah paling cantik..hahaha.. XD

      Delete
  3. Haha gentle la lepas nikah terus turun gym pulak. Hebat ah haha. Eh sweet oh sebenarnya kalau abg yg terlebih caring ni sampai takde siapa berani kacau :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. gentle darah manis klua g gym..org tua2 dulu kata x elok..hahaha
      sweet sgt kan.. sbb tu xde org brani usha kak niesa.. :P

      Delete
  4. yeay! Niesa dah kawen....eh, lupa...Abang Niesa dah kawennnn!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay!niesa bila lagi la kan..haha

      Delete
  5. Replies
    1. ye kak ada 7 org..anak2 nabi..3 laki-laki 4 perempuan..hehe

      Delete
  6. selamat pengantin baru abg niesa. . hehe btw awak cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear..eh..eh.. *blushing* heee.. :*

      Delete
  7. Tahniah.....dapat kakak ipar comei....
    ^_^

    ReplyDelete
  8. cantiknye..smua pakai baju sama..

    ReplyDelete
  9. salam. waa..tema biru eh? btw tahniah buat abang niesa :))

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah tahniah kpd abg sulung Niesa.. Tahniah kpd pasangan pengantin... semoga diberkati kehidupan dgn sepenuh keceriaan di dunia & akhirat... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  11. tahniah niesa dpat akak ipar..
    ai yoh saya ckup pantang klau org ambil gmbar bleh tercrop x sluruh family masuk.. mcm mana la ambik gambar tu
    sedih bkan snang nak bgambar mcm ni..aduyai wow tomoi ..ganti silat..
    btw family niesa nampaknya smua sepek2 he..he

    ReplyDelete
  12. meriahhhh eyyy hehe kitak bila gik kak heheheeheh jemput kmk juak k hihi

    ReplyDelete
  13. WOW..kck baju pengantin.Blue...tahniah niesa dpt kakak ipar :D..

    ReplyDelete
  14. haha style abg kak niesa lps nikah pegi gym
    hehe kak niesa bila lagi ? :p

    ReplyDelete
  15. Assalammualaikum.. niesa,

    pape nanti cakap rakan blogger niesa ucap "selamat penagantin baru"...k

    mselim3

    ReplyDelete
  16. Suka warna biru cair tu. Warna favourite saya.

    ReplyDelete
  17. Cantik Niesa berbaju turqoise tu... memang kalau niesa ngaku anak niesa, org percaya... muka mmg ada iras2...
    Comeyyy je tgk dia tido... :)

    ReplyDelete
  18. wahh... tema biru tu suka lah niesa.. lembut jak tgk...amboi en pengantin pegi Gym.. hahaha.. tak pernah dgr... hihi
    Tahniah pada mempelai... moge kekal till Jannah..:)

    ReplyDelete
  19. Selamat pengantin baru buat abang Niesa. Hehe

    ReplyDelete
  20. tahniah dapat keluarga bagu... ;)

    ReplyDelete
  21. wahhh...sama2 cantik laa pengantin tu..hehehe..niesa pun mesti ada basic muay thai nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  22. apa???abang kak niesa fighter muay thai??? *tarik dagu yang terjatuh... hahaha... untung la terer muay thai :D

    ReplyDelete
  23. bestnya ada abang.. ada orang kacau je terus report.. hehe..
    selamat pengantin baru utk abg niesa & isteri.. :D

    ReplyDelete
  24. Selamat pengantin baharu utk Abg Niesa,
    Semoga berbahagia hingga ke taman Firdausi...;)

    ReplyDelete
  25. Owh adik farid rupanya... Selamat Pengantin Baru Farid.

    Mcm aku kenal je Si Farid nie.. (Tak kenal pun)

    ReplyDelete
  26. eheheh.
    teringat crush qila budak muay.
    eh.

    ReplyDelete
  27. hihihihi bestnya upload lah lagi oi.
    takkan sikit ni je :p
    hihihi.
    bestnyaaaaaa hm nak kawin jugak
    eh

    ReplyDelete
  28. heheheehehe semoga abg kak niesa and wife happy forever after <3333

    ReplyDelete
  29. kacak baju ktk eh.. kakak ipar ktk pun kacak. hehehe

    ReplyDelete
  30. waa. kaler biru.. i like.. hehe

    ReplyDelete
  31. Wah best la niesa dpt kakak ioar...tahniah

    ReplyDelete