Wednesday, May 07, 2014

❤ The Liebster Award by Pha Is ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Hari ni malas nak buat wordless sebab banyak gila entry nak update. Ingat nak buat entry pasal cuti niesa baru-baru ni tapi niesa update yang ni dulu la. Niesa di tag oleh Pha Is dengan segmen yang menarik. Niesa pernah kena tag dulu tahun bila tah 2011 or 2012 kot lupa pulak sebab dah lama gila tapi tajuk segmen tu tak de lah gah macam ni. hehe. Sekarang ni segmen ni digelar "The Liebster Award"


Segmen ni sangat mudah tau. Kita jawab soalan daripada orang yang tag kita, pastu kita buat soalan dan tag beberapa blogger untuk dorang lak jawab soalan kita..Mudah dan menarik kan?Siap la korang yang kena tag nanti dan buat soalan yang.....hahaha..nak jawab soalan Pha Is dulu la..(Pha Is soalan niesa copy paste je ye malas nak taip.bahaha)

1. komen berkenaan blog Hikayat Budak pening ni?
Banyak info yang menarik, cara penyampaian tu agak santai dan kdg2 isi entry yang kelakar jadi tak membosankan. Paling penting blog ringan dan tak lambat sangat loading.i loiikke.

2. hobi korang waktu lapang?
Hobi?sekarang ni dah macam takda hobi sangat sebab weekend sangatlah singkat. Jadi habiskan masa tidur,tidur,tidur.online.haha

3. ciri2 pasangan ideal?
Kalau nak listkan banyak ni tapi paling penting memahami,tak terlampau manja, pendengar yang setia, pandai memujuk dan sebagainya.

4. tetiba korang dapat duit sebanyak RM5juta. apa yg korang akan buat dengan duit tu?
Beli rumah 2,3 biji sebab rumah kat Bintulu ni mahal nak mamm. Tak pun beli tanah berbidang-bidang.kihkih

5. siapa yang selalu jadi ikutan/rujukan korang dalam dunia blog?
Dulu selalu rujuk blog Pinky Girl Talk tapi sekarang tak aktif jadi sekarang rujuk semua orang.

6. warna kegemaran dan kenapa?
Semestinya merah jambu sebab bila pakai pink sentiasa rasa confident!

7. describe diri anda?
Seorang yang sangat sensitif.

8. berapakah berat badan korang sekarang? (tak de paksaan untuk jawab, just nk tahu korang berani jawab dengan jujur or tak dgn soalan ni)
48kg(Tengah berusaha nak naikkan lagi sikit)hahah

9. bnda yg paling tak suka bila blogwalking?
Blog yang ada letak lagu tak kisah la ada button pause ke x dan blog yang ada kotak2 welcome dan bla bla bla yang menyemakkan.

10. perkara yg paling nakal yg korang pernah buat?
Tak tahu la apa perkara paling nakal niesa pernah buat. 

11. perkara yg boleh membuatkan korang menangis?
Memandangkan niesa orang yg sangat2 sensitif, banyak benda yang boleh buat niesa menangis termasuklah bila tengok penyampaian hadiah utk pemenang maharaja lawak.apakah?tp ini realiti.bahaha

Ok done menjawab soalan Pha Is dan giliran niesa lak buat soalan.

1. Tempat yang korang nak sangat pergi?
2. BLOGGER yang teringin sangat korang nak ajak g date dan kenapa?tak kisah laki ke perempuan.(jeng,jeng,jeng,hahaha)
3. Antara perangai pelik korang?
4. Hadiah hari jadi yang di idam-idamkan.
5. Ciri-ciri pasangan idaman (nak jugak tanya. Haha)
6. Warna yang paling korang tak suka?
7. Bila marah,korang buat apa?
8. Korang seorang yang.....?
9. Salah satu makanan kegemaran.
10. 1 perkataan yang menggambarkan blog korang.hehe
11. Komen ikhlas tentang blog niesa.

Blogger yang terpilih :

3. Bella
4. Azlan
5. Sally
6. Ecah
7. Nad
8. Wan
10. Didi (ada motif utk wat entry.ekeke)
11. Nurulee

Ok done!tiada paksaan untuk menjawab ye. Hihi. Nak sambung blogwalking dulu.okbai.xoxo



45 comments:

  1. selamat bersegmen niesa....good luck :)

    ReplyDelete
  2. alaaaa...alaaaa...kenapa tag sally? kan sally dah kena buat entry...sally tgh buat kerja ni..heee~

    *kot-kot bos sally baca blog niesa ke kan...hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja nak suruh sally xyah buat kerja tu..hahaha..pergghh!agak2 boss sally blogger gak ke?ahaha

      Delete
    2. Hahahahaha yang pentingkan Sally , dia tak lupe Abam Azlan. :P

      Delete
    3. hamboiii...jgn leeee wat kontrobessiii kat sini..hahaha

      Delete
  3. Amboi....motif sangat kan nk suruh dd update entry....adoyaiiiii....nnt kiter cr free time nk jawab okayyyyyyyyy....

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai x?pandai x?jawabbb tau..haha

      Delete
  4. salam. selamat bersegmen dear :)

    ReplyDelete
  5. kak kak kak, ahahhaha,boleh ke wan tag blogger yg kakak dah tag???? agagagaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya boleh kot..akak pun xpasti..ehehehe

      Delete
  6. selamat bersegmen..tumpang baca sekali jawapan tu.. hehe.

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum.. niesa,

    niesa kena tag dengan blogger pha ..ok tu. dapat tahu serba sedikit tentang niesa .

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam,
      heeee...kan..boleh la.. >_<

      Delete
  8. banyak gak soklan tu, slamat CN tak kena tag, jenuh gak nk menjawab tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..pening gak fikir nak tag siapa..

      Delete
  9. Assalamualaikum...saya blogwalking kt sini jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
  10. selamat bersegmen...baiklah, nanti lan akan buat plak berdasarkan soalan niesa walaupun ada beberapa soalan killer disitu..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkih..saja je wat soalan cm gitu... :P
      thanks azlan!

      Delete
  11. hahaha.. thanks sudi jawab.
    1. Alhamdulillah..
    3. nk yg pandai memujuk? ni mesti kuat merajuk nih.. hahaha
    9. sama la.. kita geng.. tapi kadang2 tu, sabor je la kalau nk kena hadap blog2 macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha...boleh dikatakan mcm tu la kuat merajuk..
      kan..kdg2 niesa ttp terus kalau byk sgt bnda yg sama...hehe

      Delete
  12. ok niesa done! thank tag :)

    http://akusobriyaacob.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-niesa-lovecrew.html

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah tak terpilih :D
    ekeke :p
    hihihi suka soalan 11 tu muahahahahhh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp qila kena jawabbbbb jugakkk!

      Delete
  14. Ehehe thanks kak Niesa ingat dekat Nad. Kita dah fikir jawapan cuma tak menaip je lagi ni hehe

    ReplyDelete
  15. ok...wan dah siap jawap...ngehngeh http://wancrazykid.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-kak-niesa_8.html

    ReplyDelete
  16. Selamat bersegmen, Niesa... :)

    ReplyDelete
  17. thanks tag.. nanti akak jawab eh?
    jawapan no. 11 tu, apakah?? haha..

    ReplyDelete
  18. Seronok yaaa main tag tag orang. Nah akak tag Niesa. Padan muka !

    http://nadiaradzif.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-mamaniza.html

    ReplyDelete
  19. Menyoal & menjawab.
    Semakin byk perkara yg x tau menjadi lbh tau... Heheeee

    ReplyDelete
  20. ape ni? ape ni? hehehe...klu kna tag seminggu cr mase nk jwb haih...slmt brsegmen niesa...

    ReplyDelete
  21. yeahhh...kita suka kaler pink jugak!!
    tq tag ecahh..ecah skrg cuba mncari masa untuk online -.-''

    ReplyDelete
  22. ika ada juga kena tag liebster award ni..tp masih belum publish lg...ad yg tak jawab lg..haha....

    ReplyDelete
  23. Hamek sekali.soklan kemain byk nk jwb

    ReplyDelete
  24. Wahh.. rajinnya jwb bnyk2 ni.. Semoga silaturrahim sentiasa erat & menceriakan.. :)

    ReplyDelete