Monday, May 12, 2014

❤ The Liebster Award by Azlan Strider ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Hari ni nak jawab soalan Azlan lak. Actually tengah malas nak buat entry. Penat + Ngantuk + Ngantuk + Ngantuk. Haha. Minggu busy, abang yang nak kawen macam niesa pulak kan. Dah la malam tadi baby mengamok pukul 2 tidur. Sabaa je lah. Maaf tak sempat membalas kunjungan + blogwalking. Oklah Azlan nah jawapan. (sorry copy paste je soalan tu.ahaks)

1) Sampai bila korang nak blogging?
Sampai mood blogging tu dah tak ada kot. Kalau boleh nak blogging sampai dah ada anak nanti. weeee.hahaha

2) Apakah event blogging yang best korang pernah pergi? dan kalau tak pernah pergi join any event, apakah yang korang ingin sertai??
Semestinya la Mini Gathering Blogger dekat Flora Cafe 1 may 2014 hari tu!sangat-sangat best!

3) Apakah yang anda harapkan dari pasangan anda?
Kesetiaan, sayang, cinta dll. :P

4)Describe your worst ex ( soalan kat facebook aku..hahaha)
Ni niesa dah jawab kat fb. Tapi nak jawab jugak la. My worst ex bila sangat-sangat la mengongkong sampai g mana-mana pun kena on call. G toilet pun kena on call. =_=" Kalau dengar suara orang lelaki lalu sebelah je mesti kena tanya "hah!siapa tu?!" stress haih!

5) Genre muzik yang anda minati?
Semua genre kalau sesuai dengan jiwa memang akan minat. hahaha.

6) If there one thing that can make you happy, what would it be?
Soalan ni macam susah lak nak jawab. Perkara yang boleh buat niesa happy ea, apa eh?
(fikir sambil termenung) soalan ni niesa jawab kemudian je lah. bahaha.

7)  Kalau korang ditakdir tidak blogging, agak2 macam mana korang mengisi masa lapang??
Baca novel mungkin.

Soalan yang sama macam sebelum ni.hehehe

1. Tempat yang korang nak sangat pergi?
2. BLOGGER yang teringin sangat korang nak ajak g date dan kenapa?tak kisah laki ke perempuan.(jeng,jeng,jeng,hahaha)
3. Antara perangai pelik korang?
4. Hadiah hari jadi yang di idam-idamkan.
5. Ciri-ciri pasangan idaman (nak jugak tanya. Haha)
6. Warna yang paling korang tak suka?
7. Bila marah,korang buat apa?
8. Korang seorang yang.....?
9. Salah satu makanan kegemaran.
10. 1 perkataan yang menggambarkan blog korang.hehe
11. Komen ikhlas tentang blog niesa.

ok done!kali ni malas nak tag sebab soalan ni ditujukan khas buat semua sahabat blog niesa. hihihi. Boleh tak nak tidur dulu?ahaks.okbai!xoxo

30 comments:

  1. Assalamualaikum dan selamat pagi niesa..klik vanish...

    ReplyDelete
  2. Lalalalalalaa. *sambil jeling jeling* :P

    ReplyDelete
  3. Selamat bersegmen :-)

    Hehe. Pening dapat couple dengan orang yang mengongkong ni. Kalau dah kahwin, orait jugak. Ni baru couple dah nak control bagai, susah jugak. Haha

    ReplyDelete
  4. perghhh...gila laaa...."ABANG AZLAN" tag Niesa! hebat..hebat :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. siot jer sally nie...sally pun kena tag jugak kan??hehehe :P

      Delete
    2. kannn...eleh2 sally ni...

      Delete
  5. Rajin nya jawab soalan.. hahaha.. Kak belum terjawab2 lagi soalan korang... dah 3 org yg tag...hihi

    ReplyDelete
  6. salam. ok..sedikit sebanyak da kenal niesa hehe :D

    ReplyDelete
  7. amboi x akak... g jamban pon nak kene habaq jugak ke... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. turun je dari katil dan bukak je mata semua benda kena report..ekeke

      Delete
  8. Kalau ngantuk berehat & tidur dl. Lps tu br blh update blog dgn idea Kreatif Niesa... Heheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. niesa ni sgt lah x kreatif eh..hukhuk

      Delete
  9. Haaa... ada apa2 ni... saling tag masing2 ni... hehe
    Jangan marah Niesa... ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa2 tu apa ka?hahaha..xde apa2 pn la...

      Delete
  10. nk jawab jugak, tapi jawab kat ruangan komen ni je la yer.. hehe

    1. Tempat yang korang nak sangat pergi?
    tak kisah. persoalannya, kalau nk pergi bercuti, bukan ke mana yg nk dipergi tapi dengan siapa kita nk pergi. itu lebih bermakna, tak kra la ke mana sekalipon. hehe

    2. BLOGGER yang teringin sangat korang nak ajak g date dan kenapa?tak kisah laki ke perempuan.(jeng,jeng,jeng,hahaha)
    hmm... jom gi date? hehehe.. entah la.. x biasa dengan date2 ni.. kalau gathering, ok gak..

    3. Antara perangai pelik korang?
    pelik? hmm... sentiasa lapar kot..

    4. Hadiah hari jadi yang di idam-idamkan.
    hmm.. yamaha xj6n kot..

    5. Ciri-ciri pasangan idaman (nak jugak tanya. Haha)
    yg taat perintah Allah. kalau dia taat perintah Allah, insyaAllah dia akan taat dengan suami.. :)

    6. Warna yang paling korang tak suka?
    entahla.. kena ikut keadaan jugak. x de la x suka mana2 kaler tapi dalam certain keadaan, kaler tu mungkin x sesuai. depend on situation.

    7. Bila marah,korang buat apa?
    makan sampai kenyang. pastu tido..

    8. Korang seorang yang.....?
    forever alone. hehehe

    9. Salah satu makanan kegemaran.
    satay

    10. 1 perkataan yang menggambarkan blog korang.hehe
    biru

    11. Komen ikhlas tentang blog niesa.
    blog yg comel, dengan kaler pink yg lembut, sedap mata memandang..


    okay.. siap.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. Betul jugak tu!sokong sgt2..hehe
      2. salah soalan kot niesa..ehehe..jom? :P
      4. Wahh..hadiah tu..harap2 dpt 1 hari nnti..amin!
      8. Kita sama. boleh la tubuhkan FAG...hahaha
      11. Thank you utk komen tu pha is.. :D

      Delete
  11. Menarik.. semoga segmen spt ini dpt mengeratkan lagi jalinan silaturrahim sesama kita semua.. :) :)

    ReplyDelete
  12. hihihi eipp eipp award by siapa nii haaa :PPP

    ReplyDelete
  13. Hahahahaa... soalan nombor dua tu memang terbaik kihkhihkhihh... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkih..xde idea mmg klua soalan bengong cm tu..

      Delete
  14. perangai ex niesa tu sama mcm ex CN, sgt2 jeles, bersyukur sangat encik suami seorang yang cool dan understanding ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke?nasib baik ex ye CN..heheh.. Alhamdulillah CN dpt somi yg understanding..terbaikkkk!

      Delete
  15. owh...sampai pergi tandas pun nak kena hantar report??itu insecure tahap dewa-dewa tu..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..xpaham laaa org cm tu...bek ikat je niesa ni kat pokok haa...

      Delete
  16. Hahhahahha okey itu memang worst ex ok? Nasib Nad tak pernah dapat boyfriend camtu. Kalau tak memang habis lah hidup menci betul kena kongkong gila gila centu

    ReplyDelete
  17. kesetian..sayang dan cinta..ok terbaik..
    mesti kaki novel..jawapn pun novel je? ha..ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. isy..dh kaki novel jwpn mmg la ada bunga2 sikit..bahaha..

      Delete
  18. ehem2.. gatal tekak kmk kohhh..
    soklan number 3 ya.. ehhh..
    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. nah!kaktok post stripsils..hahaha..

      Delete