Thursday, May 22, 2014

❤ Kuala Lumpur part 3 ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Ini mungkin cerita terakhir niesa bercuti. Hehe. Selepas penat ke Taman Botani dan Japanese Village, niesa ke Colmar Tropicale. Kalau ikut address Bukit Tinggi kat Pahang sebab ada yang tanya niesa Bukit Tinggi ni ke Pahang ke. heee. Reka bentuk bangunan yang sangat cantik sebab bangunan-bangunan ni ala-ala dekat France. Niesa ada terbaca dekat signboard situ.ahaha. Sila jangan pening lalat tengok gambar yang banyak muka niesa je ok. XP







Berakhirlah perjalanan di Bukit Tinggi sebab penat dah. Misi sebelah malam nak borong roti gardinea sehingga ke Putrajaya. hahaha


Dekat putrajaya tak banyak sangat gambar sebab niesa dah penat sangat + ngantuk. Balik pukul 2am rasanya. Habis semua 7E kta org pergi. Mula-mula nak beli je kat airport tapi takut tak sempat nak packing.


RM100++ untuk ROTI GARDENIA SAHAJA. Satu luggage niesa dah penuh untuk roti ni je. =_=" 
Tu pun tak cukup ok untuk bagi kat sepupu sepapat. Dah la sepupu niesa kebanyakkan budak-budak lagi memang suka la dia orang dapat roti ni. Abang-abang yang kat 7E tu siap boleh agak niesa orang sarawak. Ada yang interview dari mana siap bagi tau dia dah pernah datang Bintulu dan tak kurang dengan muka abang-abang yang pelik tengok niesa beli roti banyak yang amat. hihi.

Tamatlah sudah entry percutian niesa. Yeay! Habis dah idea nak update apa pas ni. Sungguh tak kreatif. oklah.sampai disini.xoxo!











40 comments:

  1. waduh..
    sekali borong raoti sampai RM100++
    baik sungguh mak sedara sorg nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tu pun xckp shark oi...kena beli lebih..

      Delete
  2. Kenapa beli banyak banyak roti gardenia tu ?? Dekat sana tak sampai eh Niesa ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn xsampai je kak..mmg xleh masuk srwk roti ni..sbb tu org2 srwk kalau g sana wajib beli gardinea..hehe

      Delete
    2. Kalau xsilap ada akta bakeri sarawak yg melarang hasil/produk dr luar sarawak utk masuk...niesa dh lupa nama penuh akta bakeri tu sbb blaja masa form 5 dlu...hehe

      Delete
    3. owh skarang dah tahu sbab apa ha..ha..means roti sabah pun x leh masuk jugak la ya?

      Delete
    4. kalau sabah niesa xpasti sobri..sbb dulu cikgu bagi tau ada akta bakeri sarawak..sbb tu roti gardenia xleh masuk kat srwk..hehe

      Delete
  3. ha..banyaknye beli roti..patut niesa g singgah kilang gardenia...hehe..gurau jek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. asalnya mmg nk ke kilang tp kekangan masa..terus xjd..lagi pun ada gak bukak website kilang tu..ekeke..

      Delete
  4. Woow...great trip, niesa..habis round bukit tinggi tu. tau tak, akak pun tak sampai ke situ lagi.... T T. Anyway, part Gardenia tu memang tak boleh nak elaklah kan. Kat area batu kawa dulu, supermarket Everise kadang-kadang "seludup" dan jual Gardenia ni. tapi harga..paham2 je lah.. Tapi, tak kisah pun, janji dapat makan...he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kt sini pn kdg2 kalau bernasib baik mmg jumpa kak tp harga xpayah ckp la mmg manal...haha

      Delete
    2. kenapa sana roti gardinea x leh jual ke?
      siap sluduk bagai ha..ha..
      comfius tau org smnanjung baca ha..ha

      Delete
  5. Banyak roti !! Haha suka baca blog awak! Keep it up oke? ;)

    ReplyDelete
  6. salam. waaa bestnya niesa jalan+ !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm..alang2 dh bercuti itah tu yg bjln sakan...ehe

      Delete
  7. Akak honeymoon kat situlah masa tahun 2001 Niesa.. hehehe..
    Teringat pulak zaman muda dulu2 pulak ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh..seronok la kak..xpayah jauh2 hoenymoon..kt dlm msia pn dh ckp ok..tgk tmpt tu pn cantik sgt n sesuai utk honeymoon...

      Delete
  8. ramainye lah blogger yg pergi bukit tinggi tak ajak kita.. hehehe *gurau gurau*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..next time blogger boleh wat trip g sana..mesti seronok gila! ^_^

      Delete
  9. roti gardenia mmg wajib diborong rakyat sarawak tiap kli mk blit kg..kmk tok tiap kli mk balik kg,kazen mazen berkirim,pnh beg ngn roti ya jak.lain sdak ya xmok..haha..next time singgah la melaka pulak niesa..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..mun pg kl bnda wajib daknya pesan mmg roti...aha..eh, hari ya plan mok ke melaka tp xsempat...mayb next time...jumpa blogger yg kt melaka gk..heee... ^^,

      Delete
  10. kenapa borong banyak2 gardenia tu???dah check expired date sebelum beli ke??hehehe...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah lan kt sarawak xda...pastu byk yg pesan beli sbb tu borong byk2..hehe...masa beli tu mmg check expired date sbb tu la terpaksa g byk 7E... ^_^

      Delete
    2. itulah pasai selalunya akalu yg kerja 7e..memng akan tau ..kalau org tu beli roti ni byak2 mesti org luar semenanjung..wah semua muka niesa he..he..

      masa g sabah dlu..borong jugak roti .. tapi meggi harus ada bekalan..
      knpa er dorg x bukak kilang roti ni kat sabah n sarawak satu....:)
      permintaan ada

      Delete
    3. kalau gardenia masuk srwk agaknya roti2 lain xlaku la kot..hahaha..tu la..kalau kat airport pun tgk yg beli byk tu cnfirm org srwk..heee

      Delete
  11. teringat life dekat sarawak, mmg wanted roti gardenia ni, siapa balik smnanjung, mesti kirim roti gardenia..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...sll kalau g kl roti ni boleh wat ole2 jimat pun jimat..hihi

      Delete
  12. kacak kitak kak =) *Serius nieee... btw, best laa jalan2 kat cnun =) jeles.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..Allah sebaik2 pencipta..hehe..malu kmk.. >_<
      xpa ada rezeki lak boleh la ktk gk jalan2 sinun..tp nang best!heee

      Delete
  13. hihihi kesian kak niesa.
    eh. kirim salam dkt photographer kak niesa.
    eh.
    hikhik.

    kenapa lah kak niesa pendek comel sangat haih TT_TT
    hihi.
    bestnyaaaaaaaaa KL.
    tak sabar nak jejak kaki ke KL lagi.
    Eh.
    Hahahahha <3333
    im happy for u kak niesaaa <33

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti akak sampai kan salam kt dia..ehem..salam je ke?hahaha..
      akak kena ambik pil tinggi yg meletup sekarang kot baru la seperti yg digambarkan qila sebelum ni..ekeke...
      ewah2...awk tu hari2 jejak kl xpayah nk mengada..thanks tau budak tomey for everythings! xoxo!

      Delete
  14. Percutian & perjalanan yg menyeronokkan.. roti gardenia tu mmg best, saya mmg suka.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt seronok..ehehe..kena rancang lgi utk ke sana..haha..sgt best!tp syg kt sini xde..hukhuk..

      Delete
  15. Pasal roti gardenia ni, cousin duduk Sarawak pun suka borong roti banyak-banyak bawak balik. Kat sama, katanya sudah nak dapat roti gardenia ni.

    ReplyDelete
  16. amboiii borong roti Gardenia tu niesa.. hahha... kakak pn sllu sbegitu klu ke KL... hehe.. mcm best jak Bukit Tinggi tu... bila lah mo kesana...

    ReplyDelete
  17. Erkkkk...byk roti...akak pun pelik...hahaha

    ReplyDelete