Monday, May 19, 2014

❤ Kuala Lumpur part 2 ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Kali ni taknak cerita hari kedua sbb hari kedua dah pernah cerita. Kalau tak tahu baca sini. Hari ketiga kat KL, pagi tu niesa jalan-jalan beli barang dulu memandangkan niesa stay dekat je dengan Jalan Tar. Sebelah petang destinasi yang buat niesa sedikit teruja. Haruslah Bukit Tinggi! Kawan niesa sebenarnya beria-ia ajak gi situ sebab dia suka tangkap gambar. Jadi Niesa la modelnya masa tu.ekeke.

Masa sampai tu tengok macam sunyi gila. krik.krik.krik. Banyak bunyi cengkerik je. Hahaha. Pastu park kat bawah sebab nampak macam parking kat atas tutup. Penat gila nak naik tangga. Dah la jauh berjalan. Sekali nampak kereta lalu,haiss bolehhh pulak, ingatkan tak boleh.


Ni baru tangga kedua, tangga pertama lupa nak tangkap gambar. Haha. Bersabar ye kawan-kawan tak sampai lagi. Kena jalan lagi!


ok.ok pun belum sampai lagi ye kawan-kawan. Kena naik lagi sikit.


Eh,eh, ni baru sampai cabang tak sampai tempat tu lagi. Haha. Ok,niesa nak ke Taman Botani terlebih dahulu. Jom jalannnn lagi.

Dah sampai dalam taman!takde ape pun hutan je dan bunga sangat la sikit. Penat je jalan. Hahaha.

Snap beberapa gambar pastu keluar. Next!

Jom ke Japanese village pulak!



Niesa suka Japanese Village ni. Suasana dia, reka bentuk rumah dia. Rugi tak cuba guna kimono hari tu. Rasa malas nk cuba sebab kena bayar RM20. hehe. So bergambar je la.






Tak banyak sangat gambar la. Jadi niesa pilih mana yang bekenan je. Perjalanan ke Bukit Tinggi ni belum berakhir lagi. Tunggu part 3 pulak ye. Sekarang masih cari mood selepas penat bercuti. Haha. Ouh ya, sebelum terlupa tiket utk masuk ke sana RM12/person utk dewasa.


Nota Hati : Zzzzzzzzz. 










33 comments:

  1. Dah berapa KG dah Berat badan Niesa turun masa aktiviti naik tangga ke bukit Tinggi? Heheee... Seronoknya bercuti dan menggembara Niesa...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. berkilo2 kot!hahaha..penat sgt tp mmg seronok tu xpyah cakap la..hehe

      Delete
  2. Kita yang dekat KL ni pun pergi Bukit Tinggi baru sekali. Pun tak pergi Japenese punya tempat tu. Huhuhu. Nantilah repeat lagi. Teringin berkimono. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila pergi dan cuba ok!mesti cantikkk gitu...

      Delete
    2. Bukit Tinggi kat mana..? -__-'' hahaha

      Delete
  3. Uiiiish Best nye jalan2 ...... :)

    Jom melawat ke blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. Bukit Tinggi ni dekat Pahang ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya kot..hehe..kak niesa pun xtau sgt farah..

      Delete
  5. Replies
    1. memanfaatkan masa cuti la katakan kak..hihi

      Delete
  6. Dah namanya pun bukit tinggi, memang tinggi lah nak daki nya. Haha. Bukit Tinggi ni saya takat sampai kat AEON Bukit Tinggi aje la. Port paling dekat nak pegi tengok wayang. Kat Shah Alam takda panggung wayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!mmg tersgt la tinggi..eh?kat ane tu?heee...

      Delete
  7. Wahhh..bestnya! Azwar yang duduk sini pun tak pernah pergi Bukit Tinggi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. azwar!kena g tau!tp akak suggest xyah g taman botani..xde ape pun..hihihi

      Delete
  8. Mesti penat lps kenduri kan... take ur rest...
    Cantik gambar2 Niesa kat Bukit Tinggi ni... :)
    Kiranya jadi model lah ni ye... hikhik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. penat sgt kak..xckp tidur..hukhuk
      thanks kak!kira mcm tu la gak..hahaha

      Delete
  9. wahhh best nya Niesa... kira murah jgk kan rm12 per person tu... teringin mo kesana jugak nti..sllu tgk di TV jak Japanesse Village ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la gak rm12..heee..boleh la tu masuk dlm wishlist tmpt nk g..heee

      Delete
  10. Cantik la rumah jepun tu.... sejuk je mata memandang.....
    Hi nisa....winduuuuuu ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai nurr!lama x nampak?rindduu awk jugak! :*
      cantik kan..rasa xnk balik je hari tu..hehe

      Delete
  11. Jauh perjalanan nak ke bukit tinggi.jalan kaki ka..huhu hana xprnah sampai lg bkit tinggi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. mok nait atas ya jalan kaki hana..kereta park kat dibah memang kepak laaa jalan..hihi

      Delete
  12. kmk gik lom sampe sitok. huhu.. ktk pergi sik ajak! merajuk lah.
    XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. yahhh..dah kedong diam sinun ajar la mr.barney ktk g date cnun..hahaha..bluewkk!

      Delete
  13. best-best.. syok tengok gambar..hee

    ReplyDelete
  14. Niesa dah sampai Bukit Tinggi..akak belum lagi..

    ReplyDelete
  15. pernah gi bukit tinggi. memang best, lagi2 untuk bergambar.

    ReplyDelete
  16. Perkampungan Jepun tu macam kawasan kampung jepun betul2 ke?

    ReplyDelete
  17. alaa...baru ingat dapat tengok niesa pakai kimono..mesti rupa jepun habis..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. ehh bestnya TT_TT
    qila nak gi :((((
    kim salam kawan kak niesa.
    eh

    ReplyDelete
  19. Menariklah perkampungan jepun tu.. tak pernah sampai lagi saya.. :)

    ReplyDelete