Tuesday, May 20, 2014

❤ Keywords ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Hari ni sesaja nak check blog keywords. Terjumpa beberapa keywords yang menarik minat niesa untuk kupas sedikit.


ni keyword minggu ni. Niesa pernah buat entry pasal Sabahan Troll ni. Baca sini. Walaupun niesa bukan orang Sabah. Tapi sangat suka baca troll sabah sebab loghat dorang. Nak cakap tak paham tu paham la sikit-sikit. heee. Antara troll yang kelakar, selalu jadi dalam hidup niesa. 


Tak paham sila tanya blogger sabah.hehe :P


Keywords minggu lepas. Niesa dah memang dah banyak kot cerita pasal makanan, permainan dan macam-macam pasal sarawak. Keywords tu semua buat niesa terfikir untuk memperkenalkan lagi macam-macam makanan sarawak yang niesa sendiri belum pernah makan. (Abaikan keywords kehidupan gadis comel..bahaha..tetiba)

Untuk pengetahuan, mee sapi tu sama je rasa dia dengan mee kolok. Beza dia cuma sup kot. Kalau mee kolok tak ada tulang sapi seperti dalam gmb. Tapi dari segi rasa memang dua2 perggh!superb.

Ni mee sapi. Kalau datang sarawak korang wajib cuba.

Entry ringkas petang ni sebab tengah pening nak buat account untuk audit. Haha. okbai!xoxo




48 comments:

  1. laparnyeee tengok mee sapi tu. macam tak penah makan masa kat kch dulu.. mee kolok pun dah lama tak makan.. T T

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..org sll kenak mee kolok je kak dr mee sapi ni...tp rasa dia sama je mcm mkn mee kolok..

      Delete
  2. kehidupan gadis comel...

    sungguh!

    ReplyDelete
  3. belanja la makan...nnt kami otw nak hantr rombongan okay? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dtg sini la boleh je nk blanja setakat mee sapi ni no hal la..hahaha

      Delete
  4. Orang duk sebut mee kolok..dah bertahun dengar pasal mee kolok.. tapi tak pernah rasa pon..sob sob.. kawan ofis cakap nak bawak balik resepi la perencah la..sampai sekarang takdek..! wa....kne g sane sendiri la gini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena dtg sini baru la best merasa mee sapi dan mee kolok ni..ahaha..

      Delete
    2. Miri ade ke? hehe.. Sebab tu je tempat y nampak boleh sampai dalam masa terdekat..

      Delete
    3. Eh!mestilah ada..tp kena pandai cari tempat yg sedap..sbb ada kedai jual xsedap...dr miri boleh ke bintulu...tu tempat niesa..ekekeke...

      Delete
    4. Bintulu pon tempat y kru saya selalu g. hehe..ade can ni.

      Delete
    5. aha!kalau dtg bintulu sila cuba mee sapi ahim dekat kasturi idaman kot nama kedai tu..xpasti plak.. atau mkn mee kolok dekat dzul cafe parkcity..tp kalau nk mkn mee kolok kena g sabtu/ahad pagi2 kot sbb hari2 biasa stall tu xbukak...mee kolok dia mmg terbaikk!!!ehehe

      Delete
    6. Wah! bukak dua hari je satu minggu?? Ganas.

      Delete
    7. Kedai mkn tu hari2 bukak cuma stall yg jual mee kolok,laksa srwk tu dia kata bukak sabtu ahad je...xtau la kenapa...hehehe...pepagi mmg ramai org..niesa plak ngidam nk mkn mee kolok nih...adeh..hihi...apa2 pn selamat mencuba tau...tau... ^_^

      Delete
    8. hahah! iye,,nanti saya mencuba dengan selamat.. :P

      Delete
  5. sabahan troll mmg best baca sambil dalam kepala bayang pelat sabah. haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kan..kdg2 mmg terikut2 pelat dorg...

      Delete
  6. tetiba cik azue lapar tgk mee.. sakit gigi rasa mcm mee tu sedap jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt sedap!mengidam terus nk mkn mee kolok nih..heee

      Delete
  7. phewitt keyword kehidupan gadis comel haha
    haishh nk try mee sapi 2
    kak niesa tlg post smenanjung pliss :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aptb kat keyword tu..hahaha..kalau boleh post mmg dh lama akak post yang...hahaha

      Delete
  8. eh apa rasa mee sapi tu?teruja pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak mar kena dtg sini la kalau nk tau rasa dia mcm mna..hihi

      Delete
  9. Maka dengan itu kalau kita pergi Sarawak tolong bawak kita makan Mee Sapi. Terima kasih ! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik tapak tangan laut china selatan niesa tadahkan utk bawak kak nurie g mkn mee sapi..cpt dtg dgn sally!hahaha

      Delete
  10. Tak pernah mee kolok mahupun mee sapi

    ReplyDelete
    Replies
    1. next time dtg sarawak kena cuba tau farah.. ^_^

      Delete
  11. Assalammualaikum.. niesa,

    keyword pasal sabah byk lekat kat sini.. yer. Niesa pun audit gak yer.. mselim3 dah keje audit 14 tahun... dah biasa mula2 memang pening gak kepala .. ala bisa tegal biasa...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mselim,tu la pasal..mmg sll nampak keywords sabahan troll ni..padahal xde la byk pun pasal sabah..hihi..
      wahhhh...lama gilaaa ahh 14 tahun tu..mesti dh byk pengalaman handle auditing..niesa 1st time kot..tp niesa bkn keja audit..niesa pembantu akaun je..cuma skang nk closing akaun..heee...

      Delete
  12. Idea yg bagus la niesa... ade can leh wat ni

    ReplyDelete
  13. masa study kuching dulu kkak selalu pegi makan nasi ayam penyet yg dekat ngan masjid jamek kat pasar tu.. niesa penah pegi tak? hihihi..

    ohmaiii.. akak rindu sangat nak g kuching..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak anne oii...yg dekat pasar bukat masjid jamek..tu masjid india..hihihih..niesa sll mkn ayam penyet kat saujana..
      jom dtg kuching kak anne!

      Delete
    2. hahaha.. maklum la dah lma x pegi kuching.. hihi..
      saujana pun best! bustop poli kn kat sana, turun dr bas je terus gi makan kt saujana.. hehe..

      insya Allah, satu hr nnt akak g kuching.. hehe

      Delete
  14. wahh! sabahan Troll org carik kat blog niesa.. haha.. lucu bah kan page tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg pelik tu kak..padahalan 1 je kot entry pasal sabahan troll...hehehe...tu yg suka page tu...ada2 jak si pele sama si putut...hahahaha

      Delete
  15. Mee sapi tu macam sedap sangat je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedapppp sgt....hehehehe

      Delete
  16. Mengena gadis comel tu ngan Niesa...
    K nrl kadang2 tu rasa orang Sabah cakap macam orang banjar sikit je laa...
    sbb colleague kat opis ni ada 2 orang Sabah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke?mesti org banjar ni lebih kurang org kedayan jugak sbb tgk kak nurul post pasal apa eh hari tu mcm lebih kurang kaum kedayan...bahasa dorg pn lbh kurang....

      Delete
  17. Sabahan troll lagi best dr swak mpun. hehe..
    mee sapi ya okay gik dari mee tikus. haha!

    ReplyDelete
  18. paham sikit2 sebenarnya lawak ini...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  19. lambat sikit nak paham..hehe ....tak pernah dgr lagi mee sapi..nanti balik umah mak mertua kt sarawak nak try...

    ReplyDelete
  20. hikhikhik. best nyaa TT_TT
    nak gak.
    eh mcm meggi sedap nya nok jugop hihihi <3
    kak niesa memang kehidupan gadis comel.
    ahaks
    *jeling maut

    ReplyDelete
  21. No salary no talk hahaa.. mee tu menyelerakan lah Niesa.. best tengok.. :)

    ReplyDelete
  22. mee kolok tu pernah la makan. mee sapi x pernah lg.

    ReplyDelete
  23. Akak.kalo bhsa sabah memg failed....

    ReplyDelete
  24. Famous c Pele&Putut.. smpi disini. Haha. Ehem.aku org sabah :p

    ReplyDelete