Monday, May 05, 2014

❤ Blogger Mini Gathering @ Flora Cafe Ampwlk ❤

Assalammualaikum dan selamat petang!

Kembali bersiaran selepas penat bercuti!cuti pun penat yek. Aptb. Banyak gila nak cerita nihhhh dan benda pertama yang niesa nak cerita opkoz la pasal Gathering kita orang yang sangat havoc!awesome!happening!dan sebagainya..heee..bagi yang tak join tu sila jeles ok.hikhik.kijam sungguh. Entry kali ni akan banyak gambar-gambar yang comel,meletop,gojes,ayu semua la ada jadi sila jangan muntah hijau.

Thanks to Bella sebab jadikan event ni meriah dan berjaya dengan jayanya!thanks jugak to Bella sebab temankan niesa sepanjang kat KL. Walaupun pertama kali berjumpa, rasa macam dah lama kenal je. Sedih tau nak tinggalkan Bella ni.sobsobsob.

Sementara tunggu yang lain-lain #selfie dulu.

Kita orang memang tak tahu jalan nak ke Ampawlk ni, siap belek-belek peta. Ingatkan Ampwalk = Ampang Park. Hihi. Nasib baik ada abang polis yang tunjuk jalan. So, kalau sesiapa nak cari Flora Kafe ni kat mana senang je kalau naik putra laluan kelana jaya berhenti je kat Ampang Park pastu ambik teksi RM4 je pun teksi tu.

Dimana-mana kami berselfie gitu. Ada yang niesa baru kenal dan korang tahu tak dorang ni macam mana?punya la perangai gila-gila rasa macam gathering dengan BFF je. Lawak gila. Macam-macam pe'el.
Dari depan : Qila, Bella, Hana, Niesa, Nurie, Didi dan Husna

Taddaa!kami ber-gathering kat sini. Kerlaasss tak?baru kat luar ok belum kat dalam. Decoration kafe ni sangat-sangat la superb! 

KAMI
Tak semua niesa kenal, dan semua tu ada lah perjumpaan pertama niesa dengan kawan-kawan blogger. Agak-agak skema tak mereka?sombong?pemalu?pendiam?jawapannya...........


Semua orang pantang tengok camera. HAHA


Depan, belakang kami posing. Selagi nampak camera.

Serius sangat suka tengok decoration cafe ni, makanan dia pun not bad tau sedap!Kalau niesa lah, kalau nak dinner yang romantik-romantik leh je dating kat sini. hihi. Sangat Cantik!

Niesa order chicken Chop & Bandung cincau

Masa sangatlah mencemburui kami semua, 3 jam tu sangat-sangat la sekejap. :( :( :(
Next time kalau korang semua buat gathering lagi jangan lupa jemput niesa lagi tau. Banyak sangat gambar tak dapat nak tunjuk semua. Hehe.

Antara blogger sporting yang datang :

Semestinya organizer gathering tu sendiri. Thanks sgt2 sebab teman niesa sepanjang kat KL!
Blogger Bella Luna : http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/

Blogger Qila omey : http://qileh.blogspot.com/
Kesian kena bahan masa gathering tu sampai la masuk group. Muka blurr yang comel. Haha.

Blogger Nad : http://nad-lifeisfun.blogspot.com/
Kesian nad sesat sampai ke Putrajaya. Nasib baik sempat sampai. Malu-malu pulak dia nih. Haha. 
Next time kita jumpa lagi tau nad!tak puas jumpa kejap je.

Blogger Azwa : http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/
Azwa pun diam je tak banyak bunyi sangat mungkin sebab lambat sampai kot. Hee..

Blogger Didi : http://ceriterachentanuddyra.blogspot.com/
Didi ni blogger tau, tapi dah lama gila tak aktif. Dulu pernah jumpa dia beberapa kali gak la masa g KL. Still keep in touch dari dulu sampai sekarang. 

Blogger Nurie : http://nadiaradzif.blogspot.com/
Niesa bagi nama baru utk blogger ni iaitu CHE TA.Haha. Cantik dan gila-gila tak habis-habis dengan cheta dia. Fisrt time jumpa rasa macam dah pernah jumpa banyak kali. 

Blogger Husna : http://newhusnayusof.blogspot.com/
Husna geng ngan nurie, datang pun sekali. Perangai pun lebih kurang gila-gila. Memang tak kering gusi la kalau korang hangout ngan dorang ni.

Blogger Sally : http://sallysamsaiman.blogspot.com/
Antara blogger yang diluar nampak serius tapi bila dah jumpa, adui!Kalau silap langkah abis la kena bahan. Mula-mula memang takut nak tegur, sekali dah bersembang malas dah la nak cakap. hahaha.

Blogger Aisha : http://chipmunkandbarney.blogspot.com/
Jangan tak tahu kami ni sama kampung a.k.a Sarawak. Mula-mula memang nak tegur cakap sarawak tapi takut silap orang. Sebelah-belah je tempat kami ni.hehe. Blogger Sarawak pertama yang niesa pernah bersua muka selama jadi blogger ni.hihi.Lawak bila dah mula "klaka sarawak".
(Aisha yang duduk pakai baju pink, sebelah tu pakwe dia)hihi.

Blogger AJ : http://ayuejean.blogspot.com/
Ratu #Selfie antara ramai-ramai yang datang. Haha. Sanggup lari sana lari sini untuk masuk dalam gambar ok. Niesa baru kenal kak AJ ni masa gathering. Tak sombong pun ok walaupun antara blogger yang pames. #Ajbloggerretisgitu hehe

Blogger Farah : http://www.bubblynotes.com/
Niesa tak sempat nak beramah mesra dengan Kak Farah time ni. Hero kecik dia mengamok. Comel hero dia sampai rasa nak gigit-gigit je. hehe. 

Last but not least!one and only blogger lelaki yang niesa kenal join gathering,

Blogger Azlan : http://www.striderbuzz.com/
Sangat-sangat sporting mamat ni. Haha. Tinggi ok tak payah susah-susah nak berjengket bila nak bergambar. Kesian kita orang yang pendek. Still single siapa nak cuba boleh la usha blog dia.kihkih.

Maaf entry kali ni panjang yang amat. Banyak sangat isi dan gambar nak diluahkan. Bahaha. Apa-apa pun gathering kali ni memang sangat-sangat bermakna dan sangat-sangat menyeronokkan. Next time nak datang lagi la!tunggu next entry pulak ye.okbai!xoxo!

Nota Hati : Kalau korang berminat nak date ke, dinner ke, wat event kat Flora Kafe leh la wat tempahan dulu kot-kot boleh dapat diskaun ke. heee.

FLORA CAFE (AMPWALK)
Ground Floor, The Ampwalk 218, Jalan Ampang 50450 Kuala Lumpur
Phone : 03-2161 8010/ 03-2181 0986 (MEL)
FB Page : https://www.facebook.com/flora.k.ampwalk





















31 comments:

  1. Assalammualaikum...niesa,

    sedapnyer chicken chop & bandung cincau tu... yum3..

    mselim3

    ReplyDelete
  2. wahhh.. niesa yg balik sawak pun da update. bella xsempat2 lg.. adoii !! help me.
    nak suruh qila taipkan la.. hahaaa. bella rindu niesa. ..sob..sob =( jaga dir ye yunk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bella kan timbalan presiden...pass jer entry kat setiausaha suh buat..hahahaha

      Delete
  3. Hai Niesa...
    Dah selamat sampai balik ke bumi kelahiran...
    Sangat jeles tau... Nampak memang happening... Best... rugi sgt x dapat nak join...Korang semua memang gojes... (^__*)

    ReplyDelete
  4. Ruginya akak tak join niesa..huhuhu..tak ada rezeki nak jumpa...

    ReplyDelete
  5. Hahahahahaiiii Che Ta here. Kekeke. Kaannn ! Gelak gelak macam dah kenal lama. Aptb ! Nice to meet you Niesa. ^^

    ReplyDelete
  6. terlepas peluang nak jumpa...tak tahu pun ada gathering ni :)

    ReplyDelete
  7. bestnye tengok korang happening camtu..sangat2 jelesssss

    ReplyDelete
  8. bestnyer dapat gather2 mcm ni, yela, kenal kat blog jer, kalau sesekali jmpa mesti best ;)

    ReplyDelete
  9. wah wah wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  10. Hahahahahah saje je nak comment bebanyak

    ReplyDelete
  11. Hmmm. Bestkan?
    Rindu lah hiihihihihi <333333
    nanti jgn lupa turun kl lagi tau.
    Ajak reramai blogger sarawak tautau

    ReplyDelete
  12. sally nak kat azlan tapi kena reject..hahahahaha~

    next time kita jumpa lagi ye Niesa...LOL...sebelah mana muka sally yg nmpk serius tu? :P

    ReplyDelete
  13. Bestnya kak Niesa! Nampak havoc sangat.

    ReplyDelete
  14. Wahh.. syokk.. Happening.. Tmpat pun cantik. Hensemlah bro Strider tu.. :)

    ReplyDelete
  15. seronoknya berkumpul. tempat pun cantik

    ReplyDelete
  16. wahhh....mmg ohsemm lah niesa... bestnyaaaa... jelesss kak tau... haha..
    Indahnya ukhuwah yg terjalin kan..walaupun hanya bermula dr alam maya...:)

    ReplyDelete
  17. Assalammualaikum... niesa,

    best kan dapat jumpa blogger yang lain.. mselim3 tak tahu bila dapat jumpa kan.

    mselim3

    ReplyDelete
  18. macam best je.. ari tu akilah dah ajak.. tapi macam jauh plak nk turun dari penang.. hehehe..
    saya tag niesa.
    http://pening-pala.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-hunyeda.html

    ReplyDelete
  19. akak.... kamekk... jeles ... T_T huhuhuwuwuwuuwuwuwuwuwuwuwuuwuw

    ReplyDelete
  20. seronok ganda duaploh! hehehe...jauh sgt nk join....sobssobs...

    ReplyDelete
  21. ok jeles.. x de rezeki nak joint..
    nampak azlan di situ..
    satu pkara yg perasan.. bkan terbelit2 tudung korang smua.. just kidding..
    mesti dpt jmpa smua..sllau knal2 kat blog ja :P

    ReplyDelete
  22. syoknya kak niesa wat gathering :O

    ReplyDelete
  23. niesa niesa niesa....dd da update blog nih...hahahahahhahah...btw,seronok dapat jumper ngan niesa arituh...;)

    ReplyDelete
  24. Hahaha malu aa. Kak Niesa dah aa baik gila. Hehehe tak puas jugak! Nak datang Sarawak ah cani

    ReplyDelete
  25. Ampwalk ni dekat jer dengan rumah saya. Tapi tak pernah-pernah pegi lagi. Balik-balik pegi tesco. Haha. Nak buat macam mana, KL ni dah banyak sangat shopping complexnya. Hehe

    ReplyDelete
  26. thanks kerana sudi invite niesa..lan dah balik dr sabah br puas hati nak baca entry ngan komen..baca ikut mobile macam tak puas..lain kali kalau datang KL lagi bgtau laa..kita suh bella organize lagi..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  27. amboi gambar last ya.. ehem2. hahaha!

    ReplyDelete
  28. ooh ada baca entry ni di blog strider. this is so much fun.

    ReplyDelete
  29. Tgk pun aje dh bikin jeles..huhuhu

    ReplyDelete