Wednesday, April 23, 2014

❤ Wordless Wednesday ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Wordless wednesday la katakan. Bila student akaun berdiskusi pasal kerja. Apa yang penting kerjasama!ahaha. Niesa mintak tolong dorang macam mana nak buat transaksi akaun yang entah apa-apa. hukhuk. Kalau tak faham sila tanya.heee. 


Susahnya kerja dengan company yang baru mula dan tak ada staff. Kesian orang baru macam niesa kepeningan sebab tak reti walaupun dah pernah belajar. Tapi masa belajar memang BASIC, apa yang dibelajar tak ada kena mengena hampir 94%. Kalau setakat debit credit tu memang sama la. HAHA
okbai!

Nota Hati : Tak sabar tunggu next week!!!!!







37 comments:

  1. kepeningan di pagi hari la ni yek...

    ReplyDelete
  2. Salam ukhwah, 1st time singgah sini..jalan-jalan blogwalking.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  3. memang tak faham ika baca haa ahahahhaha
    ika dulu ada housemate sarawakian..sempat blaja bhsa sarawak sikit2 je huhu

    ReplyDelete
  4. kmk faham..tapi sik pande klaka..hehe

    ReplyDelete
  5. kalau bahasa standard macam ni akak boleh faham sikit2... kalau yg dalam2 tu, mmg tak tau.. dulu masa kerja kat simpang 3, kak bantai cakap sabah semua org dalam ofis.. nasib baik dorg pun boleh faham..hehe

    ReplyDelete
  6. Perjalanan seribu batu bermula dengan langkah pertama. Seronok kerja dengan kompeni baru nak start ni sebenarnya. Proses berkembang syarikat ni kita tengok macam sepohon mula ditanam hingga bercambah hasilnya.

    Cewah, bermadah pujangga la pulak kan. Haha

    ReplyDelete
  7. Pening sikit akak nak faham Niesa hahahha :)

    ReplyDelete
  8. bantu membantu amalam mulia..hehe.. pening baca atas tu..hahaha

    ReplyDelete
  9. salam. erkk? x paham hahahha
    btw salam rabu dear :)

    ReplyDelete
  10. Niesa.... pening lak k nrl baca... satu sbb kurang phm bab2 ac ni, keduanya sbb bhs... hehe :)

    ReplyDelete
  11. kalau tanya akak lagi failed ni niesa... haha..sik paham satupun.,..dulu ada gak ambil akaun masa di U tapi semua sdh lupa...haha

    ReplyDelete
  12. perhh dialog budak2 akaun..rumit bagi kmk budak2 sastera..haha..

    ReplyDelete
  13. Yg msk dt,
    Yg kuar kt.
    Akak a+ tau spm..

    ReplyDelete
  14. wordless yg x beberapa nk wordless.. hehee
    singgah menabung sini.. :)

    ReplyDelete
  15. kihkih. tak paham langsung la kak Niesa oi. Hanya mampu baca.. Heeee XD

    ReplyDelete
  16. aaa tk paham ler kak niesa. ohon translate haha

    ReplyDelete
  17. bella xpaham . ahhaa. blur lg .. niesa typo pun bella blank. lg ckp sarawak.. failed la. haha

    ReplyDelete
  18. hahaha... tak pe lah kak niesa. belajar2 slow dlu. nnti biasalah tu.

    p/s: ecah tak sabar jugakk aihh. hikhik

    ReplyDelete
  19. Segala yg tak faham tu menjadi pengalaman kita utk masa2 mendatang... all the best Niesa.. :)

    ReplyDelete
  20. Pengalaman mematangkan diri kita dear..btw hani follow sini..

    ReplyDelete
  21. Takpe blaja dr pglman...kdg kdg pe yg kite blaja memg x sama bila di praktikkan

    ReplyDelete
  22. kalau nak tau, company baru lar paling senang nak handle. Sbb acc tak mess lagi.

    ReplyDelete
  23. walaupun CN 4 tahun kat srwk..mmg tak berapa faham ckp sarawak..hehe

    ReplyDelete
  24. selaluya mcm tu..apa yg kita belajar tak sama dengan kerja

    ReplyDelete
  25. ajarkan saya bahasa sarawak. muahahaha =D

    ReplyDelete
  26. ohhh pening.. hehe..
    akak memang x suka akaun.. masa keja dulu pun bos tny kalau nak handle akaun, tp akak tak sanggup walaupun dia nak ajar.. akak nk fokus kat design2 je.. hehe..

    ReplyDelete
  27. Wahh. Memang ayat-ayat akaun belaka :)

    ReplyDelete
  28. wan faham sikit jah bha...hahaha :P

    ReplyDelete
  29. Niesa kena terangkan kat saya ni nnti hehee.. :D

    ReplyDelete