Saturday, April 19, 2014

❤ Craving for ice cream! ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi!

Wuarrghhh!lapaa...lately tak tahu la kenapa ngan diri ni sangat gila kan aiskrim. Kalau boleh hari-hari niesa nak menyinggah kat kedai makcik tepi jalan tu beli aiskrim. Dah la bukan beli 1 ke 2 ke, kdg sampai 4! =_=" Bila keluar ngan siapa-siapa pun yang pastinya niesa akan makan aiskrim, sampaikan hari tu kena marah oleh someone sebab makan aiskrim banyak-banyak masa tengah batuk.

Tadi chat chat ngan si omey qila pun terus teringat dia pernah cerita pasal aiskrim baba. Tekak terus rasa nak cari aiskrim.wuaaaa!!kalau boleh hari-hari nak makan aiskrim. Kadang-kadang untuk mengelakkan niesa daripada singgah kedai makcik tu, niesa bawak moto lelaju bila lalu kedai tu supaya tak sempat singgah. hahaha. Teruk kan.haisss. Aiskrim wajib dibeli


semestinya drumstick


aiskrim potong ni niesa sll beli 2. Sumber gambar SINI.


haaa..yang ni pun aiskrim solero. nyum!nyum! pinjam gambar awak ye!tuan punya gmb sini. hehe

Agak-agak balik ni niesa menyinggah ke tak?mampu ke diri ni menahan godaan si aiskrim.ekeke.tunggguuuu.okbai!

29 comments:

  1. Terliur tengok aiskrim ni. Dulu time bujang memang rajin makan aiskrim ni, sekarang dah ada anak terpaksa control sikit. Tak nak ajarkan anak makan aiskrim banyak sangat sebab takut terkena lelah.

    Padahal bapaknya ni pun sama jugak ada lelah, tapi selamba je curik-curik makan aiskrim. Haha :-p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..mmg x elok mkn aiskrim byk2..niesa ni kt lua mmg brani ar mkn aiskrim byk2..kt rumah..xpayah je kalau nk kena bebel ngan ayah..hahaha..

      Delete
  2. akak suka aiskrim solero tu.. nyum.. nyum..
    bf akak penah cakap, aiskrim tu ubat batuk.. haha.. tapi jgn try, nanti makin teruk plak batuk tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Aiskrim last sekali memang sedap kan niesa...

    ReplyDelete
  4. aiskrim potong ngan aiskrim solero favorite saya :D lama dah tak makan aiskrim. dah jarang ada motor aiskrim lalu depan umah

    ReplyDelete
  5. glupppp gluppp *telan air liur* sedapp nye aiskrim tu..

    ReplyDelete
  6. wahh...tengah cuaca panas2 nie saje jer niesa update entry cam nie kan???hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. amboii dapnya...solerooo..fevret kmk ya...!

    ReplyDelete
  8. hahaha.. beli2 banyak then bagi ecah satu aiskrimm.. mengidam jugak ni

    ReplyDelete
  9. Sedapnya ais krim. Lepas ni kena keluar cari ais krim.

    ReplyDelete
  10. i super love ice-cream. ice-cream boleh kurangkan stress aghh sedapnya. lega rasa.

    ReplyDelete
  11. Kak Niesaaaa! Kak Niesa pulak buat Nad teringin nak makan ice cream :') Ugh menci aaa hahaha

    ReplyDelete
  12. Baru makan magnum semalam. Tak bole makan selalu sbb akak tengah daiyett. Hehe

    ReplyDelete
  13. aiskrim..kalau aiskrim biasa saya kurang la..tapi klau asikrim malaysia yg 20 sen tu.. 5 batang pun leh abih ha/.ha.. inti :P

    ReplyDelete
  14. uishh uishh hahahahah eh ada nama qila lagi. haih. sayang betul eh kak niesa dkt qila :p hihihi.
    nyum TT_TT qila mmg suka cornetto, potong, and solero pergh pergh.
    Masam manis vanila and lemon tu awwww kecur liur ni hoiii hahahha.
    kak niesa, cant wait to c u huhuiii hehehehhee

    ReplyDelete
  15. salam. wuuu..sedapnya aiskrim..minta la sikit :D
    btw menabung digi dan nissan kat sini ^^

    ReplyDelete
  16. ohhhh my, sama laa kita niesa...ika pun tengah craving ice cream uhukuhuk

    ReplyDelete
  17. datang lagi menabung nissan kat sini...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. x bleh tahan tgk aiskrim... rasa nakkk jugak... lagi2 yang hijau tu... ^__*

    ReplyDelete
  19. pergh.. eskrim baba mmg best in the world la niesa. bella xsabar nk balik kelantan mkn eskrim kat sana. hehehe. bkn ke rindu nenek ye dok ?
    tgh selsema btuk mkn eskrim, mmg best gler la..

    ReplyDelete
  20. oemmggeee my all time favourite...
    sekarang jarang makan aiskrim,
    kalau masa sekolah dulu setiap hari nak makan..

    ReplyDelete
  21. ikut mood jugak..hehehe...kalau rajin ada la makannya..

    p/s : klik semua tabung :D

    ReplyDelete
  22. Saya pun mmg penggemar ais krim.. layan2.. :D

    ReplyDelete
  23. Hohoi aiskrim solero my feveret tau

    ReplyDelete
  24. Assalammualaikum...niesa,

    sedapnyer ice cream potong tu kan..

    mselim3

    ReplyDelete