Tuesday, April 08, 2014

❤ Accessories yang COMEL dan GLAMOUR! ❤

Assalammualaikum dan selamat petang!

Hari yang indah sebab hari ni niesa masuk kerja tengah hari. Ngahaha. Semakin hari semakin buruk perangai, apaa nak jadi. aptb! Hari ni ada special entry untuk korang untuk dikongsi bersama-sama. Sharing is caring!Niesa nak cerita pasal..............

AKSESORI atau ACCESSORIES!


Aksesori atau accessories adalah ibarat pelengkap kepada penampilan seseorang. Betul tak?betul tak? Ianya menambahkan elemen yang menarik untuk dipadankan dengan persalinan yang dikenakan, baik lelaki mahupun wanita. Bagi wanita, aksesori dan beg adalah sangat penting untuk melengkapkan penampilan, sama ada mahu bermain dengan aksesori berwarna terang dipadankan dengan dress atau 'smarten up' dengan handbeg yang stylish. Tapi kan, bag wanita dan aksesori sering kali dijadikan perkara terakhir untuk difikirkan dalam menggayakan sesuatu persalinan. Macam niesa sendiri la jugak, selalu pasal aksesori dan handbeg ni memang hentam keromo je. Kadang-kadang bila pergi sesuatu majlis, last sekali baru pening nak fikir pasal handbeg atau aksesori yang sesuai. =_="

Selalunya kalau rancang nak pergi pantai dan berkelah bersama keluarga atau kawan-kawan, pernah tak kawan-kawan pening fikir nak pakai apa?style macam mana?tak payah susah-susah pakai je skirt labuh bersama blouse dan kalau nak lebih stylish gayakan dengan sepasang cermin mata hitam. Tu pun dah cukup untuk tampak lebih stylish!hehe. Tak payah pening-pening dah kan?Siapa kata tak boleh bergaya walaupun masa tengah beriadah tepi pantai? Bolehhhh jeeeee........

                 


Wanita moden masa kini yang mengutamakan gaya serta fesyen mesti lebih tahu menilai keperluan aksesori kan. Kalau nak dibandingkan dengan niesa ni, bila bab-bab fesyen. Aduhhh. Jadi, ini menjawab kepada persoalan mengapa pasaran pembuatan aksesori adalah antara yang paling penting di dalam industri fesyen. Pembuatan barang kecil dan ringkas ini memberi impak yang cukup hebat dalam pemasaran sesuatu trend atau stail. Sedangkan pereka-pereka fesyen terkenal di seluruh dunia turut bersungguh-sungguh menghasilkan koleksi aksesori sendiri untuk dipadankan dengan koleksi dress, blouse, peplum top malah baju kurung moden dan juga jubah untuk pakaian muslimah.


Selain daripada itu, aksesori amat penting untuk dipakai ketika majlis-majlis tertentu seperti perkahwinan dan majlis makan malam. Di Zalora , salah satu online shopping Malaysia yang sangat-sangat terkenal sekarang ni anda boleh dapatkan koleksi aksesori wanita dan lelaki yang cukup meluas terdiri daripada jenama-jenama terkenal antarabangsa dan tempatan. Dah la dorang menawarkan panghantaran dan pemulangan percuma buat pelanggan! yang pernah shopping dengan Zalora mesti tahu kan? Bagi yang tak pernah lagi shopping dengan Zalora boleh la rasa pengalaman membeli belah online yang teerrrbaikkkk!rebut peluang untuk dapatkan pelbagai tawaran menarik setiap hari!Belum cuba belum tahu tau!jommm shopping!weeee.xoxo!


28 comments:

  1. ehem,, niesa nak shopping kat zalora ye. ni mesti pkir nak pkai accessories ape nnti..hahahaha. bella xpakai ape2 pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..nk survey2 jugak ni yang kot2 ada yg bekenan..ala..aksesori je pun..harga pun berpatutan tau!heeee

      Delete
    2. zalora pun ade buat sale.. boleh la grab 1-2 ke? .hehehee

      Delete
    3. 1-2 = 3 jadinya tu nanti yang..hahaha

      Delete
  2. Aksesori dan wanita memang tak dapat dipisahkan. That's why perempuan kaalau nak bersiap, memang sikit punya lama. Banyak sangat aksesori yang nak ditaruknya. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe..itulah pasal..nk match kan dgn style je dh berjam2..ehehehe

      Delete
  3. amboiii promote Zalora ni...ada apa2 kah sis??? hehe...cantik2 bah aksesori tu..:)

    ReplyDelete
  4. Agreed..accesories nie kalau kena pada gayanya memang bleh menambah keterampilah diri..hehehe.. :)

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. hihihihi qila taktahu nak pakai apa............

    ReplyDelete
  6. akak belanja satu aksesori cantik2 ni. hhihihi ^.^

    ReplyDelete
  7. hamboi hamboi haha kak niesa kemain lagi promote zalora ngehngeh.
    hermm ninaa tk suka sgt pkai aksesori ni hee

    ReplyDelete
  8. Cantik juga aksesori di Zalora ni ye niesa..

    ReplyDelete
  9. K nrl pernah sekali shopping kat Zalora nih... beli kasut & baju... hehe...
    Aksesori pun banyak yang menarik juga... ^__^

    ReplyDelete
  10. Aksesori yg menarik & bersesuaian pun boleh buat kita nampak sempoi juga.. :)

    ReplyDelete
  11. dulu sy tak suka aksesori langsung..tpi skang suka .hewhew

    ReplyDelete
  12. Saya tak pandai bergaya, jadi memang tak pakai pun accessories semua ni.

    ReplyDelete
  13. erm..entah la niesa.. mcm saya memnag x pandai bergaya..just pakai apa yg ada..tapi kalau ada tema yg ditetapkan kena la juga ikutkan.. he..he.. niesa lain la urban n stailista girl.. zalora good online shop.... digi n libres x3

    ReplyDelete
  14. menarikkk.. tapi sayang..akak tak minat beraksesori... cukup seketul cincin kawin dan gelang tangan emas yg dah berkurun ni ha..heheh

    ReplyDelete
  15. wan pakai jam tangan pon jarang2..haha :P

    ReplyDelete
  16. Amboi kak Niesa, ber-Zalora da eh sekarang? Hihihi Nad tak pernah lagi shopping dekat Zalora setakat ni

    ReplyDelete
  17. desebabkan ecah kurus nak mati..ecah mmg tak sesuai nak pakai semua tu.. sobsob

    ReplyDelete
  18. Tak pandailah nak beraccessories ni..Amboi, shopping Zalora nampak! Azwar tak pernah lagi shopping dekat situ..haha.. xD

    ReplyDelete
  19. pasti aksesori menjadi pelengkap gaya seseorang.. akak suka yang simple.. menabung kfc.. :D

    ReplyDelete
  20. Assalammualaikum...niesa,

    wahh..best niesa dapat bergaya glamour ...

    mselim3

    ReplyDelete
  21. mgkin lelaki tak perlu sangat kot aksesory.. hehehe

    ReplyDelete