Friday, March 21, 2014

❤ Throwback : Zaman Belajar ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Sebenarnya kan tiba-tiba malam tadi niesa rindu sangat nak kembali sebagai seorang fulltime student. Rindu nak join macam-macam aktiviti pihak KPTM anjurkan. Ouh ya, niesa ex student Diploma Akauntansi Politeknik Kuching. (sibuk je nak bagi tau kan? hiks). Dulu masa belajar memang sangat-sangat aktif dengan macam-macam aktiviti. Sebab tu kurus!hehe. Tapi sekarang ni, nak jalan dari car park nak ke shopping mall pun malas ok,mengah dan ada je yang dibebelkan. Haha. Serius rasa macam tak sihat, bukan tak sihat rasa macam tak da stamina dah. Dulu suruh g jogging ke, g jungle tracking ke memang tak de masalah lah. Sekarang ni, aduiii! Sesuai sangat dengan gelaran "pau strawberry" kawan niesa bagi tu. =_="

Final sem dekat poli niesa join sofbol club, tu pun gara-gara rindu sangat nak main sofbol. Aktif masa tingkatan 5 je. Bila terpilih join tournament rasa macam nak lompat-lompat sebut hoorey! 


Untuk team niesa masa tu mix sebab team niesa the only one banyak girl. Team lain semua lelaki dan orang tua yang memang terrerrr! Kita orang join "Kuching Open Softball Championship" haaa. kau hado?ekekek

Banyak gila pengalaman pahit manis masa training dan paling tak boleh lupa bila kena sebijik! Sakit yang amat bila kawan niesa batting niesa jaga base 3 bola kena betul-betul dekat bawah tulang rusuk melantun kena tangan. Memang dah rasa macam kena tumbok. Masa tu lari tak boleh nak gelak pun tak boleh ok. Balik asrama nak check sekali kau perut niesa biru siku niesa biru memang betul-betul sebijik bola melekat dekat badan. Rasa dah jadi geng dia ni lak 

V
V
V
V


Lebih kurang mcm dia ni punya power tapi niesa punya bukan bercahaya tapi lebam warna biru. Hahahaha.


Botol yang keras pun boleh kemek ok sebab kena bola tu apatah lagi badan niesa yang lembik ni. Botol ni masih niesa simpan untuk kenangan. (jgn tegur niesa pakai botol upin ipin.hahahah)


Tengok betapa hitam nya masa ni!dan nampak kurus je pipi tu. Hahaha. Rinduuu gila ngan dorang ni semua. T_T

Last but not least gambar yang paling niesa suka. Hehe.

Gambar ni terjadi sebab En.Azlan coach niesa yang pakai helmet tu tengah usik niesa pasal 1 benda..rahsialah kan.ekekeke..comel gambar ni. >_<

Sesungguhnya kenangan dan pengalaman tu semua tak dapat dibeli. Kalau la kita dapat beli balik zaman-zaman atau hari-hari indah kita, niesa nak je pecah duit tabung untuk beli semua tu. tsk tsk



terima kasih incik google.




39 comments:

  1. Memori indah. Walaupun sakit (sebab kena bola softball), ianya tetap sebahagian daripada memori.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah..yg sakit tu yg ssh nk lupa..hehehe

      Delete
  2. seronok kan bila throwback time study. rindu zmn sekolah TT__TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kan..semua memori tu mesti akan dirindui... :')

      Delete
  3. sweet memory..main softball gempak juga ya niesa ni...
    saya dlu sport x atif sngat..klau kelab aktif la..
    wah stdent acc :P he..he..
    klik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt sweetttt..xde la gempak mana pun..cuma suka aktiviti lasak je..kelab pn niesa aktif..hahaha..ehem2..harus la DAT student.. XD

      Delete
    2. dat acc..ha..ha..
      slalu budak2 perd ni memng payah aktiviti padang..panas katakan..jaga kulit la.. nak maintein cun.. he..he.:P
      inti n md:P

      Delete
  4. Memories.. Kadang2 boleh nangis sebab rindu sgt. Kikiki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bena ya vee..kdg2 mmg boleh nangis sbb rindu gilak..ahaha

      Delete
  5. waaah. gagah perkasa ghupenya kak niesa. hehe. xsangka kak niesa join sofball . iron lady huh.. hehe

    ReplyDelete
  6. yup niesa..kenangan yg terindah tak dapat di nilai dengan wang ringgit..:)

    ReplyDelete
  7. Atlet rupanya. Saya tak pernah aktif sukan. Cemburu tengok orang yang pandai bersukan ni.

    ReplyDelete
  8. Eh eh gambar tu lah header kak niesa kannnn

    ReplyDelete
  9. heheheeeeeeeeeee <3 bestnya. hm qila harap sangat qila kurus mcm kak niesa n boleh lompat lompat lari lari hm hihihi <3

    ReplyDelete
  10. thanks kak niesa, suka entry niii. Finally ada pun personal entry :p

    ReplyDelete
  11. memori takkan pernah padam dari ingatan . kan :)

    ReplyDelete
  12. omel nya niesa :D..haha..4 bintang for ironman :p

    ReplyDelete
  13. nang mesti kenak. haha mbiak kelas kmk nak laki kenak mata. nak pompuan kenak pipi haha takut kmk nangga.

    ReplyDelete
  14. Memori yg membuatkan kita pasti tersenyum sampai bila2.. Nostalgia.. :)

    ReplyDelete
  15. Kenangan lama yg pasti membuatkan kita tersenyum bila mengingatinya sampai bila2... Nostalgia.. :)

    ReplyDelete
  16. zaman belajar memang best, terutamanya kalau ada kawan yg best2.. hehehe...

    ReplyDelete
  17. kenangan masa belajar memang seronok..niesa itam?takpon..

    ReplyDelete
  18. tulah, kadang2 memories kat sekolahlah yg paling kita ingat.
    rindu betul dengan masa sekolah dulu.
    upin ipin. mwehihi..

    ReplyDelete
  19. salam kenal.. aktif bersukan masa belajar dahulu ya..
    p.s: singgah dan follow di sini.. :D

    ReplyDelete
  20. Mesti je rase nak balik mse zaman belajar dulu kan . Hehe

    ReplyDelete
  21. Assalammualaikum...niesa,

    kenangan yng terindah adalah zaman persekolahan kan..

    mselim3

    ReplyDelete
  22. zaman jadi student full time memang seronok.. rindunya

    ReplyDelete
  23. Niesa pon main sofbol. IM pon main sofbol dulu. Best!

    ReplyDelete
  24. salam. hmm sy pun rindu zaman belajar :(

    ReplyDelete
  25. comel je pakai botol upin ipin :) hihihi

    ReplyDelete
  26. mestiler zaman student paling best... rindu.. rindu...
    oo gambartu ler jadi gambar kat headerkan...

    ReplyDelete
  27. rindu kawan sekolah rendah wan :( semua dah lost contact~~

    ReplyDelete
  28. whoaaaa, ika dulu langsung tak active heeee

    ReplyDelete