Tuesday, March 25, 2014

❤ Pray for MH370 ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Hari ni, mungkin semua dah tahu tentang berita sedih pesawat MH370 yang dah pun disahkan terhempas di launtan Hindi. Niesa agak ketinggalan sedikit sebab semalam tidur awal. Lepas isyak dah lowbat badan ni. Hukhuk


Alfatihah untuk semua mangsa beragama Islam dan takziah buat yang bukan beragama Islam. Sesungguhnya Allah lebih mengetahui segala yang terjadi di langit dan di bumi. Semoga keluarga mangsa yang terlibat tabah mengharungi segala musibah yang datang. :'( 


Betapa dalamnya laut hindi tu. Ya Allah, tak boleh dibayangkan keadaan mereka. Tiba-tiba rasa seram nak naik flight bulan depan, walaupun hanya mengambil masa 2 jam Bintulu - Kuala Lumpur tragedi ni tetap terkesan. Apa-apa pun doakan yang terbaik buat semua penumpang dan juga crew pesawat MH370. Alfatihah.




29 comments:

  1. Morning kak niesa :( Hm mmg sumpah terkejut.
    Qila tak tengok berita masa tu hehe. Kakak qila tetiba je suruh update blog. Hek eleh menyemak je dia tu hehe. Hm. Still lagi shocked :( Ingat selamat tapi sigh :((( innalillah....

    ReplyDelete
  2. Lautan Hindi ni memang lautan yang sering bergelora. Lokasi yang disyaki MH370 tu terhempas sememangnya bukan laluan utama kapal-kapal perdagangan.

    ReplyDelete
  3. Alfatihah dan takziah untuk semua penumpang dan krew Mas MH370..

    ReplyDelete
  4. Al-fatihah & takziah kepada semua waris anak kapal serta penumpang kapal terbang MH370....

    ReplyDelete
  5. memang sedih sis... menangis bah Kak baca.. YA Allah! moga semua keluarga tabah & sabar... semuanya kententuan Allah...:(

    ReplyDelete
  6. Time PM umum malam tadi, tetiba rasa sedih sangat... Takziah buat semua ahli keluarga penumpang...

    ReplyDelete
  7. niesa...ssh nk d percaye..hanye Allah yang maha mengetahui di setiap ape yang berlaku...jika betul ianye musibah...tahziah pade kluarga mangsa...jika brlaku ats sebab sesuatu..semoga tuhan tunjukkn ape yang terbaik..ape yang berlaku...Allah shj yang maha mngetahui...al fatihah....

    ReplyDelete
  8. Sedih sangat dengan brita nie . Harap fmily dorang tabah hadapi semua dugaan nie . Amin . Al fatihah .

    ReplyDelete
  9. terkejut juga smlm breaking news tiba2.
    tp tulah.. ni yg terbaik. kita pun dah lama tunggu2..
    berita ni sedih tp lebih baik dari tak ada berita..tak tahu apa nasib.
    takziah buat keluarga mangsa

    ReplyDelete
  10. kesian sangat kat baby 2 orang tu... juga pada keluarga yang ditinggalkan mereka...moga mereka tabah... :'(

    ReplyDelete
  11. hurmm.. so heartbreaking. semoga Allah permudahkan segalanya. sobsob. Al-fatihah =)

    ReplyDelete
  12. Salam takziah buat keluarga MH370..

    ReplyDelete
  13. salam takziah buat keluarga penumpang..

    ReplyDelete
  14. takziah da al-fatihah.. dari Allah kita datang kepada Allah juga kita kembali.. klik churp2.. iklan lain tak muncul..

    ReplyDelete
  15. semoga dipermudahkan pencarian blackbox..sedih ika dengar conference pasal MH370 semalam...
    sama laa kita niesa, ika pun jadi takut nak naik flight...

    ReplyDelete
  16. Salam Takziah...Al fatihah...
    ford x3

    ReplyDelete
  17. salam sys moh lerr join ni nil jemput ni meh ler ne tahu dpt 100rm http://adindaevangelistanil.blogspot.com/2014/03/segmen-rm100-x-2-daily-ahmad-by-nil.html

    ReplyDelete
  18. salam takziah buat keluarga mangsa...


    menabung ford dan digi sini..

    ReplyDelete
  19. tengok kedalaman pu buat kita rasa seram.
    yus tengok video pasal ombak kat laut hindi tu nak pengsan rasa.
    takziah buat mangsa mh370.

    have a save trip utk mingggu depan kak niesa.. :)

    ReplyDelete
  20. Sedih sangat dengan berita ni.

    ReplyDelete
  21. kmk smalam pun xtauk berita kak. layap nangga blog. bapak ngetuk pintu alu madah mh370 thempas kat lautan hindi =.-" mahwaaa.. nang cukup dalam. tadik kmk nangga National Geographic, orang kaji sotong, nang petang sekali dibah nun -.- aduiii

    ReplyDelete
  22. takziah kepada keluarga mangsa harap tabah menghadapinya

    ReplyDelete
  23. Assalammualaikum...niesa,

    kalau buat perbandingan nie... wahh.. dalamnyer.. doakan moga penumpang mh370 dapat dijumpai. Amin.

    mselim3

    ReplyDelete
  24. Apa pun kita teruskan berdoa selagi tiada jawapan yang nyata..
    memang sedih dgn berita ini but still hopa ada survivor..

    ReplyDelete
  25. Teruskan berdoa :(

    Done follow ur blog #701 :) Feel free to follow my blog awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  26. jauh di suddut hati... mengharapkan mereka semua masih hidup... sebab blm pun ada bukti bangkai pesawat atau mayat... Allahuakbar.... :'(

    ReplyDelete
  27. Semoga dipermudahkan segala usaha pencarian & dikurniakan keselamatan buat semua anggota penyelamat yg terlibat... aamiin...

    ReplyDelete