Monday, March 31, 2014

❤ Malaysia Tanah Tumpah Darahku #Pray4MH370 ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Entry pendek hari ni sebab takde idea nak update ape. Petang-petang ni takde keje sangat so habiskan masa tengok fb kejap. Terjumpa satu link dan tiba-tiba tergerak nak baca. Entry ni berkait rapat dengan masalah yang menimpa negara kita sekarang ni. Niesa baca sampai habis dan betul-betul terkesan dalam hati. Menitis air mata baca entry beliau. Kalau korang nak tahu isi entry tu baca sini.

by Fairuz Azmi : Dear Malaysian. CC : DS Najib Tun Razak #MH370

Mungkin ada yang dah baca dan mungkin ada yang belum. Inilah masanya semua rakyat Malaysia bersatu mempertahankan negara kita. Please Malaysian.Buka minda dan buka hati kita sebagai rakyat Malaysia.
Malaysia Tanah Tumpah Darahku. Saya sayang Malaysia.

 

32 comments:

  1. aok eh..kekadang geram juak ngan org sik kenal untung diam di malaysia tok..tauk daknya nak molah orang kelaik jak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daknya nunggu malaysia berperang bok reti mok bersyukur kali...huhu

      Delete
  2. kak niesaaa TT_TT
    Sedih...... Tu lah masalah some malaysian ni haih.
    Yang pelik yang kutuk negara sendiri. Bengong sungguh haih.
    Thanks share kak niesa, qila tak jumpa pun link tu before tu hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan yang..sedih...harap pemimpin dan rakyat bersatu mempertahankan mAruah negara... :(

      Delete
  3. tolong lha rakyat malaysia.jangan bergaduh...kita kene bersatu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu dear...kalau bkn kita sebagai rakyat malaysia siapa lg yg nk bersatu.. :(

      Delete
  4. hermm ntah pape yang dok kutuk negara sendiri.
    saya pon syg malaysia. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah...xpaham...xde jiwa patriotik betul...sedihh...

      Delete
  5. Akan cuba baca entri tersebut lepas kelas hari ni.

    ReplyDelete
  6. Terkesan sungguh baca entry tu..thanks niesa..

    ReplyDelete
  7. Rakyat Malaysia yang mengkritik pentadbiran Malaysia bukanlah semuanya membenci Malaysia. Ia hanyalah teguran supaya negara kita mampu menjadi sebuah negara yang lebih maju dalam segala bidang, baik ekonomi mahupun sahsiah.

    Untuk maju, kita perlu akui kelemahan dan sedaya upaya mengatasinya supaya tidak membelenggu rakyat dari memajukan diri dan masyarakat.

    Dalam hal MH370 ni, sedikit sebanyak telah mendedahkan beberapa kelemahan dalaman negara yang perlu diatasi supaya tidak berulang di masa hadapan.

    Menegur tidak bermaksud untuk membenci.

    Dissent is the highest form of patriotism.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dengan komen ini..tiada pengkritik siapa tahu akan kesalahannya..

      Delete
    2. Yup bro , aku setuju dengan point kau . Tak bermakna kita nie nak memberontak atau tak menghargai apa yang ada , tapi itu adalah satu teguran atau kritikan kita dari point of view seorang rakyat .

      Ibarat seorang cikgu menegur anak muridnya atau seorang bapak menegur anaknya .

      Delete
  8. agree. haih penat je belajar sivik. ehehehe.
    support malaysia coz i love my country.

    ReplyDelete
  9. Bangga menjadi rakyat Malaysia.. :)

    ReplyDelete
  10. akak sayangkan malaysia.. menabung promoted content:bwincessnan..

    ReplyDelete
  11. semoga ada sedikit kesedaran yang kita perolehi kan niesa :)

    niesa, jemput join GA ika tau :)
    http://haneulafiqah.blogspot.com/2014/04/grand-opening-giveaway-by-haneulafiqah.html

    ReplyDelete
  12. i love malaysia..tapi kritik itu perlu..tapi kritikan yg membina.. ada point..bkan hentam kromo je :p
    Klikx3

    ReplyDelete
  13. kita harus bersatu. sebagai rakyat malaysia dan sebagai umat Islam.

    ReplyDelete
  14. ada ternampak orang dok share.. tapi x baca lagi.. hehe
    menabung sini..

    ReplyDelete
  15. makseh share kak. sedang membaca...

    ReplyDelete
  16. Sama2 kita perbaiki diri dan minda...ambil yang positif buang yang negatif...demi negara dan keharmonian bersama..

    ReplyDelete
  17. apa jua pun..sama2 lah kita pertahankan malaysia tercinta...
    *tabung2 niesa tak keluar le..

    ReplyDelete
  18. K nrl dah baca, Niesa... Sangat setuju... Sama2 pertahankan negara kita...
    ^__^

    ReplyDelete
  19. andaikata mereka ditakdirkan meninggal dunia kita akan pastikan yang kematian mereka bukan sia-sia tapi sekarang bukan masanya lagi..sekarang masanya untuk kita bersatu hati dan berdoa agar MH370 akan dijumpai dan nasib penumpang dan krew diketahui...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  20. salam. urmm..tragedi MH370 sedikit sebanyak jejaskan persepsi orang luar terhadap Malaysia :( sedihh..coz i love Malaysia so muchh! and more!!

    ReplyDelete
  21. Link si Fairuz Nazmi tu , takda pun .

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya dh kena delete kot..seblm ni mmg ada n ramai org share.. :D

      Delete
  22. apapun tetap sokong Malaysia... sayang Malaysia...beruntung nya kita menjadi warganegara bumi bertuah ni kan sis...:)

    ReplyDelete