Monday, March 17, 2014

❤ CPUV lagi dan sedikit tips ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Alhamdulillah dan again thanks nuffnang sebab bagi lagi CPUV kat niesa. Total CPUV on going ada 5. Tak sangka rezeki bulan ni bertambah-tambah.


Alang-alang niesa dah buat entry pasal CPUV jadi niesa nak bagi sikit tips untuk dapat CPUV. Niesa ni bukan la pandai sangat pasal CPUV segala ni. Tapi berdasarkan pengalaman niesa sebelum ni untuk dapatkan CPUV dan sekali gus menjawab soalan-soalan my kesayangan. Heee.


Tips 1 : Bagi yang tak pernah dapat CPUV.

Bagi blog yang tak pernah dapat cpuv, cuba hantar ticket ke nuffnang. Ticket ni salah satu cara untuk kita bertanya kepada pihak nuffnang. Tanya je lah apa-apa yang rasa sesuai dalam bahasa melayu pun boleh. Contoh soalan " kenapa blog saya tak terpilih untuk CPUV kempen?apakah ciri-ciri blog agar blog saya terpilih untuk kempen tersebut?" Haaa.. Tanyalah apa-apa yang korang nak tanya tak kisah la skema ke xskema ke.hikhik. Cara untuk hantar ticket ikut step kat bawah 





Untuk step 5 jangan lupa letak HIGH untuk Priority. Then submit ticket. Tujuan hantar ticket ni supaya pihak nuffnang tahu kewujudan blog korang. Sebelum ni niesa memang selalu sangat hantar ticket. Hihihi. Pihak nuffnang akan balas pertanyaan dan kalau ada rezeki InShaAllah ada cpuv masuk . Tapi jangan lupa pastikan kedudukan banner korang ditempat yang betul header, sidebar dan di antara entry. 

Tips ke2 : Bagi yang pernah dapat CPUV. Tak salah kalau merajin-rajinkan jari jemari anda yang cantik itu untuk hantar ticket kepada pihak nuffnang. Tapi kalau masih jugak tak masuk-masuk, niesa cadangkan ada untuk update survey. Cara mudah je. 


Tekan pada "manage my blogs", pastu akan keluar macam ni


Nanti akan ada keluar soalan-soalan yang perlu dijawab. Dan untuk soalan no.10 jangan lupa puji-puji sikit blog anda semua tu ye. Hehe. 

Tips ke3 : Untuk traffic blog ni niesa tak pasti sangat sebab traffic blog niesa ni tak de la banyak mana pun. Cuma jangan la biar blog korang sampai bersawang berhabuk segala kan. Kalau rajin update bagus lah. Kalau tak mampu pun seminggu sekali pun dah dikira ok. 

Tips terakhir dari niesa : Kalau korang nak orang rajin click iklan-iklan yang menari-nari kat blog korang semua, ringan-ringankan lah click kawan-kawan punya jugak. Paling penting niat kena betul gak sebab sesetengah orang kadang-kadang suka main tipu. hehe. #justsaying

Oklah. Tu je niesa mampu kongsi sebab niesa ni tak de lah sehebat blogger-blogger lain. Kalau ada yang tak faham boleh la tanya niesa or tanya blogger-blogger otai yang lain ya. Kalau ada kekurangan dan silap salah mohon di ampunkan hamba yang tidak bersalah ini.hehe.Harap tips-tips ni membantu my kesayangan semua.okbai!xoxo









48 comments:

  1. Tq sharing Niesa... akak pun selalu jugak top up jika BW ni... bersedekah klik gitu kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehe..welcome kak..betul2..xsusah pun nk click kan..kdg2 xsempat pun nk bg tau..

      Delete
  2. Assalammualaikum...niesa,

    nice sharing.. niesa blogger hebat gak apa...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mselim,
      xsehebat blogger mselim..niesa biasa2 aje..heee

      Delete
  3. Betul3x... cara ni paling berkesan utk dapat cpuv daripada nuffnang walaupun traffic blog kita tak jam sangat! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..kan..kdg2 trafic jam pun mcm xmembantu jugak..hahaha

      Delete
  4. Banyak cpuv ongoing, congrats niesa :)

    ReplyDelete
  5. tak pernah merasa duit nufnag..
    nanti boleh lah buat2 tnya jugak..hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tnya je sis..rajin2 bertanya pihak nuffnang tu..ehe

      Delete
  6. nice tips kak Niesa.. setakat ni belum psang iklan lagi..mgkin suatu hari nnti..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sayang!xpe..kot2 1 hari nnti nak pasang kan.. :)

      Delete
  7. wah nice tips niesa.. saya kan follow satu persatu..mengkut jejak langkah bloger hbat biesa love crew..ha..ha.. :P

    p/s: niesa mcm mana nak ltak iklan kat ats komen...bkan bawah komen.. ?
    inti n md.. insaallah stakat ni jujur lg :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. isyyy..xhebat pun lah...kongsi apa yg mampu je... ;)
      haa..yg banner utk antara entry ni la yg paling sakit otak nk buat sbb coding dia memeningkan..tu sobri kena cari tutorial cara letak banner tu kot sbb kalau bab coding2 ni niesa failed...hehe...thankssss sobri!

      Delete
    2. orite niesa dah google.. x leh gak wat.. blog say memng ada problem.. tq 4 help..
      klik inti n md , visa :P

      Delete
  8. perfect tips kak niesa!!!!!!!!!!!!!!!
    *tepuk tangan*
    love u hiks <333

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboiii...hahaha...thanks darl..love u more! *hugs* <3

      Delete
  9. Tahniah ya. Murah rezeki ni.

    ReplyDelete
  10. thanks kak niesa untuk entry ni..
    terharu nau ecah <3
    syg akak ketat2 . hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. small matter dear..harap dpt membantu.. *hugs* xoxo <3 <3

      Delete
  11. nice share.. smoga banyak dapat cpuv..

    ReplyDelete
  12. Perkongsian yg baik... all the best Niesa.. :)

    ReplyDelete
  13. Tq for the tips, Niesa...
    and tahniah dik... ^__^

    ReplyDelete
  14. tips yang bagus..! tahniah sebab cpuv mencurah2 gitu.. :)

    ReplyDelete
  15. tahniah dear ! akak muh baru start nak buat tabung hehe :D

    ReplyDelete
  16. Bulan ni memang nampak iklan nuffnang macam lebat sikit compare awal tahun hari tu.

    ReplyDelete
  17. wow, banyaknya yang still on going, tahniah dear..

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah murah rezeki niesa :))
    semoga terus murah rezeki ya!!!

    ika klik3 herbal essence ngn mcD :)

    ReplyDelete
  19. tahniah sis.. nice tips.. setakat ni kita belum psang iklan lagi..mgkin suatu hari nnti.. mmgkin ^^

    ReplyDelete
  20. Dengki nya tengok rezeki belog meruah - ruah macam nie. Keep it up..

    ReplyDelete
  21. okei, jap lg p hntr tiket kat nuffnang.. haha..
    jeles tgk full 5 star.. hehehe.. akak menabung visa utk niesa.. hihi..

    ReplyDelete
  22. Dulu selalu buat tapi sekarang jarang2. Tapi tips yang berguna untuk blogger2 ni :)

    ReplyDelete
  23. congraz dear..masyuk la duit nuff kali ni yer..

    ReplyDelete
  24. makseh kak niesa. kelak mek cuba k =) may Allah bless =)

    ReplyDelete
  25. thanks for the tips..sy pernah buat gak dulu and memang menjadi tips2 di atas nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  26. singgah sini kejap bace tips.. ^__^

    ReplyDelete
  27. murah rezeki niesa..nice tips niesa..

    ReplyDelete
  28. thanks kak niesa 4 the tips..semoga murah rezeki selalu ^.^

    ReplyDelete
  29. Assalammualaikum kak niesa .. Alhamdulillah sya ikut tips akk :)
    Trima ksih sudi share ^^

    ReplyDelete
  30. Thanks for the tips, senang2 blogwalking la ke http://kidstuffshop.blogspot.com

    ReplyDelete