Friday, March 28, 2014

❤ Counting my days ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Pejam celik pejam celik dah hari jumaat. Terasa cepat lak masa berlalu. Beberapa hari ni masih terbayang tragedi yang menimpa negara, ditambah lagi dengan berita pesawat Malindo Air yang terbakar tu. Nasib baik la tak ada kemalangan jiwa yang berlaku dan selamat mendarat. Tiba-tiba takut nak pergi mana-mana dan memandangkan bulan depan niesa akan bercuti. Rasa macam seram je. Semoga Allah melindungi perjalanan niesa nanti.

Entry kali ni tak ada apa sangat yang nak dikongsikan. Cuma niesa sedikit runsing sebab cuti raya tinggal 4 hari. Bahahaha. Padan muka tak check dulu berapa hari cuti tinggal. Tahun ni jadual macam pack pulak. So, terpaksalah korbankan cuti raya, dapat cuti 4 hari pun tak pe lah. Tu pun kalau 4 hari, kalau 3 hari je macam mana?ouhhh tidak!!beraya kat ofis la nampaknya tahun ni. Banyak benda yang niesa terlupa nak masukkan dalam jadual.

Bulan 4 Niesa perlu reserve 1 hari cuti utk JPJ test. Memandangkan test tu setiap hari khamis, tarikh tak tahu lagi.

Bulan 5 niesa apply cuti 5 hari 1/2(1/2 tu pun di ambik kira.hukhuk)
3 hari 1/2 utk ke KL, 2 hari untuk majlis abang niesa.

Bulan 10 niesa apply cuti 3 hari, yang tu nak pegi holiday tempat rahsia. haha. holiday tak ingat dunia.

Bulan 2 hari tu niesa dah ambik cuti setengah hari masa pergi kuching. Total cuti = 10 hari, Cuti yang diperuntukkan 12 hari je. Ambik tinggal 2 hari cuti. Macam mana tu?habissssssss laaaaa...

Setiap malam macam ni fikir cuti. Ekekeke.

Kenapa la tahun ni tak merancang betul-betul. hahaha. Nasib baik nanti nak pegi Miri boleh pergi hari ahad. So tak perlu ambik cuti. Gara-gara Big Apple la ni sanggup g Miri. Haisss.. Oklah korang, selamat berhujung minggu dan selamat bekerja bagi yang kerja esok. hehe.xoxo



36 comments:

  1. Wah, banyak betul perancangannya untuk tahun ni. Kira ok la tu, at least ada jugak planning daripada saya ni yang langsung tak pernah plan apa-apa sepanjang tahun. Dari dulu main hentam ad-hoc je. Rasa nak cuti minggu depan, terus apply. Lagi teruk. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. fikir cuti sbb tkt dh beli tiket tp xdpt cuti..hehehe..nnti ruggiii...adoi..senang nya nk apply cuti...

      Delete
  2. Hai, Niesa...
    Wah2, camtu sekali peningnya memikirkan cuti... hehe
    Nanti datang sini, calling2 ye... K nrl belanja big apple kat The Curve...
    ^__*

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiss..tu la kak..cuti pnya pasal..hehe..yeay2!big appllleee!hahaha.. InShaAllah nnti kita gathering reramai ye kak.. :D

      Delete
  3. cite pasal AL ni..akak selalu UPL bila dah ada anak ni..huhu..

    ReplyDelete
  4. bagus ada perancangan begini.. semoga segala perancangan niesa dipermudahkan oleh Allah.. menabung 2kali inti, 1kali lazada.. salam jumaat.. :D

    ReplyDelete
  5. 4 hari tu byak gak niesa..saya pnah kena kerja hari raya...sedih tau..nak bercuti tempat rahsia..di mnanakah tu> memntang la bayak cpuv ..masyuk la tu..he..he.. salam jumat dan klik2

    ReplyDelete
  6. uittt byk btul perancangan niesa tahun nih..memg bz

    ReplyDelete
  7. banyak ehh dia nak fikir tahun ni. semoga dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  8. holiday puas2 baru fikir balik..hu..hu..nanti tak enjoy.

    ReplyDelete
  9. oohh..ingatkan counting your day nak disunting orangg..hihi... apapun, moga perancangan di permudahkan.. nak jenguk ford ngan kfc tu kejap..

    ReplyDelete
  10. ya boknya..mauk sik hari cuti mintak tambah ngan boss kelak..sik cukup iya lam setahun..

    ReplyDelete
  11. hi kak niesaaaaaaaaaaaaaaaaaa misschu hm. Sikit je tinggal cuti kan :( ish.
    hehehehee eipp eipp turun KL tu yg qila tak sabar tu huhuhu <3

    ReplyDelete
  12. amboii kuat kak niesa planning cuti. hehe slmt bercuti :)

    ReplyDelete
  13. Good luck ya untuk test JPJ :)

    ReplyDelete
  14. omg....4 hari je???tak raya sakan lha :(

    ReplyDelete
  15. kalau boleh kasi sikit ee punya cuti ni. dah lama kasi kat kak niesa. hahaha.

    ReplyDelete
  16. banyaknya perancangan.. good luck..

    ReplyDelete
  17. Perancangan yg sgt indah Niesa. Smg stp yg dirancang diberkati & dirahmati-Nya...

    ReplyDelete
  18. Wah..niesa dah siap planning cuti..bagus jugak tu..

    ReplyDelete
  19. Noesa bedak sejuk tuh memg boleh ilangkan resdung/bersin..akak dlu kuat bersin...resdung toksah ckp memg asyik gosok mata,hidung...memg seksa...bile akak selsema pastu selsema tuh blocking idung xleh nafas akak cpt cpt tepek bedak pastu trase flu slowly move...alhamdulillah skang jrg bersin n kne resdung lg

    ReplyDelete
  20. alolo..cian ktk..sabo jakla niesa..kmk nabung skali ctok :D

    ReplyDelete
  21. bnyak sungguh aktiviti tahun ne kak Niesa sampai cuti pun dah berkira2..haha. :P
    hmmm, 4 hari not bad lah kak.. asalkan malam takbir dekat rumah.. lama2 cuti pun x best jugak. huhu

    ReplyDelete
  22. menabung tesco dan digi sini..

    ReplyDelete
  23. wahh..ng byak plan ny tok koh..hrap2 smuanya baik ajak2..slmat maju jaya! :)

    ReplyDelete
  24. Bnyk perancangan tu bagus Niesa drp tak merancang langsung kan... All the best ye..
    3x kfc.. :D

    ReplyDelete
  25. Baguslah tu buat perancangan lebih awal...

    ReplyDelete
  26. Assalammualaikum...niesa,

    pening gak memikirkan pasal cuti nie kan...

    mselim3

    ReplyDelete
  27. Btol tuh sis sjak kes mh370 lepas tuh dgar plak brita pasal kapal trbang malindo air yg trbakar tuh . Haih macm2 kan . Oke la tuh sis 4 hari dari tak dpat cuti lnsongkan . Hehe :D

    ReplyDelete
  28. Hehe. Kejap ja kan rasa kalau cuti-cuti ni. Hehe

    ReplyDelete
  29. bagus niesa merancang awal-awal.. menabung kfc dan ford di sini.. :D

    ReplyDelete
  30. salam..waa bagus bagus..plan awal+ kan dear :)
    btw isi tabung digi dan ford :)

    ReplyDelete
  31. hhahaha. 1/5 tu dating gan bella. bln 10 pun dgn bella jgak akn? kite nak p holiday kat mane ek? ahahhaaa. semoga selamat sampai sini tau dear =)

    ReplyDelete
  32. wahhh, memang suka travel ye. bestnya. sheda pon minat tapi tak berpeluang lagi nak travel jauh2 :)

    ReplyDelete