Tuesday, February 04, 2014

❤ Tekak yang sentiasa buat hal ❤

Assalammualaikum dan selamat petang!

Hari ni kesayangan semua lunch apa?tekak niesa hari ni nak makan macam-macam!aduhai. Sejak dua menjak dan bermenjak-menjak ni, selera makan niesa selalu membuak-buak dan bertambah-tambah. Mak niesa cakap mungkin sebab niesa amalkan Vit C shaklee tu. Kawan niesa pun sampai cakap yang niesa ni gemuk. Tapi tak kisah la, bukan gemuk tapi comel.

click utk besar


Kawan niesa ni komen gambar yang ada singa tu, entry sebelum ni ada gambar. Rasa macam pelik gemuk tang mana pulak walaupun di akui kebelakangan ni badan niesa macam, macam tu lah!ngahahaha

Niesa sebenarnya kan terasa nak makan laksa sarawak ayah niesa. Dia memang terer buat laksa ni. Rasa macam mengidam pulak. Jadi malam ni nak request la.

.
Pinjam gambar blog Dapurku Sayang jap. Air liur dah meleleh-leleh tengok gambar ni. =_="

Pastu niesa tiba-tiba teringat sayur midin. Alangkah nikmatnya kalau dapat makan kerabu midin. Ada x kawan-kawan tak tau sayur midin sebab kalau tak silap sayur midin ada kat sarawak je. Memang sedap kalau dibuat kerabu.wuaaaaa!

ni la sayur midin. Sangat sedap! Sebenarnya dulu niesa pernah wat entry pasal makanan-makanan sarawak tapi malas lak nak cari. Hehe

Sungguh tekak ni sangat lah suka buat hal. Nanti request kat mak belikan sayur midin. Lapar dah ni, nak balik lunch!okbai!xoxo





28 comments:

  1. hahaha..sama lah kita sis,,asyik mo makan saja.. mcm2 di fikiran mo makan itu ini... uiks! laksa sarawak tok mmg menggoda betul.... nyum! hihi

    ReplyDelete
  2. SALAM. hahah sy suka kata-kata dekat pic yang last tu dear :D

    ReplyDelete
  3. Sedapnya laksa sarawak, akak pun dah teringin nak makan :)

    ReplyDelete
  4. comel ayat tu...eat whatever u want..eat them too...hihi

    ReplyDelete
  5. NIiesa,, bella tringgin nak mkn laksa sarawak. perghh sdp nye.. hehehhehe.
    mkan slagi mampu. nnti hlg slera mkn lg ssh hti

    ReplyDelete
  6. ni citarasa sarawakkan.. akak penah makan sayur midinni kat sanajer.. memang sedapler ... kat semananjung ni adaker tak yerk???

    ReplyDelete
  7. "...eat them too!.."hahaha..

    1st time dgr sayur midin..new knowledge..ehe..n xpernh mkn laksa sarawak ..laksa johor ye..hehe..=)

    ReplyDelete
  8. seriously tak pernah makan laksa sarawak

    ReplyDelete
  9. hahaha. ayat last memang terbaikk. ni buat rasa nak makan orang. hihihi

    ReplyDelete
  10. assalam niesa..sayur midin tu goreng belacan sedap kan....

    ReplyDelete
  11. Hehe. Makan ja kalau ada selera. Hehe. Tp makan yg berkhasiat lg baik :)

    ReplyDelete
  12. Malam2 ni baca ebtry niessa tetibe terasa lapar, Apakah? haha ...

    ReplyDelete
  13. Baca topic ttg makan awal2 pagi ni jadi lapar pulak hehee.. :D

    ReplyDelete
  14. Makan jgn tak makan..hehee sayur midin??pes time dgr ni:D

    ReplyDelete
  15. awas... itu petanda nk mbesar lagi...lagi... kikiiii.... tkpe, dik niesa kita still shomel...:)
    kak tk pernah rasa laksa sarawak... nampak sedap uuiiihh...mmmm

    ReplyDelete
  16. laksa sarawak mmg sedap..tapi SB malas nak buat...kita gi kedai makan..huahuahuaa!!..

    ReplyDelete
  17. K nrl x pernah rasa lagi camner laksa sarawak tu... tapi tgk gambar tu mmg nampak sedappp... Sayur midin??? pernah dengar & tengok... rasanya dalam jjcm tv3 kot...

    ReplyDelete
  18. Hahah eat them? xD
    I heard a lot of Sarawak food is good ^^ Although I never tried any of them much.. except the Kek Lapis Sarawak, those are awesome by the way

    ReplyDelete
  19. apa tu sayur midin yek? sama la akak pon gemokss..tapi tak giler hokeyy..

    ReplyDelete
  20. sy pernah mengalami sindrom macam nie..hasilnya dekat 100kg gak berat saya naik dulu..hehehe...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  21. Sayur midin sgt la sedap! Rangup jer

    ReplyDelete
  22. kalau makan vitamin , memang selera makan bertambah kan :)

    ReplyDelete
  23. Aik kenapa sama pulak ni? Tekak Nad pun sekarang bukan main lagi. Konon nak diet tapi nak tahan nafsu punya susah T_T

    ReplyDelete
  24. niesa..sayur midin tu..kat sini rasanya sayur pucuk paku kott ! :)
    akak pon selalu terjah blog dayang ni ( dapur ku sayang )

    ReplyDelete
  25. hahaha lawak na juak quote kat dibah ya kak. ahaha dgn orang2 ya sekali kenak makan

    ReplyDelete