Monday, February 03, 2014

❤ Monday blues!blues!blues! ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Tajuk entry tidak berkaitan dengan isi entry.harap maaf. =_="

Niesa kembali bersiaran!yeay! Walaupun belum sihat sepenuhnya tapi Alhamdulillah tak seteruk minggu lepas. Kesian tekak kena paksa makan ubat. Nak wat macam mana kan kata nak sihat cepat. Hari pertama dan kedua demam selara tak berapa, masuk hari ketiga dah mula membuak-buak. Semalam g sarapan ngan kawan-kawan order murtabak ayam, belum sampai 3 jam dah menapak kat kfc makan tengah hari. Sangat pandai g sarapan pukul 10 pagi. Bhahaha. Dalam pukul 2 macam tu balik rumah sebelah petang layan Bukan Kerana Aku Tak Cinta. No wonder la ada sorang makwe ni tergila-gilakan abang jebat, sebab abang jebat mmg sangat-sangat cool! Hahaha. Niesa suka tengok watak mastura dalam tu. Walaupun gatal dan gedik tapi watak tu tak buat niesa rasa menyampah pun. Comel je dia pegang watak tu. Tak sabar pulak nak tunggu next episod tapi niesa nak tau ending dia macam mana. Kalau happy ending niesa nk la tengok sampai habis, kalau sad ending mmg tak nak la tengok. Haha. (Sangat tak suka sad ending tak kisah cerita ataupun novel)

Aktiviti sebelah malam, niesa sebenarnya carik kek durian cheese tapi tak ada.  :( so niesa order oreo cheese je la. Lagi 2 tu kawan yang nak makan tapi niesa makan je semua tu. Sharing is caring!haha

Melepak kat secret resepi. Sanggup duduk berhimpit sebab nak duduk kerusi sofa. Bestfren niesa, ada 3 lagi besfren lelaki tapi malas la nak tangkap gmb dorang. Kihkih

Hari ni masuk ofis tiba-tiba niesa blank tak tau nak buat apa. Sudahnya niesa online je lah balas kunjungan kawan-kawan. Pastu tiba-tiba ada singa datang. Seronok pulak tengok.

Tukang tangkap gambar ni sangat la hensem!hahaha. Gong xi fa cai! Mengikut kepercayaan orang cina dorang buat tarian singa ni utk dapatkan fengsui atau tuah. Tu manager niesa cakap la. Seronok tengok singa ni menari. Ni dekat lobby hotel, ramai gila orang tengok.

Serius!niesa tak tau nak buat apa ni!goshhh!okbai!



25 comments:

  1. Kak Niesaaa, nak cake tu pls? :( Nak nak nak dah lama tak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak?nak?jom datang sini nad!hihihi

      Delete
  2. ehem.insyaAllah dalam march kok guwe pulai bintulu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai ketemu ya nnti buk..haha..ya klaka indon + dayak ka apa sis?ehe

      Delete
  3. walauun sdh kerja tapi masih rileks2 kah Niesa?? best nya.. klu tarian singa dtg mmg ramai lah mo tengok...hehe..
    amboi tempat lepak SR tu....hihi..best bah jumpa kawan2...
    lama sdh tertinggal cerita 'abg jebat' tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa mcm tgh cuti bha ni kak..hehe..sgt best!terus lupa sakit..haha

      Delete
  4. sedapnya kek tuu.. pos ke rumah kita boleh? haha

    ReplyDelete
  5. uiss mak aii..tengok slice cheese cake oreo..buat akak telan aiqliuq jek taw ! :)
    tumpang hepi ye niesa..dok tengok singa menari hehe.. :D

    ReplyDelete
  6. wahhh kek tu sedapnya ^_^ nyum nyum terliur tengok

    p/s : harap dapat vote blog acik untuk favorite lifestyle blog di media social awards. cara-cara ada di blog acik

    ReplyDelete
  7. bila last akak gi secret resipi eh..lama tak singgah..
    gong xi fa cai niesa...heheh

    ReplyDelete
  8. Tengok gambar cake, dah tahu kek secret recepi..sedapnya..

    ReplyDelete
  9. Wah! Lama tak mkn kek tu, fav CN haruslah butterscotch ;)

    ReplyDelete
  10. Ahahah kak niesa. You are seriously blurrr ye? :P
    hikhik
    eh terkejut beruk qila ada tag makwe abg jebat di situ hohohoho.
    yes, gedik gedik pun comel kan hihihih.
    <3333

    Nagaa tu comel heheheh
    hoi kenapa curi fav cake qila hah!!!!??? hehehhe.
    love oreo cheese hhehehe
    tu macadamia kann nyummm
    anddddd indulgence aawh lama takmakan ehheheeh
    latest secret recipe qila suka red velvet <333333
    hihihi tapi cake situ mmg sama je hehe.

    ReplyDelete
  11. Sorry qila merepek. Love ya hehhehee

    ReplyDelete
  12. ngundang klaparan..oreo cheese ya..:3

    ReplyDelete
  13. sedapnye kek tu...lame x makan.....rase nak mntak blanje je!hihihi

    ReplyDelete
  14. durian cheese?xpernah rase..mcm pelik je kombinasi nye..hehe..

    btw , sempat je bergambar dgn singa tu..hehe.

    ReplyDelete
  15. niesa dah sehat la ea skang ni? hehe patutla berselera makan ye? hehe
    sonok tengok lion dance. kagum betoi tgk die bleh lompat2 tiang yg tggi tu hee

    ReplyDelete
  16. Makan dulu baru blh buat kerja Cik Niesa...Nyum2

    ReplyDelete
  17. fuhh..nasib baik minggu nie tak perlu lalui monday blues sbb monday still cuti..hehehe..kenapa gmbar 3 lelaki tu tak amik??ini boleh masuk ketegori sexist nie..hahahaha :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. Tetiba lapar kek. Ayooo. Sedapnyaa. IM pun batuk2 lagi, satu rumah bersambung2 batuknya..

    ReplyDelete
  19. Pehh.. kek feveret tu.. best.. :)

    ReplyDelete
  20. Sedappp kek tu... singa kat opis ni x datang lg... kat sini ramai yang bercuti lagi... ada opis yang x bukak lagi... mayb esok lusa lah kot dapat tgk tarian singa tu....

    ReplyDelete
  21. choclate indulgence..my hubby's fav...sodapnyerrr

    ReplyDelete