Thursday, February 27, 2014

❤ Celcom yang baik hati ❤


Assalammualaikum dan selamat petang,

Hai semua!seminggu sekali baru muncul ye niesa ni. Hehe. Makin hari mood untuk blogging tak tahu hilang entah kemana. Sebab tu jarang jenguk blog. Blog kawan-kawan pun sempat jenguk kejap je. Memandangkan ada kesayangan yang rajin isi tabung untuk niesa, jadi niesa sempat click tabung tapi tak sempat nak bagi tau. Nampak tak betapa sibuk je beta ini. Ekeke.

Tak de idea nak update apa sebenarnya. Cuma nak cerita niesa pelik kenapa celcom baik sangat. Dah la dah berbulan-bulan niesa punya BIS free. Rasa-rasa macam 3 bulan dah kot. Pastu hari tu top up dapat lagi kredit free, hari ni tiba-tiba dapat lagi. Dah selalu sangat dapat kredit free rasa macam pelik. Baik nya celcom! Tu kira bersyukur sangat-sangat sebab kos untuk t.up berkurang la kan? Awal bulan tu dapat dah mesej dari celcom cakap BIS niesa dah expired tapi simbol blackberry 3G tak pulak hilang, tengok sampai sekarang boleh guna. Thank you celcom! Bagi la lama-lama sikit free tu, setahun ke, dua tahun ke. Hahaha. Nanti bulan depan tambah la RM1 lg untuk bonus. Tahun lepas bonus RM3 tahun ni RM4. Nak kumpul banyak-banyak la bonus nanti boleh sembang lama-lama dengan girlfriend. Ouhyeahh!


Agak-agak siapa lagi insan bertuah yang dapat free-free dari celcom ni?dekat twitter macam ramai je. Kat sini ramai tak?heee..

Nota hati : Maaf kalau belum berkesempatan nak menjenguk rumah kawan-kawan semua. Niesa jenguk slow-slow ye. Hehe.okbai.xoxo


31 comments:

  1. Eh eh celcom memang baik tapi qila malahnyoo nok gi beli hehehehe .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try ar pakai celcom lak...hahaha...kot2 dpt free syiokk oww..

      Delete
  2. Akk pernah dpt free internet celcom 3 bulan..dpt sms kata nk xpired tp internet ada je..lps 3 bln dpt sms sim kad tu nk tenminit lak.bru akk topup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niesa pun sll cm tu kak...bila dia kata nk trminate cpt2 t.up...tp sll je dpt bis free...kdg2 2 bln...yg ni paling lama...hihihi

      Delete
  3. gney mk redeem bonus oo..kmk dh btahun2 kei celcom xpnh dpt bonus dr cdak.huwaaaaaaaaaa...maxis jk salu dpt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kmk pun xtauk deng...sllnya, nya akan auto creditkan pg akaun...tiba2 jak dapat bonus...hihi...

      Delete
  4. waa.. tahnaih.. saya x pernah dapat pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena bodek celcom sikt2 kot...hehehe

      Delete
    2. bodek yg macam mana tu..? ceciter sikit.. hehehe

      Delete
  5. tak de dapat pon..akak ni pengguna setia celcom..tp top up sebulan sekali jek pong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niesa pn jarang t.up kak...sll t.up bila bis tamat je...tp sll gak dpt bonus...hehe

      Delete
  6. BIS tu untuk Blackberry je ke?

    ReplyDelete
  7. wau untungnye!tp saye pki mxs...huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org srwk xramai yg pakai maxis tu yg sll guna celcom je...hehehe....

      Delete
  8. Tahniah lah Niesa.. baik hati celcom.. :)

    ReplyDelete
  9. Akak ada juga dapat niesa..best kan..

    ReplyDelete
  10. ini laa antara kebaikkan menggunakan prepaid..tetiba jer bleh dapat bonus/cdt free..hehe..tahniah niesa..hehehe..menabung visa sini..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. untungglaa. xpyah nak byar BIS. ehee. adik bella pun dah bertahun dpt free internet ni.

    ReplyDelete
  12. wahhh..Tahniah! bagusnya dapat bonus free... kak jarang plak dapat niesa.. kedekut celcom dgn kakak...haha..
    ingatkan utk sembang dgn BF..hihi

    ReplyDelete
  13. ha..ha.. tq niesa sbab selalu isi tabung saya.. x pnah dpat pun.. tawaran2 mcm tu...

    ReplyDelete
  14. Oh, mungkin untuk pengguna setia Celcom kot.

    ReplyDelete
  15. tahniah... org yg guna postpaid confirm x dpt kan. hehehe...

    ReplyDelete
  16. dah lamak kmk curang dgn celcom tok.. kinek tok pake maxis jak. XD

    rezeki lah ya. alhamdulillah. hehe

    ReplyDelete
  17. salam. hihihi sy pun ada dapat dari Digi :D

    ReplyDelete
  18. wah,bestlah macam tu,hehee... saya tak dpt pun,hmm... rezeki akak kot ;DD

    ReplyDelete
  19. huuu.... aku terlupa topup internet celcom free aku... dah kena terminate 3 hari lepas.... dkt 1 tahun aku guna free... nie guna simkad baru pulak... dok jampi2 kot dpt free lagik

    ReplyDelete
  20. Sy pnah dpt intenet celcom free smpai 3 bln kemarin dpt msg dari clcom tmpoh sah simkad nk abis arini topup trus xde intrnet free ..myesal topuo

    ReplyDelete
  21. Saya dah pakai 2 tahun free... baru td tiba2 kredit habis.. simkad tahun 2005...mnkin bug

    ReplyDelete