Saturday, January 11, 2014

❤ Setelah sekian lama ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Kesinambungan kisah mengidam donut yang tak sudah. Haha. Ouh ya, antara tanda-tanda PMS mesti nafsu makan membuak-buak kan?and yesss!niesa dah habis kan 1,2,3 & 4 aiskrim dalam masa setengah jam ok! Masa beli aiskrim semalam mula-mula nak beli 1 je. Tapi nafsu nak makan yang tu jugak,yang tu dan yang tu sekali beli 4 jenis aiskrim! ~_~


eh, bukan nak cerita pasal aiskrim. Tapi nak cerita pasal donut Big Apple and finally!!!niesa dapat jugak makan donut yang di import dari Kuching. Bahahaha. Thank you my dear bestfriend sebab sudi belikan niesa donut ni kebetulan dia balik bercuti, semester break. Jadi, semalam lepak makan-makan kejap dengan kawan-kawan. Gelak sakan sampai meleleh air mata pastu niesa cerita pasal my boss bagi Big punya Apple. Haha. Tak pasal-pasal kena gelak. demm.


GF niesa cakap nasib baik masih ada nampak bentuk donut tu. Hihi. Alhamdulillah rezeki yang ditunggu-tunggu. ❤ ❤ ❤

Girlsss!!! Ni rumah kawan jugak malam-malam jadi kedai makan. Memang ramai orang datang sini sebab sup kawah dia mmg perrrggh!terbaik!jemput singgah Sup Kawah kalau datang Bintulu.hihi. oklah. Saja nak kongsi kisah mengidam yang tak sudah ni. hehe. Okbai!xoxo





49 comments:

  1. bestnyer big apple ! CN lagi suka big apple dari dunki donut..tp betulla, sebelm pms mesti nk makan macam2..sekarang ni CN gila ngn pretzel..dah habis 2 bungkus CN hentam ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh!pretzel!sedappp tuuu..jgn niesa pun mengidam jugak sudah la..kihkih

      Delete
  2. wah!! big apple... shylla ske yg oreo nnt try la... nyammyhh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. oreo mmg sedap!tp tempat niesa xde big apple tu yg ssh nk pilih..hukhuk

      Delete
  3. banyaknya aiskrim! saya pun baru makan aiskrim minggu lepas, eskem potong perisa kacang merah ><

    aww big apple, tadi keluar beli barang ingatnya nak beli donut tu tapi tak kesampaian pulak sbb nak cepat :( lama tak makan big apple

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh..eskrem potong!!!nak jugaakkk..hikhik...
      kat sini xde big apple..tu yg mengidam yg amat..hukhuk..g beli cpt..pastu pos g umah niesa k? wink!wink!

      Delete
  4. banyaknya aiskrim! saya pun baru makan aiskrim minggu lepas, eskem potong perisa kacang merah ><

    aww big apple, tadi keluar beli barang ingatnya nak beli donut tu tapi tak kesampaian pulak sbb nak cepat :( lama tak makan big apple

    ReplyDelete
  5. Ihihihi ya allah bestnyaa i love donut hihihihihi <3
    Nyumm :O
    Omg kak niesa makan 4 aiskrim?
    Amboiii melampau ni. Hihihihi.
    Betul, PMS makes us go hungry like a tarzan. Eh. :P
    Hihihi
    Sup kawah? Wah wah wah heheheeh happy mengidam day kak niesaaaa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tarzan pun tak mcm kita bila mkn yang..hihihi..me tooo!love donut so much..wuargghh!hehe...
      <3 <3

      Delete
  6. Akhirnya dapat juga niesa merasa big apple donut...yeaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak..akhirnya..lepas jugak rasa tekak ni..hikhik..

      Delete
  7. wah2..overnya craving dia.kalah org ngandung..haha..tapi mmg betul pon..mesti asik lapar je kan..mcm membela lak.hee.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak..org mengandung pun xmcm niesa..hehe..haa..btul tu..mcm membela pun ada nafsu mkn billa dekat2 nak pms ni..

      Delete
  8. aduiiiiiiii...kenapa sy ternampak gambar big apple d sni??...huhu...big apple dr tempat sy 2 jam jaraknya....cam mengidam la pulak~ huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kt tmpt niesa..terpaksa ke Miri nak cari Big Apple ni..dr tmpt niesa ke miri pun 2 jam..adoiii..alamak!dh menyebar virus big apple la plak..hee..

      Delete
  9. amboii,sampai aiskrim..nanti gemuks tak tau..hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..bkn gemuk kak..comellll.. ;)

      Delete
  10. akhirnya dapat juga makan donut tu niesa.. amboi mengidam ais krim smpai 4 skali beli..haha.. dasyat tu. best lah dpt jumpa kawan2 smbil sembang2...hehe
    ndak pernah dgr ttg sup kawah... mcm sup biasa jugak kah?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la sis..terlaksana sudah tekak nak makan donut..hehe..menyembang smpai x ingt jam tu..byk sgt yg nk disembang..hihi..rasanya mcm sup biasa jak tu kak tp dlm ada mcm2 perut,daging,ayam n tulang kot..hehe..

      Delete
  11. donat..lama x mkan..slalu big aple je.. melantak..
    skrg tringin nak cri jacko..tapi pyah nak jmpa..
    wow baik bf..bwakan donat ya niesa..
    mnabung di sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt sarawak ni ada big apple je kot sobri..jacko tu niesa xtau mende..hihi...itulah..sgt baik!thanks sobri.. ;)

      Delete
  12. wow.. big apple eyhhh.. sedapp.. hahaha..ada cheese gikk yaaa...

    ReplyDelete
  13. akhirnya, berjaya jugak dapat donut big apple insted of buah epal kan..? heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki yg ditunggu2 tu pha is..hikhik.. :D

      Delete
  14. alhamdulillah tertunai akhirnya hajat..wow bestny big apple.dik niesa oiii kamu buat akak nk gi beli jgk nanti.....huwaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah!hehe..ampunnn...g beli kak..sedap tau!hahahaha..(gelak jahat) gila menghasut donut punya pasal..hehe

      Delete
  15. Wahh.. berselera pulak tengok donut hujung2 minggu ni.. best. Slmt berhujung minggu Niesa.. :)

    ReplyDelete
  16. uiss niesa 4 sekali makan aiskrim..tak sejuk ke hujan2 makan aiskrim ni dik oiii :)
    hehe campak sini satu ;D

    akhirnya tertunai sudah hasrat di hati dount big apple yg di nanti, barulah puas rasa dihati makan dounat big apple bukan... apel big lagi haha :D

    ReplyDelete
  17. finally, merasa jugak big Apple kak Niesa!! hahaha, dari hari tu nak sangat.. sye pun suka makan B.A ni, tp area sy xda jual lg benda ni..cuma merasa jer kalau org dri kk or tawau bawakan..hewhew :P

    ReplyDelete
  18. nyaman makan kat sia niesa. kmk suka nasik goreng. dolok time diam btlu, jalan kaki jak nak ke kedey ya dari rumah tunang.ahahahah

    ReplyDelete
  19. wahhh,, Niesa dah dapat. IM juga yg tak dapat-dapat lagi. Kena cari juga ni.

    ReplyDelete
  20. uuuuuu kak niesa... nyaman do po eyh.. hehe kmk sik kalak makan gik .. huhu

    ReplyDelete
  21. Donut Big Apple Perisa apple mesti soooooooodapkn Nisa? Heheeeee

    ReplyDelete
  22. dah lama x mkn donut kat big apple. nyum2...

    ReplyDelete
  23. mak aii niesa.. sampai import dari kuching.. hehe jauh bebenor tu..

    ReplyDelete
  24. pernah melimpas sup kawah ya masa g umah makcik. tapi syg time ya baru pas makan. nunggu singgah bintulu lagik lah mun mok merasa. hehe

    ReplyDelete
  25. Assalammualaikum... niesa,

    sedap nyer donat apple tu.. rezeki jgn ditolak..ehhehe

    mselim3

    ReplyDelete
  26. wah..memang betul mengidam ni...

    ReplyDelete
  27. ika pun camtu juga niesa, PMS je mesti nafsu makan tu mengidam macam2, mood pun swing 360degree terus haa --'

    akhirnya dapat juga big apple ye..ihiks

    ReplyDelete
  28. Kemain niesa mengidam bagai...hahaha

    ReplyDelete