Thursday, January 30, 2014

❤ Selamat bercuti pendek! ❤


Assalammualaikum dan selamat pagi!

Pagi yang cerah! Sejak boss balik Singapore beberapa hari lepas kerja semakin berkurangan. Hari ni siap goyang kaki lagi. Whahaha. Tapi pagi-pagi dah aaacummm!aaacuumm!Ekrs, ni virus-virus yang disebarkan oleh kawan-kawan sekerja la ni. Hari tu manager niesa berjangkit dgn Front Office sekarang niesa pulak dah terkena virus flu ni. Stress gila asyik bersin pastu hidung dah merah macam badut Mcdonald. Kalau berlarutan ni nak mintak mc la. Bukan selalu dapat cuti lama-lama ni memandangkan esok dah cuti raya cina.


Merah menyala tanglung kat luar. Petang nanti dorang nak bakar mercun yang berpapan-papan tu. 


Memandangkan esok Tahun baru cina, hari ni niesa pakai la merah. Siap pakai jeans lagi. Mentang-mentang bos takdak.hahaha. Bukan selalu kan?heee~

Esok cuti pendek ke cuti panjang ke apa-apa pun selamat bercuti dan selamat berhujung minggu. Manfaatkan masa rehat anda dengan aktiviti yang berfaedah. ecewah. Lagi 15hari niesa nak terbang ke Kuching. Yippi!tak sabar!


Happy Chinese new year! walaupun niesa mata sepet macam cina tapi niesa takde darah campur cina ye kawan-kawan. Haha. Mungkin nenek-nenek moyang niesa kot. Niesa pun tak tau la dari mana datang muka ala-ala cina ni. Selalu jugak la orang cina cakap cina dengan niesa. Wo pu che tau ooo. haha.okbai!xoxo
Xin Nian Kuai Le




28 comments:

  1. Selamat bercuti pendek lah ye Niesa... petang nanti... berdentum-dentum pulak mercun meletup ye Niesa :)

    ReplyDelete
  2. selamat bercuti niesa! Xin Nian Kuai Le apa maknanya tu? hehe

    ReplyDelete
  3. selamat bercuti...sib baik nama lisa...kalau tengok dari gambar orang ingat nama Ah Lian..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. haha kmk sepet sikit .. arwah nenek madah mata kmk belum di sunat sebab adik2 lain sik sepet =P selamat bercuti kak niesa =) have a great holiday walaupun pendek =)

    ReplyDelete
  5. Semangat CNY tu...siap pakai merah lagi..haha.. rileks habis lah bos ndakda niesa...haha..

    ReplyDelete
  6. wow..niesa punya adik bradik yg lain mata sepet x? mungkin keturunan..anyway..kulit niesa memng putih..masa kita jmpa dlu.. biasalah org sarawak dan lawa2 :) ha..ha,

    ReplyDelete
  7. happy holiday n chinese new year kak ahahaha.
    piwittt merah itu seksi ok :D
    Hikhikhik

    ReplyDelete
  8. Selamat bercuti..!=)..
    terbang ke kuching wt gapo?hee..

    ReplyDelete
  9. hehe nasib baek nama niesa.. kalo nama lee sa soo...hee kak gurau je...
    suka kak tngok muka niesa ..comel..slmt bhujung mggu jg dik niesa ...........

    ReplyDelete
  10. wahh semangat CNY ni..siap pakai red colour lagi..:)
    selamat bercuti pendek Niesa..:)

    ReplyDelete
  11. kena kaji salah silah keturunan..kot ada darah hang lipo mai

    ReplyDelete
  12. selamat bercuti niesa..happy holiday..:D

    ReplyDelete
  13. happy holiday... kemain lagi bila bos tak de ye... pakai jeans.. :p

    ReplyDelete
  14. Oh so you have to work during CNY? But anyway, have fun going back to Kuching later ^^

    ReplyDelete
  15. kak, tasneem mai nak belajaq bahasa cina buleh? cungg laa kak pakai merah! ^^

    ReplyDelete
  16. selamat bercuti... :D a.ahhh lha muke memang sebijik mcm cina.haha

    ReplyDelete
  17. macam pernah tengok.. company NICE ke tu?

    ReplyDelete
  18. Selamat bercutu Niesa.. semoga ceria selalu.. :)

    ReplyDelete
  19. Dulu akak keje hotel bhgn kewangan bile supplier nak mik cheque diorg bantai ckp cina ngan akak...mse tuh akak bujang lg n free hair..bile akak ckp sy org mlyu trus die mtk maaf sbb die pkir akak org cina...akak rasa muka akak xla nmpk cina mana

    ReplyDelete
  20. Dah abih cuti br k nrl dtg sini... Niesa mmg nampak chinese look... Kemain pakai jeans lagi pi opis yer... baju pun tema CNY ... nasib merah belang2... ^__^

    ReplyDelete
  21. Hai Niesa.... dah abih cuti baru k nrl datang... *__^
    Kemain lagi pakai jeans pi opis yer... sesekali xper... baju pun tema CNY... nasib merah belang2...

    ReplyDelete