Thursday, January 16, 2014

❤ Nampak sangat menipu ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Sebenarnya niesa dah lama nak buat entry pasal ni. Tapi asyik tangguh dan tangguh je. Al-kisah sejak bila niesa tak ingat tapi yang pasti niesa memang kerap dapat email kononya daripada RHB bank suruh update profile, no phone dan macam-macam lagi la. Email yang niesa dapat beberapa hari lepas


Dah berapa banyak kali dah suruh niesa update. Eiii! Nampak sangat menipunya, niesa mana ada akaun RHB Bank la! Haisss! Sekarang ni memang banyak kan kes curik duit melalui akaun ni. Minggu lepas pun niesa ada shopping on9 kiranya transfer duit ada lam dalam 2 kali. Lepas tengah hari tu Maybank call buat pengesahan. Dorang dah remind siap-siap kalau ada dapat email suruh update profile or apa-apa yang berkaitan jangan percaya sebab dorang tak pernah buat macam tu. Jadi beringat sebelum terkena. Next entry niesa akan share video untuk kenal pasti website ori dan website tipu tapi khas utk pengguna Maybank2U. Mungkin ada yang dah tengok tapi tak kisah la, nak share jugak. Hihi.okbai!xoxo

29 comments:

  1. A'ah. Sangatlah menipu. IM pernah dapat. First time pelik sebab tak pernah ada akaun dgn rhb tp bila fikir balik nampak sungguh permainannya..

    ReplyDelete
  2. Selamat pagi, Niesa...
    Email camni K nrl pun selalu dapat... RHB & Maybank... x abih2 suh update profile... k nrl ignore je... ^__^

    ReplyDelete
  3. Kakak pun sllu dapat email begini niesa...mcm2 lah.. mmg menipu punya kes..jgn mudah terpedaya... klu kakak dpt, terus delete..

    ReplyDelete
  4. betol tu dik niesa..... cabaran dunia cyber yg canggih skrg ni serba serbi hujung jari...hati2 jgn mudah tmakan....:)

    ReplyDelete
  5. Akak pun ada dpt niesa tp ignore je nmpk sgt menipu...kdg2 dpt email dr maybank2u suh update bagai tp booo layan

    ReplyDelete
  6. kena berhati-hati dengan email macam ni,,kalau kita ada akaun pon tak boleh bagi sesuka ati..bahaya..ishh..ramai sangatorang y bijak tapi menggunakan kebijaksanaannya untuk menipu..

    ReplyDelete
  7. haha.. sama..1!! banyak kali dapat email tu, padahal kita mna ada akaun rhb..

    ReplyDelete
  8. Kita pun kena macam ni pdhl xde akaun rhb..huhu

    ReplyDelete
  9. sekarang makin yeye pula berleluasa kes ni kan

    ReplyDelete
  10. kita kena lebih berhati hati zaman sekarang nie..apa yang saya tahu banking system tak akan pernah hantar email suruh update personal address..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. bait2 ya niessa..zaman nektok anything can happens :)

    ReplyDelete
  12. Betul kak niesa.
    Kakak qila pun ada cerita huhuhu tapi maybank2u memang secure gila hahaha takut qila xD

    ReplyDelete
  13. waa..macam2 kan sekarang.kalau ada yang tak tau, mesti dah kena..

    ReplyDelete
  14. Haiiiii..Cakkk!!
    done follow sini no. 62
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. jangan layan lain kali...
    dah follow awak dear ;)

    ReplyDelete
  16. hah??ade penipuan laman web jgak ke..adoi ni yg takot nak transfer online ni. better buat manual =) huuhu. sadiss

    ReplyDelete
  17. Nice entry..pedoman kita semua..mesti berhati hati..

    ReplyDelete
  18. Samalah niesa . Kiera pun selalu dapat dari RHB , CIMB , dan macam2 lagi. Orang yang nak cepat kaya, macam2 taktik la depa buat . hmm :(

    ReplyDelete
  19. macam2 cara sidak ya pkei nipu org...

    ReplyDelete
  20. ah'ar lah kak Niesa, kena hati2...sye selalu dpt message SPAM dekat inbox FB kata nak minta tolong.. selalu yg inbox sye org africa..peh, gilerr nak transfer duit sma org x kenal..huhu, nampak sangat nipunya..sah2 akk akk xda akaun rhb..lol

    ReplyDelete
  21. Mmg mcm2 penipuan yg ada skrng ni Niesa.. mmg kena sentiasa berhati2..

    ReplyDelete
  22. Tak baik kut asyik duk tipu org je ni..huhu

    ReplyDelete
  23. haaaa kan dah kantoiii..orang takde RHB acc boleh pula kan dapat email gitu...sah2 tipu....
    kena hati2 kan niesa...sekarang ni tak tentu....

    ReplyDelete
  24. dptjuga email macam ni.. tapi mmg confirm tak de akaun RHB... mmg terus delete je...

    ReplyDelete
  25. dah slalu dah jumpa email2 scam mcm nih.

    ReplyDelete
  26. uish bahaya zaman sekarang ni, huhuh

    ReplyDelete
  27. Mcm 2 sekarang ni..mmg scary kalau duit hlg dlm bank..minta jauh la..huhu

    ReplyDelete
  28. Hati-hati sekarang ni, macam-macam cara orang nak dapatkan duit..

    ReplyDelete