Monday, January 20, 2014

❤ Nak tukar blog ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Niat di hati ni dah lama terbuku. Niesa dah lama nak tuka nama pena blog ni atas sebab-sebab tertentu. Hihi. Saja nak buat pembaharuan dalam blog. Header mayb coming soon sebab dapat idea dari kak Atien. Nama pena yang digunakan sejak tahun 2009 "Niesa Lovecrew" tu niesa nak tuka. Tapi tak ada idea lagi. Nak tuka bukan sebab tak suka tapi entah la rasa macam tak sesuai je. Nama "Niesa Lovecrew" ni pun keluar dari idea budak yang tak berapa nak matang dulu.hehe. Dapat nama "Niesa Lovecrew" ni masa zaman PLKN sebab masa kelas niesa suka sangat lukis bentuk love. Hampir setiap buku ada bentuk love. Masa kawan suruh buat blog tu yang terkeluar la nama blog sekarang dan pengaruh serba sedikit dari blogger Bro Razzi a.k.a Brother Love. Kihkih. Dulu suka tanya pasal cintan cintun dengan bro love ni, siap balas-balas email ok. Tapi tu dulluuuuu.

Sekarang ni dalam kepala otak cuma ada satu nama yang nak diguna. Tengah menari-nari dah ni ha. Memandangkan niesa ni sangat obsessed dengan warna Merah Jambu/Pink/Kalas(dlm bahasa sarawak), niesa ingat nak guna "Niesa si Merah Jambu". Rasa macam nak tergelak pun ada nih. Kalau kawan-kawan niesa tau maunya dorang muntah hijau sebab dah paham sangat perangai niesa yang sangat gilakan warna pink ni. Bila bab tanya pendapat tentang warna, niesalah orang yang akan dorang elakkan dulu sebab dah tau jawapan.hehe. Kesayanganku semua, kalian semua ada idea tak untuk niesa?ke niesa perlu kekalkan nama blog sekarang?any idea?sharing is loving!xoxo!

nota hati : ouh ya, hujan tak berenti lagi la. Entah bila la nak berhenti kan. Dah 2 hari dah hujan tak berhenti.

21 comments:

  1. Replies
    1. nice idea jugak tu dear..hehe..thanks!

      Delete
  2. ok gak niesa:kita transform blog sesekali kan..best of luck dear..

    ReplyDelete
  3. hehe..ok juga.. nama blog yg melambangkan personaliti. tapi guna nama betul pn ok juga. maybe one day niesa xsuka pink pula.. mesti awkward blog.

    ReplyDelete
  4. mesti niesa ni seorg yg berjiwa lembut kan...sweet je minat warna pink....pinky girl la ni ye....

    ReplyDelete
  5. niesa si merah jambu? wow so klasik..so lady!! ha..ha.. :)

    ReplyDelete
  6. ha..ha.ha..niesa.. jumpa gambar apa? so scary :P

    ReplyDelete
  7. tak sabar tunggu perubahan blog nesa...ihiks...

    ReplyDelete
  8. Jangan tukar namaaaa Niesa. Dah kenal dengan nama ni. Hehe

    ReplyDelete
  9. Walaupun pink tapi ramai geng yg seangkatan dengan Niesa. Hehe

    ReplyDelete
  10. Niesa Pinky Pingu...hahaha..gurau jer..

    Regards
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. Pinkilicious ehehee alaa qila takde idea ah kak niesa im so dumb T_T
    hihihihi

    ReplyDelete
  12. sesekali tukar, tak salah.. tapi kena pilih yang terbaik.. tu yang pening tu.. hihihi

    ReplyDelete
  13. Niesa Si Merah Jambu pun ok..tapi kalau one day tak suka warna pink..camne..

    ReplyDelete
  14. nama blog niesa sekarang ni pon dah ok dah..tapi kalau nak tukar try lah niesa.love.pink. hihihihi

    ReplyDelete
  15. Niessa Pinky? huhu. Macam pelik jaa. Hihihi

    ReplyDelete
  16. Niessa Pinky? Huhu. macam pelik jaa bunyi ye.. huhuhu

    ReplyDelete
  17. Takyah tukar nama la dear..dh comey tu.. ;)

    ReplyDelete