Wednesday, January 08, 2014

❤ Multitasking ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Entry ni ada lah beberapa hari dah duduk dalam draft. Hari isnin nak update entry tapi tak sihat tiba-tiba keracunan makanan. Satu hari dari tengah malam sampai ke tengah hari keluar masuk toilet, dah la kerja belambak. Mula-mula nak ambik MC sebelah petang kalau masih tak larat. Tapi lepas telan pil sakit perut Alhamdulillah sakit yang memulas-mulas tu dah berkurangan. Jadi boleh la meneruskan kerja yang belambak tadi. Oh, baru mukkadimah yang ni baru isi.Kihkih. Berdasarkan tajuk entry beberapa hari ni niesa terpaksa buat macam-macam jenis kerja. Haha.

Jadi housekeeping sudah, hari isnin lepas niesa jadi arkitek pulak melukis floor plan yang diperlukan dan dalam masa yang sama boss niesa perlukan list expenditures dan costing untuk company tu. Kerja niesa memang buat bahagian-bahagian akaun je, tapi memandangkan orang yang boss suruh buat floor plan tu asyik kata tak reti nak buat yang menjadi mangsanya ialah niesa. Last week niesa dah ala-ala anak tarzan, minggu ni pulak dah ala-ala cartoon pergi jumpa boss,carik fail, duduk buat kerja, pergi kaunter pulak. Adoi. Kalau dah dengar boss panggil nama "niesa" adalah tu yang dia nak cakap. Oh ya, floor plan tu niesa buat guna microsoft word je sebab guna benda tu je niesa pandai. Tu pun berdasarkan imaginasi setiap level yang niesa tengok. Sebelum ni dah request dengan arkitek firm yang buat plan tu tapi banyak songeh lak. Jadi boss decide buat sendiri, maksud sendiri disini ialah dengan mengarahkan perkerjanya yang membuat plan tu. Dah berpinar-pinar mata menghadap pc dari pagi sampai petang. Manager niesa pulak asyik tanya dah siap?dah siap?dah siap?eii!memang menguji tahap kesabaran betul. Bukannya buat 1 level je, buat 3 level. Akhirnya, siap jugak la 2 benda yang urgent tu semalam. Tapi hari ni ada cabaran lain yang mendatang. 

Terpaksa buat 2 benda ni dalam 1 masa sampai pengsan. =_="

Sedap je menaip. Panjang pulak luahan hati hari ni macam tak kena dengan tajuk. Hehe. Oklah sampai disini nanti niesa sambung blogwalking, biasalah kekangan masa ni.okbai!xoxo

24 comments:

  1. ni betul2 multitasking..kerja orang lain kita yang kena buat...sabar ye niesa..

    ReplyDelete
  2. tahniah niesa dapat siapkan juga tugas yg di beri :) walau hampir pengsannnn hehe :D
    gud job dear!..

    ReplyDelete
  3. dah setel mesti lega kan..semoga dipermudahkan segala urusan...happy working..cilok jap nk isi tabung

    ReplyDelete
  4. lahhh..kena poison food kah sis?? kesian nya..mcm mana boleh kena tu?? huhu..sabar jak lah...
    bah, slow2 buat kerja tu.. im waiting..haha

    ReplyDelete
  5. niesa salam kenal
    mari berbagi


    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

    ReplyDelete
  6. multitasking sungguh niesa yee, hehee. cantik plan tu.. lain kali jgn lambat mkn ubat klau skit.. nnti melarat .. iskk.iskk =)

    ReplyDelete
  7. Semoga dipermudahkan segala urusan dgn sepenuh kejayaan.. aamiin..
    Salam rabu Niesa.. :)

    ReplyDelete
  8. Sama lah kita! Kekangan masa betul sekarang ni T_T Sedih

    ReplyDelete
  9. Hai, Niesa.... Samalah kita... kadang2 jadi mangsa kena buat keje orang... sabar je lah kan dik... tapi sabar2 pun dalam hati ni menjerit bagai nak rak... huhu... :(

    ReplyDelete
  10. kekadang time keje tanpa disangka kita akan diperlukan untuk multi tasking walaupun kita dah rancang apa yang perlu dibuat..tapi nak buat macam mana??dah nama pun kerja..sy pun biasa gak rasa macam tu..hehehe...isi tabung kawin sini..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. amboii, kerja dah mengalah kan perdana menteri ni. hehe semoga kembali pulih ya kak niesa :)

    ReplyDelete
  12. Amboi u do it urself using word? Gila hebak ah kak niesa kito ni wey~
    Heheheheh.
    Kijo molek deh? Kito saye ko kak huhuhu <3

    ReplyDelete
  13. gud job niesa! mmg seronok kan lepas dpt siap kan task..enjoy your work k!

    ReplyDelete
  14. salam Kak Niesa, lama tak jenguk sini..hehe, papun, selamat tahun baru kak! :D, sian akk kena buat 2 kerja dlm 1 msa, jgn smpai stress2 tau :)

    ReplyDelete
  15. wow... great job babe.

    satu perkara yg susah saya buat dr zaman sekolah ialah multi tasking. susah utk saya menyiapkan dua, tiga benda dalam masa yang sama. makin serabut, bukan makin siap.

    keep it up!

    ReplyDelete
  16. mak aih..byknye keje...kalau akak mahu muntah ijau ni..hahaha..memanglah tak larat kalau melukis guna word ni...sabar jela..

    ReplyDelete
  17. Moga semuanya berjalan lancar. Jgn lupa rehat juga :)

    ReplyDelete
  18. bgs nisa.. pekerja yg baik.. pekerja yg serba boleh lebih disayangi.. tp pasti ade yg berdengki nanti..

    ReplyDelete
  19. ika pun biasa buat macam ni, multitasking hewhewhew
    tambah lagi sekarang ni busy dengan amcam2, apa pun ika doakan dipermudahkan segala urusan niesa ya!

    ReplyDelete
  20. bila dah keje, mmg akan multitasking. kalo masa belajar dlu dah biasa multitask, mmg mudah la.

    ReplyDelete