Monday, January 20, 2014

❤ Kenangan Lalu Mengusik Jiwa ❤

Assalammualaikum dan selamat malam,

Eh,eh, hari ni terlebih rajin pulak ye nak update entry. Haha. Bercakap pasal entry sebelum ni nak tukar nama blog mayb tak jadi kot sebab tadi google apa kesan kalau tukar url blog. Macam banyak la pulak kesannya. So mungkin akan kekalkan nama blog niesa sekarang. Entry kali nak cerita kisah lama. Kira throwback la kan. Niesa godek-godek fb tengok gambar lama dalam album niesa dan baca komen. Boleh gelak sorang-sorang,senyum sorang-sorang bila baca komen. Ada yang buat hati berbunga-bunga bila baca komen orang yang minat kat kita. Hahahaha(perasan ada peminat). Dan ada 1 album Karnival Keusahawanan Politeknik 2011, tapi bukan dari fb niesa la ye. Album tu dari fb boleh dikatakan kawan la sebab kenal masa karnival tu. Bila bukak satu-satu gambar dan niesa terjumpa seseorang. Dalam kepala kenapa macam pernah tengok eh mamat ni. Bila cuba ingat balik macam muka blogger Sobri. Tapi niesa takut lak silap orang.


Cuba tengok mamat yang duduk tu. Macam sobri x? Kalau la tu awak sobri, keciknya dunia!haha
Ni gambar kenang-kenangan masa join karnival keusahawan tu. Niesa wakil Politeknik Kuching untuk Catur Bistari. Kita orang budak-budak PSP ni kenal pun sebab booth dorang berhadapan booth kita orang je.


Kebanyakkan gambar kat booth niesa dapat dari budak PSP nama Are Heim. Banyak jugak la kot gambar niesa dekat budak tu sebab budak tu suka main mata ngan niesa!haha. Ampun kalau tu kawan sobri. Tapi memang tak tenteram kalau lepak kat booth sebab dia suka sangat tengok niesa. Last-last b4 dia balik penang siap mintak no fon. Dengan niat nak tambah kawan niesa bagi je la kan. Hehe. 


Ni gambar curi!entah bila camera man tu tangkap tiba-tiba ada plak gambar ni kat fb dengan mata sepet yang entah apa-apa. Masa ni tengah cakap ngan someone, tak ingat plak siapa. Malu ok bila orang asyik dok tengok kita je.(Blushing!)


Dan lagi!tengok la betapa buruknya muka innocent yang entah bila mamat tu tangkap gambar. Haha. Time ni niesa sem 5 rasanya. Sebelah booth Politeknik Kuching ada booth Politeknik Kota Bahru. Seronok tau time ni, kenal macam-macam orang. Masa ni kita orang terpaksa tumpang bas Politeknik apa tah dari terengganu sebab kita orang takde transport kebetulan tempat tinggal kita orang area yang sama walaupun PKS diberi kelebihan tak duduk kat dorm. Kihkih. Terpaksa la buat muka tembok pg cakap kat budak2 poli tu kata nanti balik kita orang nak tumpang. Kesian.


Ha, nie dia budak PSP yang duduk depan booth kita orang. Dia orang je la kot yang selalu tegur kita orang. Yang rajin menyemak kat booth kita orang, kita orang budak-budak Sarawak pun rajin gak nak menjenguk booth dorang ni. Eh, Sobri lagi..is that u??hahaha.. Kalau tu betul la Sobri, maksudnya kita dah pernah kenal la sebelum ni kan?sungguh tidak disangka-sangka..hihi. Ouh ya, last but not least


Nie la mamat yang suka main-main mata tu. Bhahah!Memenuhi permintaan nak tangkap gambar berdua. Gila burok muka zaman belajar!di akui zaman belajar niesa memang tak pernah nak berhias pakai makeup bagai. Cuma time dah ke alam bekerja ni selalu kena tegur boss sebab muka pucat dan mula jaga muka supaya cantik kau!siapa yang tak nak cantik?hahaha. Kelakar bila tengok muka niesa yang entah apa-apa. Semua kenangan tu memang tak kan niesa lupakan. Rindunya nak belajar balik!!! :( 




42 comments:

  1. heheee kecik dunia ni kan....
    tukar nama blog? knapa nk tukr dh cntik nama tu...kak pun pernah tukar dlu tu kesannya kwn2 x leh nk jejak kt...umpama sbuah blog bru..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak...sgt kecik...haha...hurm...tu la..baru terfikir semalam...tu yg xjd nk tukar...nnti mcm susah plak kan...

      Delete
  2. akak nampak mcm chinese.. ada kacukan ke? hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde dear..haha...xtau la mana dtgnya muka cina ni...hehe

      Delete
  3. aish comel jak kmk nangga..xburuk..hehe

    ReplyDelete
  4. Pada setiap detik yang terakam indah pastinya akan meninggalkan 1001 memori indah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu sis...semua kenangan tu pun xkn mampu dijual beli...

      Delete
  5. wahhhh wahh wahhhh.. KLMJ indah cdaknya lok.. hahahaha

    ReplyDelete
  6. Best je tajuk entri ni..hihii,teringat plk kenangan lalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...tetiba teringt kenangan lalu tambah lg mcm ada yg dikenali...haha

      Delete
  7. bukan macam lagi tu...memang SOBRI tu niesa....heeeee! sebijik habis macam sobri...kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la ika..mmg sebijik habis mcm muka sobri..eh bukan macam..entah2 mmg sobri...hahaha...gelak sorg2 tgk gmb ni...

      Delete
    2. ye ke fiqah tu sobri? ha..ha..
      cuba ceq history dia blajar kat mana..ha..ha..
      baru bleh detect :P

      Delete
    3. U know what sobri? Niesa siap stalk blog dan segala yg berkaitan nak confirmkan ni budak psp ke x..takut kot slah org..hahaha

      Delete
  8. Mmg mcm sobri tu niesa.. dia pun ada follow kakak..
    alah niesa tak perlu pakai make up.. mmg sudah sedia cantik bah... ayu gitu...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sangka kan kak!haha..thanks kak atie..biasa2 jak bha niesa ni kak atie.. :)

      Delete
  9. comey apa niesa tampa make up.. beautiful natural gitew :)
    tak perlu lah kott tukaq nama bolg..simple senang nak ingat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jadi tuka kak..byk sgt effect..huhu...pakai je la nama sekarang sebab alang2 org dh ingt..hehe

      Delete
  10. Replies
    1. Tersangat best..kalau boleh ulang, nak je di ulang balik...haha

      Delete
  11. ha..ha..kecil betul dunia..rupanya sblem ini kita pnah jmpa..masa ada program karnival di shah alam.. Terkejut jugak baca entry ni..tq niesa.. ada juga yg knal ya.. terharu :) kah..kah.. mybe one day saya dtg ke kuching niesableh jadi tour guide melawat2 kat sana ya.. muka masa blajar memang x leh blah..anyway..i reminde u niesa..kulit putih..mata sepet2 sikit..he..he.. :) patutlah rmai yg mngorat ya :) :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan! Tak sangka betul..haha...xtau kenapa boleh ter-cam..InshaAllah sobri! I will guiide u..hehe..xde nye org nk mengorat la...haha...masih xpercaya dlm byk2 org sobri yg niesa jumpa balik..hahaha....im glad to know u sobri!

      Delete
  12. wah..bestnya bukak booth macam nie..hehehe..apa cerita lanjut mamat main mata tu??still main mata lagi ke??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt best! Rindu nak makan otak-otak...hahaha.... Mamat tu? Dh xmain mata dah pun..xtau mana hilang...hahaha...

      Delete
  13. Ahahahaha comelnya kak niesa!!!
    Mmg lain gila :p pucat.
    Sekarang ambik kau cantik cun melecun gila woot woot <333
    hihihihi

    rindu? Kesian kak niesa hehehehe.
    May the memories will never fade :)

    ReplyDelete
  14. memang indah bila kenangkan kenangan lalu.. Ros pun selalu je terbayang kenangan masa kat office lama,, hihihi

    ReplyDelete
  15. kenangan lalu mengusik jiwa, dan jom sandarkan pada kenangan.. mcm lagu pulak.. Tahun 2011, masih belum terlalu lama tentu belum ada perubahan yg ketara dan masih boleh kenal mengenali atau cam

    ReplyDelete
  16. Nasib baik part candid tu mata jadi sepet je. Buatnya time tu mata terpejam, lawak pulak jadinya pic tu nanti. Hehe

    ReplyDelete
  17. Seronok kan time belajar niesa..rindu pulak zaman di Uni..kenangan lalu mengusik jiwa..tajuk entry ni pun best..

    ReplyDelete
  18. Betul betul kenangan mengusik jiwa la...

    ReplyDelete
  19. zaman belajar la zaman paling happy :)

    ReplyDelete
  20. Assalammualaikum...niesa,

    kenangan zaman dulu2 ada kenangan yg susah nk dilupakan .. bersama kekawan..

    mselim3

    ReplyDelete
  21. Best kan time belajar2 dulu... lagi2 kalau ada simpan gambar tuk kenangan... bila tengok balik, cam nak balik ke zaman tu... hehe
    Niesa dah cantik.... x perlu pakai mekap pun... ^__^

    ReplyDelete
  22. trigat time ni kat shah alam.. pengalaman yang yg sgt best.. =) btw done follow u..
    follow me back.

    ReplyDelete
  23. CN pun rindu lak zaman study dulu..dgn muka selebeh..rindunya !

    ReplyDelete
  24. yerrrdehh. hahaha senyum sorang kmk baca tok kak. hahaha nang kecik dunia .. org sarawak nang banyak sepet kak.. tapi cute. sik perlu bedah plastik . hihi

    ReplyDelete
  25. Kenangan yg indah akan selalu dikenang.. memori yg indah selamanya.. nostalgia.. :)

    ReplyDelete
  26. blh rindu je...nk pth lik dah xblh..hihii zaman enjoy tu...

    ReplyDelete