Sunday, January 05, 2014

❤ Kekeringan Idea ❤

Assalammualaikum dan selamat tengah malam,

Selamat tengah malam?ada jugak ye macam tu. Haha. Actually, niesa tak ada idea nak update entry sebab tu masa dihabiskan untuk blogwalking je. 2,3 hari ni memang agak blank otak ni tak berfungsi lak. Kalau idea tiba-tiba ada, penyakit M plak melanda. Nak cakap banyak kerja kat ofis boleh la tahan sebab next week sibuk nak buat pendaftara warga Petronas yang nak masuk hotel tu. Hari jumaat tu pun berpeluh-peluh jadi housekeeping sekejap membantu apa yang patut. Dengan berbaju kurung, lari sana,lari sini, jerit sana jerit sini dah macam anak tarzan la pulak. Sebab tu la niesa paling tak suka buat kerja last minute ni. Dalam masa 1 jam kemas kan dalam 10 bilik pasang cadar,sleep mate, blanket apa semua. Mula pukul 2 petang sebab pihak MLNG(company oil & gas) nak buat inspection pukul 3. Memang ketibasss la derrr. Hahaha. Jadi minggu depan boleh la niesa cuci mata. Kihkihkih (sekadar bergurau kerana niesa ni merupakan gadis yang sangat-sangat PEMALU*muntah*) Inilah terjadinya bila kekurangan idea di tengah malam.

Sebelum niesa meroyan lagi, niesa nak masuk tidur dulu dan sangat-sangat amazing sebab mata boleh bertahan di waktu sebegini. Niesa jenis orang yang tak biasa tidur lewat-lewat dan esok dengan penuh keyakinan mengundang sakit kepala. Niesa perlu tidur 8 jam tak boleh kurang dari 8 jam kalau tak memang la akan kepeningan sepanjang hari. Sangat repect orang yang mampu betahan sampai 2,3 pagi nih. hehe. Oklah kesayangan semua. Selamat malam dan mimpi yang indah-indah ok.xoxo

17 comments:

  1. anak tarzan nak masuk tidur dah ? haha..gudnite :l jangan amik hati

    ReplyDelete
  2. hehehe first of all terima kasih respect qila :p
    hihihihihiks.
    Ala ciannnya kak niesa TT_TT
    sleep well kak niesa <3
    dont let the bed bugs bite hehe.
    Btw kak jange lah jerit hahahahahah mcm ank tarzan ahahahahha lawak betul lah kak niesa ni huhuhuh

    ReplyDelete
  3. hhehe.. dah namanya kerja..
    nak atau tak nak,
    ME kena gak bertahan..
    selamat beristirehat

    ReplyDelete
  4. Ok lah tu Niesa.. kekeringan idea pun dpt juga dijadikan entri kan hehee.. Slmt tidur & mimpi yg indah2 juga ye.. :)

    ReplyDelete
  5. betul tu niesa mood kita ni kekadang susah nk di jangkau kan..ada idea no mood pulak ermm..
    akak pon kalau kurang tido mulalah magrin menyerang huhu..
    bab pemalu tu akak suka hehe..muntah kuning or hijau tadi haha :D

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum... ziarah niesa disini,

    mselim3 pun xder idea nak buat entry/.

    mselim3

    ReplyDelete
  7. Walaupun xde idea tetap de entry kan niesa...hehehe...

    btw akak tempah kat fiza edit full blog rm45..watermark, banner, icon, signature sume la..niesa request je nak mcm mne fiza buatkan..pastu die akan bg niesa tgk mcm mne ype blog tuh..kalo de yg niesa nak tukar ke pe ke gtau je fiza die akan layan dgn baik..akak xksh bab harga asalkan ati akak suka..

    ReplyDelete
  8. takde idea tu perkara biasa..CN pun selalu mcm tu..hehe

    ReplyDelete
  9. Niesa...takpe xde idea nk menulis..tlis je apa2 pun jnji ada entry..hee..sya sllu je jd bekmen mlm2..pastu mesti tdo 4,5 pg,,jeles kat org2 yg dpt tido awl ni tau.hehe

    ReplyDelete
  10. ai kesinay niesa..laju ya kemas blik tu..hbat..itulah pling myampah kena wat keja last minit..bab nak update entry memang susah kan..byak m dari r :)

    klk rhb n inti niesa..slamat bhujung minggu.....

    ReplyDelete
  11. niesa. comel je nama. salam kenal :)

    ReplyDelete
  12. walau kering idea..tapi bila sudah start menaip mcm tak nak berhenti plak niesa...haha..uik! org oil & gas nak masuk?? boleh sekodeng...ahahhaa:P

    ReplyDelete
  13. hai awak si PEMALU! hehe. happy monday !!

    ReplyDelete
  14. salah satu cara untuk dptkan idea ialah tengok apa isu yang ramai orang perkatakan dan beri pendapat anda mengenai isu terbabit..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. betul! tasneem pun dah tak dak idea nak hapdet belog. tsskkk T_T

    ReplyDelete
  16. ika bukan sahaja kekeringan, malah ke-busy-an ahahaha...kadang tu banyak nak cerita tapi bila busy terus jadi lupa n tak sempat T_T

    ReplyDelete
  17. aku pun slalu gak kekeringan idea.

    ReplyDelete