Wednesday, January 23, 2013

❤ Wordless Wednesday : Tips naikkan berat badan ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi...sila jangan ikut tips ini..hikhik...keyrah sila jangan jeles ok..hehe


sekarang ni kesannya adalah dipipi..semakin mengembang..hahaha..


Sebelum tu selamat menyambut hari kelahiran Rasul kita Muhammad SAW esok!okbai!(^_^)

Monday, January 21, 2013

❤ Kesibukkan Melampau ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi uollss!

Semakin hari semakin tidak punya masa nak update blog.. masuknya tahun baru 2013 ni bermula la hari-hari niesa yang penuh dengan overtime!hahaha...sejak launching training centre hari tu keadaan agak la kelam kabut..adoi..balik lewat..keja sampai malam..ahad pun tak dapat rehat dengan tenang sebab bos asyik call..call..call dan kesimpulannya hari ahad saya bekerja!tak da life langsungg!!stress sekejap..

dan paling menyakitkan hati!niesa pening nak kena fikir dua tempat bekerja..demi menjimatkan cos niesa disuruh jaga 2 tempat tak termasuk training centre..1 ofis asal niesa dan 1 lagi workshop..owner yang sama tapi manager lain2..maksudnya niesa ada 3 bos ok!sangat2 pening bila tiga2 bagi arahan dan tak tau nak dengar arahan siapa dulu..peeecaaahhh kepalaaaa!suka bagi keja last minute..ouhhh!membuatkan niesa sangat-sangat suka buat kerja..disebabkan kerja suka sangat kat niesa..mood untuk berblogging kelaut!kelaut!kelaut!mintak ampun mintak maap sebab belum umumkan lagi siapa yang bertuah GA pertama niesa dan cik keyrah hari tu..hukhuk..tapi janji niesa akan umumkan ok..kena upate cepat-cepat sebab jap gi nak pegi wat kerja kat ofis satu lagi..sekarang dekat workshop...

Kalau korang nak tau company tempat niesa bekerja ni bukak safety punya training centre..mayb more on fire training..sekarang ni yg sibuk fire training company MLNG..Petronas punya..


haa..tuh dorang..dapat snap dari jauh sebab takut nak g dekat..lagi pun panas terik..takk sanggup!yang training ni otai-otai semuanya..

blog sendiri letak la gambar sendiri ye dak?hihihi..tengok la betapa bulatnya pipiku sebab bila stress saya makan dan bila makan saya stress...hahaha..ok bai!

#tak sabar nak tunggu bulan 5!!hahaha..Cik Keyrah simpan rahsia ok!hehehe

Sunday, January 13, 2013

❤ K&N 1st GA : Azam Tahun Baru 2013 Anda! ❤

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua!

Entry kali ini agak menarik sedikit sebab Niesa dan Cik Keyrah nak launching 1st GA kita orang..!weeee~~
Dah lama dah kita orang rancang GiveAway ni..harap korang semua sudi support..hehehe..

Taaadaaaa!!




Cara-caranya senang je :

  1. Buat satu entry yang bertajuk “K&N 1st GA : Azam tahun baru 2013 anda!”
  2. Letak banner di atas pada entry tersebut dan link kan ke entry INI .
  3. Dalam entry tersebut, nyatakan azam tahun baru 2013 anda .
  4. Pilih hadiah yang anda suka .
  5. Dan akhir sekali adalah sangat penting..SILA TINGGALKAN LINK ENTRY ANDA DI RUANGAN KOMEN ENTRY INI..(tempat lain tidak akan diterima sama ada di shoutbox/cbox atau pun di entry lain..terima kasih!)

Senang dan mudah kan?tak ada syarat yang ditetapkan.. (^_^) nak tengok hadiah tak?




Hadiah 1 : Kain Pua Kumbu dr Sarawak.

Hadiah 2 : Shawl/Bawal (3 Pemenang)
Hadiah 3 : Keychain Sarawak bentuk gitar + Foam keychain bentuk love (boleh letak nama)
Hadiah 4 : Keychain Sarawak bentuk bunga + Foam keychain bentuk seahorse (boleh letak nama)
Hadiah 5 : Keychain Sarawak bentuk petak + Foam keychain bentuk kereta (boleh letak nama)
Hadiah 6 : Keychain Sarawak bentuk bujur + Felt keychain bentuk kereta (boleh letak nama)
Hadiah 7 : Felt keychain bentuk love (boleh letak nama gak!)
Hadiah 8 : Kami yang akan pilih pemenang..hehehe..saguhati jekk... :)

Tarikh tutup penyertaan adalah 13.01.13 pukul 12 malam. Pemenang pulak akan dipilih menggunakan random.org. Jadi apa lagi?Jom la join..^^,


p/s : Ini adalah entry melekat.. sila scroll ke bawah untuk entry baru..

Tuesday, January 08, 2013

❤ awwww!sweet! ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi!

hari ni tetibe rajin plak nak update blog.. disebabkan ngantuk yang amat jadi niesa ambik masa untuk fikir isi-isi nak dimasukkan dalam blog ni..dan tetiba teringat cerita "Dalam Hati Ada Taman" malam tadi..wuaaa..niesa sebenarnya tak sabar nak tunggu ending!niesa ada lah orang yang paling tak suka tengok cerita berepisod.. nampak sangat bukan seorang yang penyabar..hihihi.. bukan apa..kalau boleh niesa nak semua cerita tak kisah la filem, drama mahupun novel niesa nak semua happy ending.. kalau sad ending..harap maaf..tak kan tgk punya la..kalau novel pun niesa akan baca last skali dulu baru decide nak baca atau tak nak..hihi..

eh!salah topik..sebenarnya nak cerita pasal drama Dalam Hati Ada Taman.. suka tengok watak Randy dan Elfira Loy dalam tu..dorang dua sangat-sangat sesuai ok bila digandingkan..macam telefilem Biar Mimpi Sampai Ke Bintang tu gak la..sweet gilaaaaa!malam tadi Ep 11 Randy dah hilang ingatan..sedih!Nasib baik la Bella tak jadi bertunang..terbaik la cerita tu..korang mesti layan gak kan? :P


Antara gelagat dorang yang klakar je..lagu untuk cerita ni pun best!kalau sapa-sapa yang tertinggal episod2 lama jengok la kat blog Cerita Master..niesa selalu gak la tengok cerita-cerita melayu kat blog tu...jom layan lagu dia.."Everything I Need by Randy"



Hari ni pagi-pagi dah chatting ngan Cik Keyrah.. kami serupa!asyik nak tido je..hihi..maaf kalau entry ni membosankan sebab niesa pun bosan..hahaha...okbai!

Wednesday, January 02, 2013

❤ Wordless Wednesday ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi! wordless wednesday yg pertama utk tahun 2013! (^_^)