Saturday, December 21, 2013

❤ Kursus Memandu ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Entry kali ni saja je nak cerita yang esok niesa ada kursus untuk ambik lesen memandu. Dah daftar bulan lepas dah tapi memandangkan kursus sebelum ni semuanya dah full terpaksa la niesa ambik tarikh 22hb iaitu esok. Sebelum ni rasa macam malas nak ambik lesen kereta ni, tapi memandangkan banyak faktor-faktor yang dititik beratkan. Ayah niesa pun dah bebel suh ambik lesen terpaksa la mendaftar. Jumlah bayaran yang niesa perlu bayar ialah RM1,165, tapi memandangkan niesa dah ada lesen motosikal jadi perlu bayar RM1,015 je. Agak-agak tempat korang lagi murah or lagi mahal kalau nak ambik lesen?


Harap-harapnya nanti bila JPJ test niesa boleh lulus sekali je, tak nak la gagal pastu kena ambik test lagi sekali. Adoi! ni pun dah mula nervous sebab tak tahu mampu ke x. Ni la punca bila kurang keyakinan diri. Haha. Lepas ni hujung minggu niesa akan padat dengan kelas memandu. Dah la sabtu kerja, balik kerja terus pergi akademi memandu untuk belajar driving. Tak sabar la pulak kan!Haha.okbai!nak g blogwalking jap.xoxo

22 comments:

  1. eh alaa qila tak tahu tapi yang qila tahu lah dekat sini RM600++ :D
    Tp tak tahu lah heheheh. Hihihihi sepp sepp qila pon nak :DDD

    ReplyDelete
  2. Kat tempat IM boleh kata murah lagi la sebab bole dapat below 1000 kalau buat motor dgn kereta sekali..

    ReplyDelete
  3. gudluck niesa..all the best for ktk :)

    ReplyDelete
  4. kmk sik ingt kmk byr berapa dolok. hehe.. gud luck ok. senang mbak kmk raon kat bintulu kelak. haha

    ReplyDelete
  5. sye dulu ambik lesen kete skali jew.. hehe..

    ReplyDelete
  6. mun sik silap kmk nang 1000++ juak kat tempat kmk mun ambik moto + keta sekaligus. btw, best laa akak >< bila lah giliran kmk haha

    ReplyDelete
  7. mahal nyaaa . sini baru ja RM625 .

    ReplyDelete
  8. hmmmm, nak citer psal amik lesen nih.ada benda yg sy tak suka ertjadi..tapi biarlah ia resia >.<. huhu.. bydaway, all da best kak Niesa.harga lebih kurang jgk.hangus seribu lebih.. T____T

    ReplyDelete
  9. wahhhhh semoga berjaya ya niesa...ika ni pun belum ambil lesen lagi sebab takut...dulu pernah accident masa drive kereta auto.... (ika reti bawa auto je manual tak reti)...lepas accident tu trus trauma nak drive..ahaha...tu sampai sekarang tak amik lesen lagi...nak blaja2 dulu dengan abah n tunang ika...pastu baru leh pi driving test :)

    goodluck again!

    ReplyDelete
  10. wah! bestnya niesa ambil lesen keta sudah... kak ni ntah bila lah?? fobia juga kali bila bawa keta ada lori di depan...terus takut...ahhaa... good luck sis...:)

    ReplyDelete
  11. wah!!selamat belajar memandu ye..hihi..zaman akk dah lame berlalu..pas dpt lesen, terus pandu kereta auto je..sampai sekarang kalau nak kene bawak kete manual, mmg gigil lah kaki ni..hihi..semoga Allah mempermudahkan perjalanan niesa ye.. :)

    ReplyDelete
  12. Gud luck untuk niesa :)


    saya mawardi yunus nak ajak awak join kontest kt blog saya . Peluang untuk memang memang cerah. Seramai 16 orang pemenang dicari untuk kontest U-Blogger. Jom sertai cepat~ http://www.mawardiyunus.com/2013/12/pelancaran-kontes-u-blogger_7.html

    tq :)

    ReplyDelete
  13. In shaa Allah niesa boleh..yg pntg mse nak mik test jpj nti bykkan selawat dan zikir. Pastu kalo pegawai jpj dh msuk dlm keta bg salam..buat satu persaru step by step pe yang di ajar..jgn gelabah..akak dlu mcm tuh la..lgpun suami akak dah warning awal2 die nak akak lulus sekali je..kalo repeat syg duit kne byr lg..

    ReplyDelete
  14. Gud lak yer nisa.. lesen itu perlu dlm hdp zmn skrg..

    ReplyDelete
  15. all the best. ok tu...build your confidence in driving from time to time.
    saya ambik lesen dulu mmg lintang pukang haha. penakut.

    ReplyDelete
  16. tempat CN bawah RM1k gak, kira mahal le tu dik, tapi all the best ! CN dulu 2 kali fail jpj test, parking + bukit ! hehe

    ReplyDelete
  17. ish.. mahal eh nak amik lesen sekarang... time akak dulu tak sampai 1k pun... huhuhu good luck niesa...

    ReplyDelete
  18. Hai, kita punya lesen P lagi 2 bulan nak tamat dah hehehe

    ReplyDelete
  19. Gud luck gud luck gud luckkkkkk :*

    ReplyDelete
  20. by the time sy komen nie rasanya dah tamat dah kursus tu..hopefully semuanya berjalan lancar..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  21. Kena kawal prasaan takut n gementar je,insha allah ok

    ReplyDelete