Wednesday, December 18, 2013

❤ Kecik tapak tangan, laut China selatan saya tadahkan ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Baru hari ni berkesempatan nak update blog dan blogwalking. Semalam tiba-tiba kena serang migrain dan gastrik. Mungkin sebab tekanan perasaan niesa sampai hilang selera makan dan kepala mula berdenyut-denyut. Thanks kepada kawan-kawan yang sudi ambik berat pasal niesa. :'(

Tapi entry kali ni bukan nak cakap pasal tu. Hari tu ada baca komen kak azlealee.


Ya Allah kak! Kecik tapak tangan, laut china selatan ni niesa tadahkan tau! Kalau ada kawan-kawan yang nak datang sarawak tu boleh la carik niesa. Kalau nak datang tempat niesa ni Bintulu boleh aje. Niesa boleh bawak g Sibu dan juga Miri. Kalau nak ke Kuching pulak kena plan awal-awal la kan. Sebenarnya selama 3 tahun niesa kat kuching tak pernah lagi menjejak kaki ke Kampung Budaya. Mana la tau ada kawan-kawan yang nak bercuti ke kuching boleh la niesa join. Hihi. Bagi memudahkan kita berhubung boleh la add wechat niesa. Merah_jambu29. Niesa tak nak bagi fb sebab fb niesa susah nak search sbb dah disable search engine. Kalau yang ada fb tu nanti niesa add ye, boleh la bg nama fb kat niesa. :) Kalau ada kawan-kawan yang nak datang sarawak dan perlukan bantuan niesa, InShaAllah niesa tolong mana yang mampu ye. Lagi satu hari tu niesa ada post pasal tebaloi kan? Bagi yang nak rasa tebaloi tu boleh la emailkan nama dan alamat g email niesa ye. Nanti niesa belanja. Tapi niesa post berperingkat-peringkat la ye. InShaAllah rezeki niesa kita kongsi sama-sama. Tu je yang mampu dibelanja. Hihi. email niesa : niesalovecrew@gmail.com

Hari masih belum dalam mood. Tapi InShaAllah akan jejak semua blog kawan-kawan.xoxo


39 comments:

  1. rindu pulak nk ke Kuching, CN 4 thn kat srawak study kt UNIMAS..sekali jer pegi Kampung Budaya, mmg best ke sana ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. niesa xpernah lagi menjejak kaki ke sana..hihi

      Delete
  2. dah boleh dah jadikan niesa ni one of tourist guide ika kalau pi sarawak juga nanti ihiks :)

    ReplyDelete
  3. Niesa akak nak gak rasa tebaloi..nti akak send email ye

    ReplyDelete
  4. alaaa.. seronokk nyeeee. hahaa. niesa dtg kl cari bella k ? =)
    take care u self dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus dicari..thanks dear! u too ok? <3

      Delete
  5. hai niesa..
    akak harap mood niesa harini lebih baik dari semalam right dear..:)
    niesa..akak teringin jugak nak rasa tebaloi tu..hehe kalau ada rezeki mencurah dari langit nak jugak pi jalan2 ke serawak..insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap mcm tu la kak..huhu...InShaAllah amin!kak roha nak tebaloi anta email g niesa k?

      Delete
  6. ilek sis.. mun kamek datang bintulu? ehhehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mun ktk dtg bintulu roger jak deng!hihi

      Delete
  7. Niesa, akak nak rasa jgk... hehe
    Nanti akak email yer... ^__^

    ReplyDelete
  8. Okay kak. Kalau qaqa pegi sarawak memang qaqa carik akak eh? Entah bila lah qaqa nak sampai sana. hewhew :D

    ReplyDelete
  9. okay..boleh lah kumpul duit banyak2 pi sarwak .. dah ada org nak bawak jejalan nnti .hihi :)

    ReplyDelete
  10. Betul ke kak niesa???? :O Wahhhhh u're so kind!!! <3
    keyla dah email kak niesa hihihihi.

    Cepat sihat tau kak niesa!!! <3
    Wahhh qila harap sgt qila cepat kaya and bwk family gi sarawak to c u heheheeheh :3

    ReplyDelete
  11. Kena gastrik ni memang buatkan badan kita mudah berasa letih sebab saya pun pernah diserang gastrik.

    Didoakan semoga Niesa lekas sembuh.

    ReplyDelete
  12. saya pun belum pernah pergi sarawak lagi..nanti kalau ade rezeki pergi sana boleh laa lepak ngan niesa...

    Regards.
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. Semoga niesa cepat sembuh.
    Wah, best nya ada tour guide kalau nak ke sana. Nanti kalau Teena pergi Srawak boleh lah jumpa Niesa. Hehe

    ReplyDelete
  14. salam kenal juga dari mama, mama tak tahu lah bila nak ke sarawak... hihi.. errrmmm, kucing berjanggut pun belum tentu

    ReplyDelete
  15. waa best eyh .. mun kamek boleh sik kak? hehe sik pernah datang bintulu, miri, and kuching huhu tebaloi pun sik pernah makan.. rasa2 ey lah ><

    ReplyDelete
  16. owh ya niesa.. ai tiba2 trus mcm ada plan nak p sana...best jugak sudahlah knalan kat sarawak x ramai..alhamdulilah ada yg sudi nak tunjuk tmpat best kat sarawak..ok niesa nanti saya akan add we chat niesa.. ok semoga cepat sembuh n happy selalu niesa :)

    ReplyDelete
  17. wahh kmk mok tebaloi juak.. dah lama x makan.. hehe..

    ReplyDelete
  18. salam Niesa..mood dah oket sket? :).. kita doakan agar Niesa jadi ceria balik spt selalu okeyh! ..belum ada rejeki nak ke sarawak..tapi mgkin suatu hari?? huhu ^___^

    ReplyDelete
  19. Akk doakan niesa cepat sembuh ye..salam ukhwah..moga silaturrahim yang terjalin mengimarahkan lg alam maya ini...

    ReplyDelete
  20. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. salam kenal juga dari acik...; tak pernah lagi pergi sarawak

    ReplyDelete
  22. IM pun tak pernah jejak sana lagi. Tebaloi? Bunyi macam comel je mesti sedap jugak. Hehe

    ReplyDelete
  23. tak pernah pergi sana lagi... nanti kalau pegi sana,carik kak niesa dululah,haha :DDD

    ReplyDelete
  24. syafakallah ye niesa... saya dah pernah pi Kampung Budaya tu... pergi kuching masa honeymoon... lama dah tahun 2006... huhu

    ReplyDelete
  25. Assalammualaikum...niesa,

    mselim3 lagi lah x pernah gi sabah atau sarawak. wahh niesa boleh jadi pemandu pelancong mselim3 lah nanti. hehehe

    mselim3

    ReplyDelete
  26. Klu ada rezki kesrawak boleh jmpk niesa nnti kan..tak pnh pg lg ^_^

    ReplyDelete
  27. dah jejak sekali..tu pun kuching je...tapi seriously..Sarawak sgt best...makan mee kolok la terutamanya

    ReplyDelete
  28. wahhh... kamek nak dtg Sarawak juga.. mo jumpa niesa jugakkk....
    InsyaAllah suatu hari nti ya sis....:):)

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum.. Salam kenal :) Ros singgah sini dan follow.. Ros pun tak pernah sampai lagi kat sarawak.. Masih dalam list, tempat yang nak pergi :)

    ReplyDelete
  30. Ima dah sampai sarawak. tapi x sempat lagi nak pergi kampung budaya. hari tu pegi water front je.. hohoh

    ReplyDelete
  31. sy pun tak penah g serawak..nanti kalau pegi nak cari Niesa jugak hihihi

    ReplyDelete