Thursday, December 12, 2013

❤ Hujan lebat ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Hujan oh hujan. Hari ni hujan lagi maksudnya niesa terpaksa la menapak kat office tak dapat balik. Dah berapa hari ni hujan turun waktu siang pulak. Kalau hari-hari niesa kena hujan nanti boleh demam balik. Semalam pun masa nak g kerja mintak ayah hantar dia cakap hujan gerimis je tu boleh lagi naik motor. Dengan rasa yang tidak rela hati ambik sweater dan terus berlalu pergi. Keluar je dari lorong rumah terus hujan lebat! sampai office niesa dah basah pastu kesejukkan sebab takde baju spare. Balik semalam pun dah pening-pening sebab cuaca tak menentu kan. Biasalah tu kalau dah musim. Kepada kawan-kawan semua berhati-hati ketika memandu dan menunggang ya. Nah!jom terjah blog Aefa sebab dia ada bagi tips memandu ketika hujan. (nampak tak kemalasan disitu untuk menaip?)hihi. okbai!xoxo

Tadi ada lelaki cina cakap "hujan kuat besar oww, dekat belakang sudah banjir. Pertama kali tengok." Maksudnya hujan kali ni agak teruk sedikit. Tapi tak seteruk mangsa-mangsa di pantai timur la ye.

Cinta hati di luar.

Tiba-tiba rasa nak join je snap share dari churpchurp. Haha. Follow my IG knisadahalan.








17 comments:

  1. kesiannya pergi krja dlm hjan..beli kereta lah cik niesa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xmampu lee nak beli kereta..minyak naik semua naik..takdak lesen jugak..haha

      Delete
    2. haha ..kena ambik lesen lah dulu.. =P

      Delete
  2. Take care niesa..bila menunggang time hujan2 ni kena extra hati2 ya.jln licin bah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InShaAllah kak atie niesa sentiasa hati2..thanks sis.. <3

      Delete
  3. hehehe =) elok2 tau yunk g kerja. nnti sakit lg.

    ReplyDelete
  4. Lebat betul hujannya tu. Kalau diikutkan rasa malas, mau je sambung balik tidur pagi tadi. Haha

    ReplyDelete
  5. comelnya cinta hati kesejukan diluar..hahaa..berhati-hati naa :)

    ReplyDelete
  6. jangan redah-redah hujan nie..nanti demam macam saya pulak..hehhe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. Kesiannya... basah kuyup la tu sampai tempat keje... skrg ni musim hujan, hati2 menunggang moto tu... :)

    ReplyDelete
  8. PIWITTTTT HEHEHEHHEHEEH
    QILA PALING SUKA GAMBAR LAST SEKALI TU WOOT WOOT \\^__^//
    Heeheheheeehh sedihlah hujan sebenarnya haih.
    Jgn demam ye kak niesa ;)

    ReplyDelete
  9. boleh tahan lobat ujan tu.
    hope x ler banjir cam kt kuantan nie..
    hati2 naik moto tu.
    rajin2 ler pasang signal bila bawa moto dalam hujan.

    ReplyDelete
  10. alahai~ kesian moto kak niesa tu,hehe :) hati2 ye hujan2 ni.. bahaya,jalan kan licin... ^_^

    ReplyDelete
  11. yay qila dah follow ig kak niesa btw hehehehehehe :3

    ReplyDelete
  12. musim hujan camni kalau takde transport sendiri memang susah kan kak :/ semalam kat rumah qaqa ujan lebat gile siap petir lagi . mmg takut

    ReplyDelete