Monday, December 02, 2013

❤ Demam rindu.. Eh?? ❤

Assalammualikum dan selamat pagi,

Hari ni mood utk blogwalking agak kurang disebabkan masalah kesihatan yang melanda. Semalam tiba-tiba kena serang selsema. Kepala dah berat semacam dah hari ni tapi malas nak ambik mc sebab masih mampu bertahan. Malam tadi tidur pun tak lena setiap 1 jam niesa terbangun padahal dh telan pil selsema yang wat mengantuk. Tapi macam tak ada kesan je. Betapa stressnya bila tak cukup tidur. Selsema ni mungkin disebabkan cuaca yang tak menentu kejap panas kejap hujan, niesa lak g keje merempit so kadang-kadang kena hujan macam pagi tadi gak. ~_~ bukan disebabkan demam rindu yeee. Saja je wat tajuk entry panas sikit. Hihi. Sesungguhnya rindu ni dah menggunung. Merindui org nun jauh di bumi kelantan. Esehmen. Haha. Wahai "pak gad" ku, cepat la balik bintulu. Macam ubat ni tak memberi kesan je untuk sembuh. Eppp! Alasan semata-mata. Bercakap pasal ubat, semalam niesa beli la pil selsema dekat farmasi. Pastu jurujual tu tanya nak yang mengantuk ke x. Beli yang mengantuk dengan harapan tidur malam ku tak digangu. Bila baca tiba-tiba blurrr

Apa yang salah ea kat sini. Ouh!baru prasan "gantuk". Bahasa melambangkan bangsa. Hehe. Gantuk pun gantuk laaa.

Pagi ni g keja tak makan ubat sebab takut jap g masuk news paper muka niesa "perempuan bawak moto sambil tidur" kauu. Tak pasal-pasal. Jadi hari ni masuk keja dengan muka lesu dan 1 beg tisu

Memandangkan hidung ni asyik nak meleleh2 pulak kan. Hari ni boss lak buat lawak, pagi- pagi masuk ofis nampak pembaris atas meja terus niesa tergelak. Sebab?

Mentang-mentang la niesa serba serbi pink, dia belikan niesa pembaris pink siap gambar barbie pulak ok. Alahai bossku.. Sabo je lah. Pink pun pink lah. Hihi.oklah, setakat ni je report untuk hari ni, nanti niesa sambung melawat kawan-kawan semua ok?okbai!xoxo


29 comments:

  1. Shafiq datang ziarah orang tak sihat..jemput ya melawat <a href="http://shafiquestevenson.blogspot.com/2013/12/dare-to-glow-rice-milk-soap.html</b>shafiq</a>

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks shafiq..nnti niesa pg melawat ok.. :)

      Delete
  2. kesian nye niesa. demam rindu ni. hehe.
    u need more rest, jgn main hujan, banyakan minum air suam.
    jangan biarkan melarat.. nanti batuk. kalau tak ok. pergi jmpe doc ye dear ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg dh kena batuk pg ni dear..hukhuk..harap2 ok hari ni..malasnya nak mkn ubatt...

      Delete
    2. Alolo da batuk la pulak.
      makan ubat n get rest =)

      Delete
  3. Minum air putih banyak2 niesa dan banyakkan berehat.Akak baru perasan, terima kasih masukkan link akak dlm blog niesa.terharu sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak..i will...hehe..senang niesa nak ikut perkembangan blog akak tu yg masukkan tu..heee.. :)

      Delete
  4. alo.lo.lo.sakit rindu lah tu sekali..ehhe...
    minum air masak byk2... jgn stress2.. kurangkan rasa rindu tu..haha..nanti pak gard balik lah tu...hihi..
    moga cepat sembuh my sis...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..thanks kak atie..harap esok sembuh la...

      Delete
  5. Alololo kecian dkt akak niesa ni hihihihihi.
    Oh~ Pakwe dia dkt kelate sekarang hihihihihi.
    May Allah sihatkan kak Niesa balik :)

    <3 Hahahahahahahah pembaris tu lawak of the day ok. Boss kak niesa sporting gila heheheh
    get well soon kak niesa!!!! x

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..gewe ambe ore kelate mek..kihkih...boss mmg gila sikit..thanks dear.. :)

      Delete
  6. haha.. nang best bos berik hadiah cmya gn pekerja nya.. sabar ok. sik lamak gik ya.. get well soon :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. berapa hari jak gik tinggal..yeay~hihi...thanks aefa.. :)

      Delete
  7. Replies
    1. hikhik..dia ingt niesa budak2 kot..

      Delete
  8. semoga cepat sembuh Niesa..alahai bosNiesa pun main lagi..siap beli yg ada kartun2 ..haha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sayang!hihi..itulah..boleh plak kan..

      Delete
  9. semoga cpat sembuh ya..musim2 hujan ni kalau merempit ke tmpat kerja..memng senang nak demam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks bro..itulah kan...asyik kena hujan je mana x demam...

      Delete
  10. ser0n0knya dpt b0s sp0rting..wah2..rindu-rinduan ye..hihi..anyway sem0ga cepat sembuh dear!!!thanks so much sbb letak akak dalam bl0glist kamu..hargai sesangat..(sob..sob)..terharu.. ;)..salam perkenalan ye!!

    ReplyDelete
  11. alahai... syafakillah.... moga segera sembuh ya... cuaca sekarang mmg tak menentu..

    ReplyDelete
  12. hai niesa..makan obat bio tertip..cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum..niesa,

    nak ketawa mselim3 bila baca pasal ubat tu..."gantuk' pun "gantuklah" hehehe

    mselim3

    ReplyDelete
  14. alololoooo..rindu sape tu???
    ehem2...encik mimpi yea??

    ReplyDelete