Wednesday, December 11, 2013

❤ 11.12.13 ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Mesti semua orang kecoh dengan tarikh hari ni kan? Tarikh yang cantik dan lepas ni takde tarikh2 macam ni. Sebenarnya tadi masa blogwalking ada satu nama blog ni rojak somtam. Tiba-tiba tekak niesa mengidam nak makan som tam. Kalau g kl x sah kalau tak g makan somtam kat jinjang. Niesa lupa nama kedai tu sebab kawan yang bawak g makan situ. Masa tu ngidam nak makan tom yam pastu dia terus suh cuba somtam. Memang sampai sekarang suka makan ada gak cari resepi tapi langsung tak berkesempatan nak buat a.k.a kemalasan. Hihi. 


Post gambar ni sebab niesa terliur sangat nak makan benda-benda cam ni. Haha. Bila dah start mengidam ni, selera nak makan tu membuak-buak kaum wanita mesti memahami sebab apa. Heee

Next year hujung bulan 4, niesa akan ke KL. Yeay! Tapi tak lama la 4 hari 3 malam je. Jadi kalau ada kawan-kawan yang ada disekitar tu boleh la kita jumpa-jumpa. Nak kenal lebih dekat la katekan. Hihi. Nanti boleh la roger-roger ye. (^_^)


Hari ni murah rezeki lak, akak housekeping bagi seplastik besa buah jambu batu. Oklah. Tu je setakat hari ni. Nak sambung blogwalking pulak.okbai!xoxo






19 comments:

  1. Somtam?? ohh kakak tak pernah makan plak ni niesa..hehe..baru 1st time dengar..hehe,,nanti mo cuba juga lah..
    suka jambu batu tu..lama ndak makan...
    **harapnya mood hari sdh OK ya sis....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la kak..sedap..mungkin mcm kerabu juga ni...
      Alhamdulillah..beransur ok sudah..harap2 la..hihi

      Delete
  2. Assalammualaikum.. niesa,

    bestnyer dapat jambu batu tu.. dah lama x makan jambu batu.. susah nak dapat nie..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mselim3,
      itulah kan..rezeki hari ni..hehe

      Delete
  3. hai niesa..
    akak tak penah makan lagi lah ini somtam..lebih kurang macam kerabu kan!..mesti rasa dia masam..
    niesa kalau pi KL terus je turun Johor leh kita jumpa hoho..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..lebih kurang mcm kerabu..sedap kak!hihi..
      aduyai..jauh tuu..tp InShaAllah kalau ada rezeki boleh la melawat johor pulak..hee..

      Delete
  4. Somtam ni makanan tradisi thailand kan..n rasanya jd makanan kebangsaan dorg. Terliur je tengok dorg buat n makan kat dlm tv..nyumnyum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..mknan tradisi dorg..niesa tgk gmb pn dh terliur ni..heee

      Delete
  5. CN suka somtam ni ! akan jumpa benda ni kalau ke kedai seafood, leh try Joe Seafood dekat ngn stadium selayang, situ somtam dia sedap gak !

    ReplyDelete
  6. penah juga makn somtam tue..

    pepun already follow.. tq..

    ReplyDelete
  7. salam kenal...aduhai..lamanya akak x makan jambu batu kg macam tuh..sedapnya....

    ReplyDelete
  8. Apa ni? apa ni?
    Terliur tau tgk jambu batu tu...hehehehe

    ReplyDelete
  9. Lapa la niesa.. waaaa...
    hari ni che ta kawen oh hoiii..
    selangor cutii..

    ReplyDelete
  10. tasneem pernah makan somtam. betik tu kann. tapi tak jadi peberet tasneem sebab kerabu kerabu ni tasneem kureng sikit. hehehe ape pun share la resepi, tasneem nak try buat sendiri pulak :D

    ReplyDelete
  11. tarikh ini juga merupakan tarikh lahir kawan baik saya..untung laa dia dapat celebrate tarikh lawa camnie..hehe..btw, somtam tu nampak temping laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. alamak somtam.. sedap sangat..ni kira faveret saya jugak la...

    ReplyDelete
  13. yummy. dah lama tak makan makanan ni :)

    ReplyDelete