Thursday, November 07, 2013

❤ Sekadar Bekongsi di hari Khamis ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Hari ni tau xtau nak update apa. Jadi niesa nak kongsi beberapa mutiara kata, mutiara kata la kot. Hihi. Niesa dapat dari pada FB Mari Berkongsi Ilmu. Semoga bermanfaat. (^_^)




Dari Abdullah bin Amr radhiyallahu ta’ala ‘anhu, bahwa Nabi shallallaahu ‘alaihi wa sallam bersabda,

بَلِّغُوا عَنِّى وَلَوْ آيَةً

“Sampaikanlah dariku walau hanya satu ayat” (HR. Bukhari)

11 comments:

  1. suka semua kata2 di atas... sedikit sebanyak memberi keinsafan buat kita sis..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga bermanfaat buat kita semua kak atie.. ;)

      Delete
  2. Assalammualaikum...niesa,

    terima kasih .. suka baca nie... kata3 imam ghazali, apa yg paling ringan di dunia...tinggal solat... pehh... Ya Allah jgn lah kau jadi kan daku orang yg meringankan solat....

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam mselim
      Semoga kita dijauhkan dari golong org2 yg meninggalkan solat..amin.. :)

      Delete
  3. nice sharing Niesa. pic yg terakhir tu dah lama jd cover photo tuk FB sye..mmg suka kata2 hikmah tu :)

    ReplyDelete
  4. Tentang bersangka baik tu, zaman sekarang ni susah nak cari orang yang mudah percaya dengan kita. Trend zaman sekarang ni, orang jadi skeptikal dengan setiap orang.

    ReplyDelete
  5. nice sharing niesa..saling mengingatkan

    ReplyDelete
  6. Sesekali memang best motivasi diri sikit :)

    ReplyDelete