Friday, November 29, 2013

❤ Sambungan entry semalam ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Salam jumaat semua! Mesti happy sebab hari ni dah hari jumaat kan?hehe. Entry ni merupakan entry kesinambungan entry niesa yg semalam. Betul ke penggunaan "kesinambungan" tu? Antam sajalah labu. Semalam kan ada update pasal CPUV nuffnang yg niesa dapat. Tak tau baca sini. Ada sahabat blogger yang bertanya. Apa itu CPUV?


Niesa sebenarnya tak tau sangat nak explain macam mana. Niesa cuba explain ikut pengetahuan niesa la ye. Kalau salah mohon betulkan, saya budak baru jugak belajar. 
CPUV(Cost per Unit Visit) campaign. Konsepnya sama saja dengan BE(buffered Earning). Iklan ni adalah pendapatan daripada kempen iklan banner mengikut bilangan kunjungan unik pengiklan membeli daripada blog kita. Contohnya macam Digi dia sewa tapak blog kita dan pendapatan dibayar berdasarkan berapa unique visits yg kita ada. Untuk dpt CPUV pula kena la rajin hantar ticket. Cara hantar ticket secara ringkasnya page nuffnang --> contact us --> submit ticket --> blogger enquiries --> type soalan --> priority high pastu submit! Senang kan? Kalau tak faham jugak boleh la tanya ye. Hihi

Haa.. Sebelum terlupa, niesa juga nak ucap terima kasih kat Kak Atie. Dia ada buat entry pasal blog niesa semalam. Nak tau baca sini. Entry tu menyumbang jugak utk blog niesa. 


Banyak jugak tu 9 pageviews dari blog kak atie. Hihi. Thank you so much too kak atie.  Walaupun belum pernah bersua muka. Blog dan juga facebook sebagai laluan untuk kami menjalinkan silaturrahim. InShaAllah ada rezeki bolehlah buat mini gathering ke. Amboi kau "mini gathering" ok. Hehe. Tak lupa juga special thanks kepada semua sahabat2 blog yang sudi dan rajin komen kat blog niesa yang tak seberapa ni. Kalau ada yang nak datang Bintulu, sarawak boleh la contact niesa kot2 boleh la jadi pemandu pelancong.Hihi. Oklah. Selamat berhujung minggu semua dan macam biasa selamat bekerja bagi yang bekerja hari sabtu macam niesa jugak..hehe. Okbai! xoxo

24 comments:

  1. penerangan yg rgkas n mudah phm psl cpuv..hehehe..smoga yg bertanya phm..

    p/s niesa akak de upload pic telekung yg tggal..niesa leh view..hrga kasih syg akak bg..hehehe

    ReplyDelete
  2. kmk mcm mok try juak anta ticket hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. anta gk aefa..mesti ktk byk oleh CPUV ya..hehe

      Delete
    2. dah kmk anta tek. test bah hahaha

      Delete
  3. hahaha..eh! kita plak dipromote nya di sini...hihik..
    sama2 Niesa.. suka menempel lama2 di blog niesa ni..haha
    bagus kan berkongsi ilmu ni... happy ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kita bantu naik trafic kak..hihi..tulah..boleh kongsi ilmu sikit2 ok la.. :)

      Delete
  4. Oh baru qila paham ahahahha sebenarnya qila tak paham pon hehehehe.
    Thank u so much kak niesa!!!!!!!!!!! hugs!!!!

    Btw, kenapa qila takdapat dapat and tak naik ;< hm penat lah rasa nak give up jee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yg x dpt n x naik ni syg?hihi..cpuv ke?

      Delete
    2. qila dh try anta ticket dkt nuffnang?

      Delete
  5. sekarang jugak akak hantar tiket!! muehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gudluck kak!niesa semlm dh hantar ticket..hari ni dah masuk lagi 1 cpuv..hihi

      Delete
  6. Lahh Niesa orang Sarawak ke? Nad teringin nak gi Culture Village tu. tengok kengkawan lain yang dah pergi macam best je

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee..org sarawak..hehe..niesa pn xpernah pergi lagi..huhu..tp kwn2 ckp mmg best!jom kita pg ramai2 nad..hehe

      Delete
  7. Terima kasih niesa..akak dah hantar ticket.Yeaa..

    ReplyDelete
  8. apa yg niesa kongsikan tu smuanya btul..rasanya la..
    ikut pngatahuan saya he..he

    ReplyDelete