Monday, November 25, 2013

❤ Rindu tapi Sibuk ❤

Assalammualaikum dan selamat petang,

Rindunya nak blogging!eh?tetiba rindu pulak ye. Hihi. Sejak pindah tempat baru ni, masa untuk melayari internet a.k.a curi tulang terpaksa dikurangkan atas sebab-sebab tertentu. Wuaaaa!memang penat, sakit otak, sakit jiwa. Tiba-tiba keluar segala penyakit. Hehe. Niesa nak senaraikan sebab ikut ranking ok?no.1 tu kira paling niesa tension hari-hari nak ngadap. Sebabnya:

1. Manager yang gatal. Makin hari makin naik bulu. eiii!berbulu jiwa niesa tengok perangai dia. Silap-silap bertukar jadi ulat bulu kot. Tak padan dengan umur langsung. Niesa selalu ngadu ngan Pak Gad. Kalau makin hari makin menjadi-jadi memang niesa terpaksa cari kerja lain.Huhu.

2. Sekarang masih kekurangan staff. Back office cuma ada 2 orang je. Niesa dan saudara niesa sebagai front desk. Niesa plak account(assistant je la) cum admin. Manager tu pulak sikit-sikit niesa,niesa dan niesa. Ok fine. Sabar je lah.

3. Hotel ni dah siap, tapi belum 100%. Maybe dalam 90% kot dah siap. Jadi kerja-kerja mengubah suai masih dijalankan. Niesa ni alah dengan debu dan itulah yang menjadi punca sebab sekarang ni macam terdedah dengan debu. Bila dah selalu kena debu mula lah bersin,bersin dan bersin sampai pening.

4. Susah nak focus belajar dan memahami system perhotelan. Bukan sebab apa tak leh focus. Gangguan dari manager gatal tu lah. Cukup lah trainer system dah ajar minggu lepas dan kita orang ada salin note untuk diri sendiri. Tapi si manager ni sibuk nak mengajar banyak-banyak kali benda simple!siap macam mana nak angkat phone pun dia sibuk nak bagi tau. Budak darjah 1 pun pandai angkat phone kot uncle.Jadi bila tengah explore system dia sibuk dok potpetpotpet kat tepi..demm~

5,6,7,8 tak perlu la niesa cerita, nanti tak cukup plak page ni sebab sakit hati.Hihi. Ni pun niesa curi-curi update blog sebab pening kepala dah nak ngadap system ni. Belum lagi Accounting System kat office ni. Pengsan!Hehe. Mula lah ni, mula nak merungut. Bosan tak ada kerja merungut, banyak kerja merungut! Manusia oh manusia! Astaghfirullah al-Azim. Sedarlah wahai niesa.Hehe. Maaf sebab mereng sikit hari ni. Kepada kawan-kawan yang niesa tak sempat nak menjenguk or tak follow lagi rajin-rajin la ye tinggalkan jejak or inform niesa. Takut lak terlepas pandang.oklah. Nak merayau pulak.Okbai! xoxo

 
Candid la kononnya. Hihi

Tgk lah tu. Entah manalah pergi orang yang buat kerja tu. 


14 comments:

  1. ahaha..kesian plak sis kan..dah kira gangguan seksual ditempat kerja tu Niesa...klu tak tahan sgt baik blah...haha..(eh! menghasut plak)! hehe...mana boleh focus klu asyik2 ada gangguan... kan??

    ReplyDelete
  2. Kalau boleh pakai mask la niesa...nnt sakit pulak... ingt kn windu kt nur td...hihihih

    ReplyDelete
  3. laa...ciyanye die... bersabar ye yunk
    #no 1 silalempang2 kan aje. kalau gatal..haha

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum..niesa,

    mselim3 dan kekawan kat sini faham x kisah tekanan keje mana2 ada kan.. kena pulak majikan gatal...

    mselim3

    pls: lapor aje pada pihak yg berwajib...

    ReplyDelete
  5. erm gatal2 ni yg xsuka ni...sekeh je yg gatal2 tu..huhuu.
    sama la niesa saya pun jarang sangat2 dah ngadap blog..sedih..:(

    ReplyDelete
  6. sabar.. sabar niesa..
    adatlah bekerja..
    saya pun mcm tu gak.
    itulah zaman belajar pling best :)

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum.. follow kat sini..

    ReplyDelete
  8. EIPP EIPPP rindu sape tu.........
    Heheheheheheheehhe
    piwit. Sabar ye kak niesa! Stay strong <3333

    ReplyDelete
  9. Hehe sabar ye Niesa ? :) Lama-lama okay lah tu..

    ReplyDelete
  10. kalo akak pun xleh nk fokus kerja kalo de manager gtal...

    ReplyDelete
  11. haish, susah jugak dapat manager gatal ni.. ape-ape pon kak Niesa sabar ye.. hehe.. :)

    ReplyDelete