Tuesday, November 19, 2013

❤ Kepentingan Woman Log untuk wanita ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Cuaca kat tampat niesa hari ni nampak cerah. Mood hari ni pun nampak sedikit cerah walaupun mood masih sedikit serabut. Bila bulan dah mula mengambang ni, biasalah perasaan itu sukar dikawal. Nak emotional lebihhhh je keje. Kalau ada yang menegur pada masa yang salah terus kena sembur. Hahaha. Lain kali niesa kena letak tag ni siap-siap kot supaya orang tau. 


Haa.. Masa tu memang tak berani la kot orang nak tegur. Hihi. Malam tadi pun berujan lagi. Dah agak akan kena semalam sebab dah set dalam woman log. Tak sia-sia niesa download application tu dekat tablet. Jadi senang la nak tau bila tiba masanya. Bagi pengguna tablet tu boleh la cuba download. Bagi niesa woman log ni baik utk wanita supaya tak la susah-susah nak tengok calendar. Woman log ni dah set sendiri untuk kita sebagai contoh niesa punya,


Untuk bulan november jatuh pada 18hb iaitu semalam. Jadi sebelum 18hb niesa dh remind "Pak Gad" perubahan emosi niesa.hihi. Untuk bulan depan pulak dia dah set sendiri, jadi bila kita period untuk bulan nov click kt tarikh tu dan tekan start. Untuk bulan depan dia akan jadi macam ni, 


Yang bertanda garis-garis merah tu la tarikh period untuk next month. Kat situ dia tulis period start date forecast. Jadi senang bukan? Boleh la buat persediaan mental and remind en.abang anda. Entry ni sekadar sedikit perkongsian. Mungkin ada yang dh tau dan mungkin tidak. ( MAAF BAGI PEMBACA LELAKI, KALAU KURANG SELESA DENGAN ENTRY NIESA KALI NI. ) Hehe. Selamat mencuba. Okbai!




23 comments:

  1. da pernah try. haha . Tengah PMS rasa macam-macam ! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!niesa rasa mcm nk mengamok je hari ni...hahaha

      Delete
    2. tahu xpe.. dgn tekak request mcm2. moody tak tentu hala. kalau ada bf. resign 24 hours =) hehee

      Delete
    3. tu la..kalau buat list mmg pjg kot bnda nak mkn..kihkih..xpasal2 terus resign bf..hehe

      Delete
  2. Ehh. Bgs benda tok! Bok tauk tok kohh.. Haha. Nak dah berbini ya dpt juak dwnload sak tauk bila wife nya mok period, and senang mok plan. Hahaha.. Nak gik couple ya sik perlu jak, sik penting and awkward juak mun gerek simpan. Haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. family planning..hahaha...nang jak awkward..awk gerek nyedia perisai tkt kenak amok la eh...hehe

      Delete
  3. hehehe..senangkn..acik pn ade gak..lame x dtg cnie..mih3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..senang sgt...lama hilang wehhh..haha...

      Delete
  4. Replies
    1. boleh la kalau yg suka set bila tarikh dorg period..hehe

      Delete
  5. Ok jugakan..selalu buat kat kalendar je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. niesa pn sll wat kt kalendar..tp bkn 1 kalendar..merata2 kalendar..tu yg ssh..hehe

      Delete
  6. aik. best juak apps ya.. kmk senang jak mok tauk. nafsu mok minum aik cola jak. nunggu masa jak lg ya maksudnya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk sama juak..napsu nak mkn..hehe..tp apps tok nyaman sikit kmk mok tauk normal x hormon kmk...

      Delete
  7. salam..niesa..
    he..he.. walaupun mula2 tak paham.. lpas
    membaca2 satu persatu apa yg dtulis..akhirnya paham jugak ; P
    nice info utk kaum adam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm sobri,
      maaf ye mungkin ayat niesa ni sukar dipaham..hehe...

      Delete
  8. Assalammualaikum...niesa,

    mselim3 baca2 berkali3 baru faham....ingatkan apa td..women log nie adalah macam kelendar period wanita. Agar tahu period utk bulan berikut nyer...orait.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam mselim3,
      hihi..ye, woman log ni kalendar period...hehe...maaf ya kalau entry ni mengelirukan dan ssh kaum adam nak faham... :)

      Delete
  9. Wahhh, Nad tak pernah guna pun application camni Niesa. Nampak macam best jer

    ReplyDelete
  10. akak gune my calendar je niesa...ok jugak...

    ReplyDelete
  11. ingat benda apa lah waman log ni.. ingat suar.. hehe nak try download lah.. tw info ni

    ReplyDelete