Saturday, October 26, 2013

❤ Pengajaran buat saya dan kawan - kawan ❤

Assalamualaikum dan selamat pagi!

Kawan- kawan semua apa khabar? Setelah 2 minggu email niesa diceroboh oleh orang yang tak bertanggungjawab, tak de keje kot nak ganggu hidup orang dan baru semalam niesa dapat balik email niesa. Itu pun lepas google dah unblock recover email yang niesa guna utk reset password. Atas kesabaran yang sangat tinggi dan Alhamdulillah dapat balik, huhu. Rasa macam nak menangis sebab tiba- tiba email log out dengan sendirinya dan pastu dapat email dekat email satu lagi bg tau yang niesa dah tuka password dan tuka email recovery tu padahal takde pun tuka. Memang sangat2 buntu time tu dan thanks kepada shark sebab tak pasal-pasal jd mangsa niesa tolong pasal email. Hihi. Shark berusaha gak cari cara untuk dapatkan balik email tu tapi apakan daya memang tak dapat jugak. Alhamdulillah berkat hari jumaat kot dapat balik email niesa untuk blog ni. Cepat-cepat niesa tuka password dan letak 2 step verification code. Walaupun agak leceh tapi asalkan selamat. Kepada korang yang tak pakai verification code tu boleh la set up sekarang sebagai langkah berjaga-jaga dan jangan la sesekali korang bagi email dan password email korang pg boypren ke gelpren ke. Email ni la sangat-sangat penting. Kalau korang bagi pun lepas tak ada apa-apa hubungan pandai-pandai la tuka apa yang patut. Hati orang kita tak tau macam mana kan. (Pesanan ini daripada PAK GAD yg tersayang utk niesa. Tak pasal-pasal kena ceramah plak. Hihi)


Entry ni pengajaran buat niesa dan peringatan buat kawan-kawan yang tak pakai lagi 2-step verification. Oklah sampai disini dulu entry kali ni. Blog sendiri tempek gambar sendiri laaa..hehe

Ehem.. Jangan jeles kami sedondon. tshirt dari Tshirt Mudah Terengganu.weeee.. (^_^) okbai.



26 comments:

  1. mmg buntu + stress kalau email kena hack/ceroboh..mcm kakak sy hari tu, dia kena fight nak dapatkan balik email blog dia yg kena hack oleh hacker yg suka2. sian dia tiap hri bjam2 dpn laptop hnya nk pujuk hacker tu pulangkan balik..Alhamdulillah dpt jgk..

    ReplyDelete
  2. sama la..setiap hari hanta email kat hacker tu semata2 nak balik email..huhu..skang mmg bersyukur sgt2.. :)

    ReplyDelete
  3. nasib ade verification code tu hantar kat phone kan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..tu pn baru set up utk email..tkt plak nnti kena hack balik..

      Delete
  4. isk klu kena mmg takooottt lah sis...
    Nasib baik dapat balik kan Niesa..klu tak kompom nangess...
    sila ikut cakap pak guard tu ya...haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal kak atie..mmg x tenteram slagi x dpt email tu..sekarang budak baik mendenga nasihat..hihi

      Delete
  5. skang nih mcm mcm cara org buat nk hack akaun kita ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..sekarang ni kena byk berhati2..sekarang ni bukan hati je lain2... rambut pn lain2..huhu

      Delete
  6. Password sekarang ni memang kena buat yang complicated sikit. Saya pun dulu pernah kena macam ni jugak sampai tak leh bukak email.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...sekarang ni tak kisah dah password panjang berjela..janji selamat...

      Delete
  7. Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam..thanks sudi singgah.. :)

      Delete
  8. dah memang tak de keje kot org tu.. sabar je la,...

    ReplyDelete
  9. dulu pernah wat 2 steps ni.. tp rimas pulak bile login guna pc yg berbeza.. terus disable.. skrg guna paswod yg aefa sndri pun xleh ingat. kena catat kat tempat lain hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. niesa dh x brani....takuttttt wpn kadang2 mmg terasa merimaskan.. :)

      Delete
  10. visited. mind to visit mine? :D

    http://yayacaramel.blogspot.com/2013/10/clothes-and-bag-to-grab.html

    ReplyDelete
  11. Takut pulak akak.rupanya ada jugak orang yang tak ade kerja lain ceroboh akaun kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak...nasib baik dah dapat balik..kalau x memang 24/7 la niesa ngadap pc cari cara nak dapatkan balik email ni...

      Delete
  12. dulu prnh terjadi kt blog sy psswrd slah..cuak jugak..last2 tukar pssword n hantar report kt google..dpt blik blog =) kalau x mlas dh nk bt blog baru..bju tu sy pn ada..ptt la mcm pnh tgok gmbar ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik salah pssword jgn org tuka psword sudah..huhu...sama la..kalau xdpt balik email ni mmg malas dh nk berblog..heee... :)

      Delete