Tuesday, September 03, 2013

❤ Masih dalam mood raya kah? ❤

Assalammualaikum dan selamat petang!

Sebenarnya dah lama x update blog sebab ketandusan idea..byk sgt minum air gas ni tu yg idea hilang..(sila jgn percaya..)hahaha...nasib baik ada kak atie yg tiba-tiba bg idea...kenapa la tak terfikir pasal gambar-gambar yang belambak kt fb tuh..hihi..al-kisah jumaat yang lepas niesa ke brunei sebenarnya ada jemputan kahwin kawan punya saudara..jadi girlfriend ajak la niesa pg skali sebab niesa xpernah pergi lagi dan alang-alang dah ada passport jadi boleh la pg..

Perjalanan dari Bintulu ke Brunei niesa xpasti lak berapa jam..sebab masa pergi gerak dalam pukul 330pm sampai dalam pukul 7pm..lebih kurang 3jam lebih cam tu la..tapi ni bukan betul-betul dekat bandar dia..kalau nak g bandar ambik masa dalam lebih kurang sejam lebih lagi..ni macam bahagian kecil negara brunei la..kuala belait..hari jumaat malam tu mmg x pg mana-mana..jadi memandangkan kenduri tu hari ahad..hari sabtu sempat lagi nak pergi beraya..hihi..dapat la gak kumpul duit raya walaupun tak banyak..


Dapat gak la 25 dollar duit brunei..barang kat sana murah gilaaaa..tapi kalau banding ngan duit kita mmg sama je la kan..memandangkan duit raya niesa dpt duit brunei jadi habiskan je la beli barang-barang kat sana..ahaks..


classmate ayah masa skolah dulu..dorang sebaya..mula-mula mcm tak percaya sebab ayah niesa masih nampak mudaaaa!haha..pakcik ni beria suh tangkap gmb ngan dia sebab nak bagi ayah tgk..anak pakcik ni hemsem!!hikhik...


Balik je dari kenduri sempat lagi beraya rumah sedara mara..mula la episod jejak kasih..sebab kesian kat orang yang pestime datang ni..habis nama atok nenek dorang tanya..baju pink tu anak pakcik tu..ehem2..hahaha..kita org panggil dia hafiz sebab rambut mcm hafiz.. #adaciriciribakalmenantux? hikhik

ok sekian.tahun depan plan nak pergi lagi..eh?hahaha...okbai!kalau sempat nak BW la cam ni... (^_^)

9 comments:

  1. mood raya shark dh ilang dh..
    tunggu mood raya haji plak:)
    comel plak burung biru ni kt blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsaba nk tunggu raya haji gak la..hihi..
      tak mengganggu ke burung biru tu? ;)

      Delete
  2. Hehehe..kan idea dah timbul...haha..
    banyak kan lagi cerita bah, byk akak tgk koleksi gambar tu..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak taip pjg mcm xsempat lak kak..hihi..nnti bersambung entry..hee... :D

      Delete
  3. anna dah x leh raya2 dah ..kena kja awal dah pon..huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. niesa pon kejee awl gk..hukhuk..tp masih nak raya sakan..hihi

      Delete
  4. masih beraya sakan ye...huhu barang kat brunei memang murah :)

    ReplyDelete