Tuesday, September 10, 2013

❤ Borneo International Kite Festival 2013 ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi...

Hari ni macam biasa tak da kerja..hihi..best x tempat kerja saya?korang lak cam mana hari ni?pagi ni tiba-tiba rasa nak kongsi event yang berlangsung kat Bintulu selama 4 hari minggu lepas..Borneo International Kite Festival ni mmg program tahunan kat Bintulu..kali ni merupakan kali ke-9 program ni di anjurkan.. agak seronok sebab boleh tengok macam-macam bentuk layang-layang.. tapi niesa rasa tahun ni macam kurang meriah.. tak tahu la kenapa.. Program ni pun pernah masuk Malaysian Book of Record sebab menerbangkan berapa ribu layang-layang dalam satu masa..niesa tak ingat lak berapa.. tapi yang pasti memang banyak gila dah macam semut kat langit.. memang seronok tengok sebab masa tu makcik2, pakcik2, atok2 dan nenek2 semua sibuk menaikkan layang-layang dorang.. kalau yang muda-muda tu tak payah cakap ar.. masa tu gak leh tengok tali layang-layang tu terikat dengan layang-layang orang lain.. sangat-sangat seronok ok!tapi sekarang dah lain..tak rasa sangat kemeriahan dan tak nampak pembaharuan dalam majlis tu..dah-dah..jom tengok satu dua gambar..hihi


ni Airport lama bintulu..memang kalau ada apa2 event selalu guna kat sini sebab tapak dia luas.. macam-macam ada kan?


Maskot event tu..orang gelar dia "Sanai Vaie".. Maksud Sanai tu lelaki, Vaie tu plak daripada perkataan Baie iaitu kaum melanau di bintulu..


Ini kami! tengah-tengah panas kot ambik gambar.. niesa dan sepupu.. (^_^)

ok dah habis..xyah ar panjang-panjang..hehe..okbai! ^_^

10 comments: