Monday, August 12, 2013

❤ Jelajah raya yang gila-gila ❤

Assalammualaikum dan selamat petang!

Hari raya ke5 niesa dah start kerja walaupun masih dalam mood raya.. Jadi pergi kerja pun pakai baju raya la..bawak kuih raya untuk makan sorang2 kat opis..hikhik..hari raya tahun ni agak kurang meriah mungkin sebab cuti sekolah kot jadi tak nampak sangat macam raya..niesa and the geng mula beraya raya kedua sebab raya pertama majoriti akan ke rumah sedara mara dan raya kedua tu bermula lah jelajah raya kita org.. kwn niesa siap buat list ok rumah kawan-kawan yang nak g..kembung perut sebab beraya sakan sampai tengah malam.. ~_~

Kalau korang nak tahu orang sarawak ni kalau beraya len sikit..air yang dorang hidang untuk tetamu bukan air sirap..tapi air berkabornat a.k.a air bergas macam coke,f&n yang macam2 perisa tu dan yang sewaktu dengannya..(yang dah tau tu wat2 la xtau ye...hihihih)


air suam sebagai bekalan utk meneutralizekan kembali perut sebab lain rumah lain air..ada kuning,merah,hijau..pastu perut memulas sebab dah makan macam2..


Raya pertama kami bertemakan biru..ini adik-adik dan kazen mazen niesa..kebanyakkannya budak-budak lagi..habis kena serang nak duit raya..


Raya pertama : sahabat lama..dah 13 tahun tak jumpa..gila tak lama..bff sekolah rendah dari darjah 1 sampai darjah 3..lepas tu dia balik ke negara asal dia philippines baru tahun ni jumpa balik sebab family dia ada kat sini..bila nak berkomunikasi pun agak kaku sebab bahasa melayu dia dah kurang..nak speaking pun pronunciation dia len..gasak je la..janji kita org paham..hihi..niesa perlu belaja bahasa katalog la lepas nih..

 Raya pertama juga.. (^_^)


Raya kedua : tak tahu la berapa buah rumah kita orang pergi..yang pasti sampai umah pukul 12 malam..ambik kau anak dara balik tengah malam..tu pun masing-masing dah tak larat..asal rumah ketiga je pinjam tandas..hihi..kita org punya ketua rombongan yg pakai spec itam tu..



Raya ketiga : sambung beraya untuk menghabiskan list-list rumah yang nak diraya..baru perasan 1 hari tak makan nasik sebab asyik makan kek laaapiss jee...perut pun dah berlapis-lapis..


Raya keempat : hari terakhir beraya bersama kawan-kawan..almaklum la isnin banyak dah start bekerja..ada yang balik miri dan kuching..sabo je lah..

taadaa..ada kek lapis ombak rindu, kek hati pari, kek lapis cadbury, kek lumut dan kek apa tah lagi 1..xtau nama dia lak..banyak lagi kek lapis tapi xsempat nak ambik gmb sebab sibuk tangkap gmb sendiri...hehe...jemput tengok! :)

Okbai!selamat hari raya!

14 comments:

  1. sedapnya juadah2 yang dihidangkan :)

    ReplyDelete
  2. wah! beraya sakan ye sis...
    meriah jak tgk...siap bawa bekal air...hehe
    sini pun sama Nisah.. air gas jd hidangan...huhu..
    kek lapis Sawarak mmg mabless...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg kena bawak bekal kak...boleh mabok perut penuh air gas..hikhik...terbaek dr ladang kek lapis sarawak..kan2? ^_^

      Delete
  3. wah.. penuh perut dengan air gas kalau macam tu..hehehe

    ReplyDelete
  4. haha lucu pulak baca entri ni..takut la nak mkn kek lapis,nanti perut berlapis..hehe
    selamat hari raya Niesa :)
    jemput tengok je kek2 tu?bukan jemput makan?hahakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehe..kalau nk jmput makan jemput la ke sarawak cendol..ehe..

      Delete
  5. sedapnya kek sarawak tuhh. selamat hari raya niesa. ehehe :)

    ReplyDelete